Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ASSA ABLOY: Crestere organica de 6%, cu un aport pozitiv al firmelor preluate
ASSA ABLOY: Crestere organica de 6%, cu un aport pozitiv al firmelor preluate
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 09 Mai 2017 16:18
Corporatia Assa Abloy a raportat o noua crestere a afacerilor la nivelul primului trimestru din 2017, anuntand recent ca, la 31 martie a.c., a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu sase puncte procentuale (din punct de vedere organic), ca in perioada similara din 2016. Acest rezultat este considerat a fi optim de conducerea corporatiei, mai ales ca toate subsidiarele si diviziile au raportat sporiri ale vanzarilor si, implicit, ale profitabilitatii pe majoritatea pietelor globale, inclusiv in regiunea Asia-Pacific, mai ales pe fondul stabilizarii cererii din China. 
„In perioada de referinta, respectiv in ianuarie-martie 2017, cifra de afaceri a fost de 18,142 miliarde coroane suedeze (ceea ce inseamna, dupa conversie, aproape 1,87 miliarde euro), majorandu-se cu +14% in termeni reali, iar indicatorul profitului operational EBIT s-a plasat la 2,787 miliarde coroane suedeze (287,7 milioane de euro), ceea ce reflecta o crestere de +16%. Aceste date atesta insa si ca primul trimestru din 2017 a reprezentat o perioada propice pentru grup, deoarece entitatile recent preluate au contribuit cu +3% la cresterea organica de +6% si au fost semnate contracte pentru achizitia a inca sapte companii, cu vanzari anuale combinate de cel putin 700 milioane SEK. Astfel, 2017 a inceput cu o crestere organica puternica pentru Assa Abloy, pietele mature consemnand performante deosebite, cu salturi puternice ale cererii in SUA, statele din Peninsula Scandinava, Marea Britanie si Germania. In China, unde trendul ramane cu precadere negativ, s-a remarcat o stabilizare a livrarilor, iar, din cauza unui context geopolitic nefavorabil, vanzarile s-au redus in Orientul Mijlociu si Brazilia. Cea mai semnificativa crestere organica, de +9%, a fost raportata, insa, de divizia Global Technologies, in timp ce majorarea vanzarilor de solutii electromecanice de inchidere continua sa se remarce la nivelul tuturor diviziilor si pe aproape toate pietele, ceea ce se datoreaza cu precadere pozitiei noastre de lider in tehnologie, confirmata si la expozitia ISC West - SUA, unde am castigat nu mai putin de zece premii pentru inovatie. Aplicatiile pentru chei virtuale continua sa se dezvolte rapid atat pe piata rezidentiala (prin intermediul asa-numitelor solutii dedicate «caselor conectate» ce folosesc aplicatii destinate telefoanelor inteligente), cat si in domeniul hotelier, cu tehnologii inovatoare de control al accesului, identitati virtuale si tranzactii sigure, de exemplu. In alta ordine de idei, de-a lungul trimestrului analizat, am semnat contracte pentru achizitia a sapte companii, inclusiv Jerith, care ne va consolida pozitia in SUA, pe segmentul solutiilor perimetrale de securitate. Pentru anul in curs, consideram ca rezultatele vor fi influentate decisiv de tendintele economice mondiale, ce incep sa se imbunatateasca si sa devina mai clare. Pe majoritatea pietelor-tinta din America de Nord si de Sud, respectiv in anumite tari europene exista un trend pozitiv, dar in alte regiuni ale globului, cu precadere in Asia si Orientul Mijlociu, recuperarea economica este subminata de diverse probleme”, a declarat Johan Molin, presedinte si CEO al Assa Abloy.
In acest context, strategia grupului nu se va modifica, vizand o extindere pe pietele emergente, pentru ca, pe termen lung, in zonele respective se prognozeaza o crestere economica foarte buna, peste media globala. Continuarea aplicarii acestei strategii va insemna, insa, initierea si derularea unui program ambitios de restructurare, care a inceput sa fie implementat din decembrie 2016. Acesta vizeaza rationalizarea afacerilor Assa Abloy, in contextul in care, in ultimul timp, au fost preluate mai mult de 50 de companii, printre care se afla si liderul polonez al pietei de sisteme de inchidere, societatea LOB, cu un impact deosebit asupra activitatii Assa Abloy in toata regiunea est-europeana. De altfel, afacerile diviziei EMEA au inceput sa se consolideze in perioada analizata, cu un salt organic de +5% al vanzarilor, la 4,404 miliarde SEK si rezultate notabile, peste asteptari, in Scandinavia, Finlanda, Marea Britanie, Germania si Europa de Sud, respectiv cresteri moderate in Franta si Europa de Est, o stabilizare in regiunea Benelux si o restrangere a livrarilor in Orientul Mijlociu. In acelasi timp, in ianuarie-martie a.c., platile aferente tuturor masurilor de reorganizare s-au plasat la 84 milioane SEK, printre altele fiind necesara o reducere a personalului cu 157 de angajati, ceea ce a determinat cresterea numarului de salariati disponibilizati de grup din 2006 pana in prezent la 12.319 persoane. De asemenea, a fost dispusa constituirea unor provizioane de 1,484 miliarde SEK, la data de 31 martie a.c., pentru a putea continua programele de restructurare.
***
Holdingul suedez Assa Abloy, cu o cifra de afaceri ce a totalizat 48,48 miliarde SEK (sau 5,5 miliarde euro) in 2013, respectiv cu incasari de 56,84 miliarde SEK (6,01 miliarde euro) in 2014 si de 68,09 miliarde SEK (7,18 miliarde euro) in 2015, care au ajuns la 71,29 miliarde SEK (7,47 miliarde euro) in 2016, activeaza si in tara noastra prin intermediul unei subsidiare omonime, cu sediul in Bucuresti, ce isi deruleaza efectiv operatiunile din anul 1998 si are 550 de angajati, fata de 477 de persoane in 2014. Potrivit celor mai recente informatii oficiale, societatea din Romania, specializata in fabricarea articolelor de feronerie, a incheiat exercitiul financiar din 2015 cu o cifra neta de afaceri ce a depasit 156,1 milioane de lei (cu un profit net de 16,49 milioane de lei, marcand revenirea la rentabilitate), in timp ce in 2014 s-au raportat 111,1 milioane de lei (la o pierdere de -17,5 milioane de lei), iar in 2013 acest indicator s-a plasat la circa 109,3 milioane de lei, pierderea neta fiind asemanatoare si calculata la -17,6 milioane de lei. Dinamica rulajului si a indicatorului rentabilitatii este, insa, mult mai evidenta daca se iau in considerare datele aferente anului 2012, cand cifra de afaceri neta a depasit 89 milioane de lei, iar pierderea s-a plasat la -12,4 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.assaabloy.com
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left