Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 01 Mai 2024
Hilti
Home
CHINA: Exportul de aluminiu a depasit nivelul importului
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 28 Mai 2010 15:18
In luna aprilie 2010, exportul de aluminiu din China (unde exista cea mai importanta productie si cel mai mare consum din intreaga lume) a depasit nivelul importului pentru prima data dupa anul 2008. Astfel, se pare ca majoritatea pietelor tinta ale tarii asiatice au inceput sa-si revina treptat dupa criza economica globala, oficialii guvernului de la Beijing anuntand faptul ca, in mod surprinzator, oferta a fost surclasata de cerere. "Livrarile de aluminiu primar pe pietele externe s-au situat la 48.546 de tone in intervalul analizat, in timp ce importul s-a cifrat la 28.987 de tone", au anuntat oficialii Administratiei Generale a Vamilor din China. Referindu-se la aceasta situatie, expertii biroului specializat de cercetare a pietei GFMS Metals Consulting au declarat, recent, ca "nivelul capacitatii de productie din China se va majora cu 20% in acest an". Potrivit aceleiasi surse, stocurile monitorizate pe plan local de bursa din Shanghai au crescut, deja, cu 65% in prima parte din 2010, ajungand la o cantitate record de 498.495 de tone. "Consumul de aluminiu primar in China se situeaza pe un trend ascendent, insa nu este atat de important incat sa justifice rata de crestere a productiei", sustine Neil Buxton, analist in cadrul GFMS Metal Consulting.
Sporirea livrarilor pe pietele terte constituie solutia preferata de fabricanti
Conform unei estimari a reprezentantilor grupului Royal Bank of Scotland, pentru anul in curs, productia de profile din aluminiu destinate, in principal, pietei chineze de constructii (si in special sectorului de tamplarie termoizolanta), precum si industriei aeronautice, celei auto etc., va depasi consumul cu 1,5 milioane de tone. Astfel, acesta va fi al patrulea an consecutiv in care se va consemna un excedent al livrarilor. Cu toate ca autoritatile centrale incearca sa controleze situatia (prin inchiderea capacitatilor de productie ce au linii tehnologice care nu mai respecta exigentele actuale din domeniu), se pare ca exportul reprezinta principala solutie  pentru fabricantii chinezi de aluminiu si elemente extrudate. "Operatiunile de export vor spori semnificativ in perioada urmatoare atat in ceea ce priveste cantitatea, cat si din punct de vedere valoric. Tendinta este sustinuta de majorarea primelor (adaugate la pretul aluminiului pentru livrarea imediata a acestuia in depozitele acceptate de London Metal Exchange) in cazul fabricantilor din Europa, Japonia si SUA. De exemplu, in tarile UE primele achitate pentru aluminiu au depasit nivelul de 105 USD/tona la bursa din Rotterdam, aceasta valoare fiind cea mai mare din ultimii 10 ani. Si in Statele Unite ale Americii primele au sporit la un nivel record, intrucat proprietarii depozitelor doresc sa limiteze cantitatea disponibila in stocuri, ca urmare a previziunilor ce indica un grad scazut de tranzactionare in 2010. Astfel, companiile din China sunt stimulate sa livreze aluminiu la export, la un cost competitiv", a adaugat Neil Buxton. O alta solutie posibila a fost indicata de analistii Barclays Capital – Londra, care cred ca, din cauza productiei excedentare si consumului insuficient, expansiunea fabricantilor chinezi de aluminiu va fi incetinita, ca urmare a cresterii costului la alumina si energie, respectiv a sporirii cerintelor specifice legislatiei de protectie a mediului. Cu toate acestea, cel putin deocamdata, procesul de dezvoltare a firmelor locale din bransa continua intr-un ritm fara precedent, chiar daca datele fundamentale indica in mod clar nesustenabilitatea masurilor adoptate de fabricanti. Informatii suplimentare, la www.gfms-metalsconsulting.com
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left