Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALRO: Majorare a cifrei de afaceri si profit net record
ALRO: Majorare a cifrei de afaceri si profit net record
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 12 Feb 2018 21:18
Managerii Alro SA - Slatina au anuntat, la 12 februarie 2018, rezultatele financiare si operationale aferente anului 2017, care, pe scurt, arata astfel: cifra de afaceri de 2,47 miliarde de lei, fata de 2,13 miliarde de lei, in 2016; profit operational de 397 de milioane de lei, fata de 170 de milioane de lei, in 2016; profit net preliminar de 318 de milioane de lei, fata de 67 de milioane de lei, in 2016; profit net ajustat preliminar de 355 de milioane de lei, fata de 101 de milioane de lei, in 2016; vanzari de aluminiu primar de 151.000 de tone, fata de 154.000 de tone, in 2016 si vanzari de aluminiu procesat de 82.000 de tone, in crestere fata de 2016, cand s-au situat la 77.000 tone
In consecinta, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Continentala (exceptand Rusia si Peninsula Scandinava), a inregistrat un profit net preliminar de 318 de milioane de lei, in 2017, in crestere fata de anul 2016 cand acesta a fost de 67 de milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei s-a situat la 2,47 miliarde de lei, comparativ cu 2,13 miliarde de lei, in 2016.
„Rezultatele financiare inregistrate de Alro in 2017 sunt cele mai bune din ultimii zece ani, de la primele semne care prevesteau in 2008 inceputul crizei in industria aluminiului. Au fost ani plini de provocari pe toate planurile, dar cu multa munca, o strategie bine definita si urmata indeaproape, am reusit sa capitalizam in aceste rezultate eforturile depuse intr-un context de data aceasta favorabil industriei noastre la nivel international. Datorita strategiei noastre pe termen lung de integrare pe verticala, am reusit sa monitorizam si sa reducem impactul costurilor de productie in rezultatul final si sa ne extindem portofoliul de clienti si prin patrunderea pe piete foarte sofisticate, cum sunt cele din industria aeronautica si auto, reprezentand o directie strategica importanta, ce ramane un obiectiv principal pentru activitatea noastra”, a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro.
„In conditiile in care din ce in ce mai multe companii din industria aluminiului se focalizeaza pe segmentul produselor cu valoare adaugata mare si foarte mare, dorim sa capitalizam cat mai mult avantajul de a avea un avans in aceasta directie inceputa in anul 2006 si sustinuta chiar si in perioada de criza cu investitii sofisticate", a adaugat Marian Nastase.
Focalizare pe vanzarile de produse procesate, cu valoare adaugata mare
In 2017, dupa cum se mai precizeaza in comunicat, Alro a beneficiat de un context international favorabil, pe fondul cresterii semnificative a cotatiei aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME). Astfel, pretul mediu al aluminiului inregistrat la LME in 2017 a fost de 1.969 USD/ tona, comparativ cu 1.605 USD/ tona, in 2016. In ultimul trimestru al anului 2017, cotatia medie a urcat pana la 2.102 USD/ tona, cu 392 USD/tona mai mult decat nivelul mediu inregistrat in T4 2016, de 1.710 USD/ tona.
In plus, Alro a continuat sa se concentreze pe vanzarile de aluminiu cu grad mare si foarte mare de prelucrare, pentru care primele de vanzare sunt superioare, ceea ce a determinat atat o crestere cantitativa, cat si valorica a vanzarilor de produse procesate, ceea ce este in linie cu strategia companiei din ultimii ani. Prin urmare, productia totala de aluminiu primar a fost in 2017 de 282.000 de tone, fata de 273.000 de tone, in 2016, in timp ce productia de aluminiu procesat a fost in 2017 de 84.000 de tone, cu 5.000 de tone mai mult decat in 2016, cand aceasta a fost de 79.000 de tone.
De asemenea, Alro a inregistrat si o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste rezultatele operationale raportand un profit operational de 397 de milioane de lei, in 2017, fata de 170 de milioane de lei, in 2016, si un profit net de 318 milioane de lei, comparativ cu 67 de milioane de lei, in 2016.
Pe parcursul anului 2017, Alro a investit 142 de milioane de lei pentru modernizarea tehnologica, cresterea eficientei operationale si extinderea portofoliului de clienti si diversificarea gamei de produse, fata de 81 de milioane de lei in perioada similara a anului 2016. Compania s-a concentrat, pe de o parte, pe reducerea continua a consumurilor de energie, iar pe de alta parte, pe cresterea calitatii si valorii produselor sale.
Anul trecut, Alro a finalizat si modernizarea instalatiei de turnare sleburi, in sectorul de aluminiu primar, iar in sectorul de aluminiu prelucrat, Compania a modernizat liniile de prelucrare, a introdus noi tehnologii si echipamente cu randament energetic ridicat si a implementat conceptul de mentenanta predictiva si digitalizare. Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzioneaza investitii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de crestere a eficientei energetice.
In noiembrie 2017, compania a finalizat negocierile pentru o facilitate de credit in valoare de 167 de milioane de dolari, care prelungeste cu trei ani creditul de tip revolving in valoare de 137 de milioane de dolari, semnat in decembrie 2015 pentru doi ani si adauga o noua linie de finantare non-cash in suma de 30 de milioane de dolari.
Scopul principal al acestui credit de tip revolving vizeaza finantarea capitalului de lucru necesar companiei, in timp ce linia de finantare non-cash va fi utilizata pentru emiterea de acreditive si scrisori de garantie pentru a sustine activitatea operationala si investitionala a societatii. Tranzactia a implicat un sindicat de opt banci (OTP Bank Romania, UniCredit Bank, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, Banca Transilvania, Banca de Export-Import a Romaniei (Eximbank) si Garanti Bank) si a fost condusa de RBI Group (Raiffeisen Bank International impreuna cu Raiffeisen Bank Romania) drept unic coordonator.
De asemenea, si in 2017 compania a continuat sa investeasca in formarea angajatilor sai si a potentialilor viitori angajati. Astfel, pe langa programele de perfectionare pentru salariatii proprii, Alro a infiintat, in colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina si cu sprijinul Primariei din Slatina, prima clasa de invatamant profesional dual din judetul Olt. Alro are in derulare, de asemenea, parteneriate cu unitati de invatamant liceal, postliceal si universitar (respectiv cu Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Craiova etc.) pentru facilitarea stagiilor de practica a elevilor si studentilor, realizarea de lucrari de sfarsit de an, licenta, masterat, doctorat, sau pe diverse teme de cercetare in domeniu sau pentru organizarea unor clase de pregatire practica prin scoala profesionala, dupa cum se mai subliniaza in comunicat. Informatii suplimentare, la www.alro.ro
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left