BIESSE: Capacitate excelenta de a genera crestere organica |
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 05 Aug 2016 06:45 |
![]() Potrivit oficialului corporatiei, cele mai bune rezultate au fost consemnate de divizia lemn (echipamente pentru prelucrarea acestui material), cu o contributie de 71% la vanzarile din semestrul intai ale grupului. La randul lor, sectiile de sticla/ piatra si sisteme mecatronice au avut performante deosebite, parcurgand un trend ascendent sustinut, concomitent cu mentinerea unei marje optime de profitabilitate, astfel incat aportul acestora a fost de 16,3% si 15,2%. Desi pentru noua sectie - de materiale avansate - vanzarile actuale nu-i permit deocamdata sa se defineasca in calitate de divizie autonoma a corporatiei, la 30 iunie 2016 s-a reusit atingerea unei cote de 54% din incasarile planificate pentru anul in curs.
Holdingul a consemnat 15,6% din vanzari in Europa de Est
Lider global pe segmentul echipamentelor din industria sticlei, cu o cota de piata de cel putin 24% si ocupand pozitia secunda in sectorul utilajelor destinate procesarii lemnului (cu 12%), holdingul Biesse, detinator al reputatei marci Intermac, a realizat - potrivit celor mai recente date confirmate oficial si dupa cum se arata anterior - o cifra de afaceri de 283,4 milioane de euro in semestrul intai din 2016, din care 43% s-au consemnat in Europa Occidentala (inclusiv Italia), 20% din total in Asia/ Oceania, 15,6% in regiunea est-europeana (inclusiv Romania), 17,1% in America de Nord si 4,4% in restul lumii. Analiza structurala evidentiaza si ca piata italiana continua sa fie fundamentala pentru corporatie, contand cu 13,3% la cifra de afaceri, ceea ce confirma inclusiv perspectivele de dezvoltare pe plan local.
Fondat in anul 1969 de Giancarlo Selci si aflat si in prezent in proprietatea sa si a familiei sale, grupul Biesse constituie o companie multinationala cu 34 de subsidiare controlate in mod direct si active pe plan global, in cadrul carora activeaza mai mult de 3.450 de angajati permanenti, din care 55% in Italia (fata de 3.170 de persoane la 31 decembrie 2015). Principalele centre de productie ale Biesse sunt situate in Pesaro (unde se afla si sediul central) si Alzate Brianza, ambele din Italia, precum si in Bangalore - India, respectiv Dongguan - China, iar filialele sau birourile de vanzari sunt distribuite uniform in Europa, America de Nord si de Sud, Orientul Mijlociu, Extremul Orient si Australasia. Recent, a fost integrata si activitatea firmei Uniteam SpA, specializata in productia si designul unor componente complexe ale masinilor-unelte, cu sediul in Thiene (Vicenza), Italia. Aceasta inseamna, de fapt, crearea posibilitatii pentru Biesse de a se lansa pe segmente de nisa, cum ar fi cel al masinilor de prelucrare a unor elemente structurale pentru fatade sau cel al echipamentelor de procesare a unor elemente din mase plastice ori materiale compozite. Totodata, grupul lucreaza cu mai mult de 300 revanzatori si agenti, a caror activitate se deruleaza in peste 100 de state din toata lumea.
***
Concernul Biesse, cu o cifra de afaceri de 519,1 milioane de euro in 2015 (+21,5%), este prezent si pe piata din Romania, unde societatea Eco Partner System, din Capitala, reprezinta pe plan national interesele Biesse Wood Division, livrand echipamente, sisteme si solutii tehnologice pentru industria lemnului, ce pot fi utilizate si in domeniul fabricarii tamplariei din acelasi material. Cele mai recente date oficiale atesta ca, la nivelul lui 2015, Eco Partner System a consemnat o cifra neta de afaceri de 4,2 milioane de lei, in 2014 a raportat 4,23 milioane de lei, iar in 2013 a realizat 1,1 milioane de lei. Mai trebuie precizat ca, initial, Biesse Wood Division era reprezentata de Alcor Trading & Consulting - Bucuresti, care, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile, a raportat pentru 2013 un rulaj de 0,9 milioane de lei, iar in 2012, cand intermedia comertul cu masini si echipamente Biesse, vanzarile s-au plasat la 4,6 milioane de lei, in timp ce pentru 2014 si 2015 cifra de afaceri a fost nula, in conditiile unor pierderi. Centrele de prelucrare Intermac pentru industria de vitraje sunt livrate si prin intermediul companiei Abitare CG, din Brasov, companie cu 51 de salariati care - potrivit acelorasi date oficiale - a consemnat in 2015 un rulaj net de 41,85 milioane de lei, in timp ce in 2014 acest indicator a fost de 33,5 milioane de lei, in 2013 de 25,2 milioane de lei, iar in 2012 de 26,9 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.biesse.com
|