Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home
URBAN C&O: Accent pe serviciile de calitate
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Iun 2010 13:39
Compania Urban C&O este specializata in promovarea pe piata din Romania a utilajelor fabricate de Urban GmbH & Co Maschinenbau KG, din localitatea Memmingen / Germania. Pe plan local, societatea comercializeaza utilaje pentru debitare, debavurare, sudura etc. De asemenea, prin intermediul firmei sunt disponibile in Romania si centre de prelucrare marca Schirmer. Pentru a prezenta starea actuala in acest domeniu de activitate, precum si perspectivele pentru depasirea actualei perioade de criza, a fost solicitata opinia directorului general al companiei. 
 
Catalin Polivanov, director general Urban C&O: "In 2009, scaderea segmentului de vanzari utilaje a fost drastica. Estimam ca aceasta s-a situat la nivelul de aproximativ 75%, in comparatie cu situatia inregistrata in 2008. In primul trimestru din acest an, am inregistrat o crestere, dar care a fost datorata exclusiv unei investitii majore, efectuate de un singur client. Bineinteles ca aceasta nu constituie un semnal cert de revenire a pietei de profil. In continuare, obiectivele noastre principale raman acelea de majorare a cotei de piata pe segmentul consumabilelor in industria ferestrelor (prin intermediul magazinului on-line www.germanprofitools.ro) si identificarea potentialilor clienti care intentioneaza sa extinda capacitatile de fabricatie cu ajutorul fondurilor europene. Produsele noi promovate in prezent pe piata autohtona sunt constituite de: masina de sudat la patru capete - AKS 6250 (reprezentand un concept nou, prin care s-a redus semnificativ costul unui astfel de echipament); utilajul pentru debavurat la doua capete - SV 840 (ce se remarca printr-un sistem inovativ de transport al cadrului sudat, fara rotire, prin care mareste viteza de lucru); centrele de prelucrare Schirmer - un produs nou pe piata din Romania caracterizat printr-o mare viteza de lucru si o fiabilitate optima; statia automata de insurubat cu patru axe pentru cercevele - FBA 2500/4 (dotata cu un sistem separat de prindere a profilelor si de oprire tip FFH, calculator industrial Ferrocontrol FIPC, inclusiv software-ul aferent si pachetul de programe SPS). Referitor la gradul de automatizare din Romania, acesta este - in continuare - scazut, linii CNC de sudat-debavurat sau centre de prelucrare fiind detinute de aproximativ 20% din companiile care activeaza pe piata. In prezent, Aplast este singurul fabricant ce va lucra pe o linie moderna, compatibila cu cele utilizate la nivel european, prin achizitia de noi utilaje automate si a unei statii CNC de montaj al feroneriei. Astfel, compania reuseste sa atinga gradul maxim de automatizare a unei linii de fabricatii ferestre PVC. In ceea ce priveste dificultatile aparute in desfasurarea activitatii, acestea sunt cele obisnuite, respectiv recuperarea cu dificultate a creantelor si, mai nou, reducerea numarului de clienti din cauza restructurarilor si lipsei comenzilor de tamplarie termoizolanta. In conditiile date, este dificil de format o strategie, data fiind imprevizibilitatea evolutiei pietei, pe termen scurt. Cand isi va reveni domeniul constructiilor, nimeni nu poate spune cu exactitate. Masurile de reducere a cheltuielilor au fost luate inca din 2008, continuand si in 2009. De asemenea, am stopat si procesul de investitii. Singura modalitate prin care putem influenta cifra de afaceri este aceea de a incerca sa mentinem un nivel ridicat al calitatii serviciilor prestate, prin pastrarea personalului calificat de care dispunem".
 
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left