Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 11 Octombrie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - ALUMIL ROM INDUSTRY
PAGINA PERSONALIZATA


ALUMIL ROM INDUSTRY

ALUMIL ROM INDUSTRY

Adresa: Sos. Bucuresti- Ploiesti 42-44, Corp A1, Baneasa Business and Technology Park, Bucuresti, Sector 1
Telefon: 021-424.34.56
Fax: 021-423.39.32
E-mail: office@alumil.ro
Web site: www.alumil.com/romania
Domenii: Profile aluminiu & materiale pentru placari
Descriere activitate
Sisteme din aluminiu pentru ferestre, usi, fatade, luminatoare. Sisteme din aluminiu pentru aplicatii OUTDOOR (pergole, balustrade, garduri). Materiale compozite pentru placari.
Prezentare companie/institutie
ALUMIL: Orientare spre parteneri, transparenta deciziei si actiuni ferme
 
 
 
 
 
 
Marius Ionita (45 de ani)
Functia/Firma: director general, Alumil Rom Industry;
Experienta profesionala: 22 de ani in domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu.
 
Alumil Rom Industry este unul dintre cei mai importanti competitori activi pe piata locala a profilelor arhitecturale din aluminiu. Bazandu-se pe valori precum integritate, spirit de echipa, initiativa si loialitate, grupul elen isi focalizeaza permanent atentia pe construirea excelentei, prin efortul de a promova solutii de cea mai inalta calitate, performante din punct de vedere tehnic si cu avantaje nete in plan estetic. Toate acestea sunt rezumate in mod sintetic prin filosofia conform careia "intr-un mediu global in continua evolutie, este important sa fim mereu constienti de cine suntem, ce facem si incotro vrem sa mergem". Rezultatele financiare corespunzatoare exercitiului financiar 2021 atesta o evolutie foarte buna a cifrei de afaceri. Compania a reusit sa-si majoreze semnificativ atat veniturile, cat si profitul net comparativ cu anul fiscal precedent. Astfel, cifra de afaceri a cumulat 90,8 milioane lei, reprezentand o crestere de 24,5% fata de anul anterior, iar profitul net aferent a fost de 6 milioane lei, cu aproximativ 2,3 milioane lei mai mare in raport cu 2020. In cele ce urmeaza, Marius Ionita, directorul general al societatii, realizeaza o radiografie a situatiei actuale si se refera la o serie de aspecte importante ale activitatii curente si viitoare, facand in acelasi timp referire la cele mai importante noutati care au fost incluse recent in portofoliul de produse.
 
- Cum a evoluat compania in cel de de-al doilea an al pandemiei?
- Anul trecut au continuat provocarile determinate de pandemie. Acestea au fost accentuate de cresterile de preturi la materiile prime, precum si de majorarile tarifelor la energie, fortand astfel companiile sa-si redefineasca strategiile si sa-si dezvolte abilitatile de adaptare la o situatie extrem de imprevizibila. In ceea ce ne priveste, ajustarile au fost efectuate imediat si au directionat compania catre un an de succes, in care a prevalat grija fata de oameni, atentia la cerintele partenerilor nostri, transparenta in decizii si actiunea ferma. Gama diversificata de sisteme din portofoliul Alumil a contribuit semnificativ la evolutia buna. Totodata, obiectivele anului 2021 au vizat dezvoltarea de produse inovatoare, care fac viata de zi cu zi a partenerilor nostri mai usoara, precum si mentinerea si imbunatatirea unui mediu de lucru sigur pentru angajati.
- Nominalizati principalele noutati/sisteme lansate in ultima perioada.
- Portofoliul de produse promovate de grupul nostru este in continua evolutie, iar departamentul de cercetare-dezvoltare proiecteaza sisteme de calitate superioara, certificate si recunoscute la nivel international de laboratoare precum ift Rosenheim (Germania), Intertek NCTL, Istituto Giordano (Italia) etc. Toate sistemele sunt perfectionate, raspunzand variatelor cerinte ale clientilor nostri precum si nevoii de integrare in designul contemporan de locuinte moderne. Recent am lansat trei solutii de compartimentare pentru spatiile interioare. Acestea ofera un plus de protectie impotriva raspandirii virusurilor - aspect extrem de important mai ales dupa anii de pandemie - pastrand totodata transparenta intre spatii. Dotate cu geam simplu sau dublu, seriile respective imbunatatesc portofoliul pe segmentul de partitionare si ofera solutii pentru fiecare tip de solicitare. Robustetea deosebita, capacitatea de a echipa constructii de dimensiuni mari, nivelurile ridicate de reducere a zgomotului, precum si designul elegant si minimalist in acelasi timp creeaza o combinatie excelenta pentru compartimentarea eficienta si imbunatatita din punct de vedere estetic a diferitelor spatii interioare. De asemenea, trebuie mentionate Supreme S650 e-Motion (sistem din aluminiu complet automatizat), Smartia M450 (noua generatie liftant-glisanta pentru usi cu design minimalist), Barcode Cladding (panouri compozite cu un design impresionant, ideale pentru acoperirea suprafetelor mari) etc.
- Ce obiective de investitii ati finalizat recent?
- Daca la inceput de an ne raportam la previziunile optimiste de la nivel global si puteam estima ca in 2022 se va pastra tendinta ascendenta inceputa in precedentele 12 luni, in acest moment, pe langa cresterile de preturi la energie, situatia geo-politica induce o stare de nesiguranta la toate nivelurile. Putem afirma ca, in mod cert, ne vom concentra asupra strategiilor de dezvoltare si vom continua sa oferim cele mai bune produse clientilor nostri atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar. Investitiile finalizate recent se refera, cu precadere, la modernizarea celor doua HUB-uri regionale importante de la Iasi si Cluj-Napoca. In ambele cazuri, vorbim atat despre tehnologizare, cat si despre instruirea personalului, ambele componente fiind extrem de importante in demersul nostru de a oferi excelenta in relatiile cu partenerii. Mai mult, in perioada urmatoare vom finaliza amenajarea noului showroom de la Cluj-Napoca, un spatiu ce va reuni peste 25 de sisteme, facilitand procesul de alegere al clientilor. In aceeasi directie, incurajam partenerii sa utilizeze platforma B2B “My Alumil", lansata in a doua parte a lui 2021. Sistemul automatizat ofera posibilitatea plasarii de comenzi intr-un mod rapid si usor, vizibilitatea asupra istoricului comenzilor, verificarea stocurilor, precum si accesul la cele mai recente noutati cu privire la actualizarile tehnice ale sistemelor. Suntem intr-un dialog continuu cu clientii pentru optimizarea si perfectionarea platformei, pentru a crea o experienta de navigare confortabila si placuta. Avem incredere in capacitatea echipei noastre de a raspunde tuturor tipurilor de situatii, iar onorarea angajamentelor fata de beneficiari reprezinta o prioritate pentru noi.
- In ce masura considerati ca livrarile de sisteme arhitecturale din aluminiu vor fi impulsionate de actualele tendinte in materie de protectie climatica, sustenabilitate, amprenta de carbon etc.?
- Casele pasive, cele cu autonomie energetica si functii ecologice reprezinta viitorul pentru industria constructiilor, iar companiile vor trebui sa raspunda prompt cerintelor exigente de echipare a imobilelor si de asigurare a unor niveluri ridicate de performanta. De peste un deceniu noi dezvoltam sisteme destinate caselor pasive, bazate pe sustenabilitate si principiile economiei circulare. Venim in intampinarea acestor deziderate cu gama de sisteme Supreme, ce asigura o eficienta energetica ridicata, printr-o izolare termica excelenta. Vorbim, de asemenea, despre izolare fonica exceptionala si usurinta in utilizare, niveluri ridicate de securitate, toate aceste caracteristici raspunzand nevoilor de executie a resedintelor contemporane. Companiile vor acorda o tot mai mare importanta aspectelor legate de economia energiei si proceselor de reciclare, iar acest fapt se va reflecta in initiativele viitoare. Pentru noi, mediul si protectia acestuia nu au fost niciodata pe plan secundar, ci mereu o prioritate. Anul trecut, grupul Alumil a publicat cel de-al doilea raport de sustenabilitate, ce reflecta in mod clar cultura companiei si subliniaza viziunea acesteia privind viitorul. Printre masurile la care se face referire in document se numara: utilizarea aluminiului reciclat in productie, la o rata de 67%, investitii in noua facilitate de separat deseurile din aluminiu din zona industriala a orasului Kilkis - Grecia, utilizarea sustenabila si managementul apei in activitatile de productie. Grupul nostru recunoaste importanta unui mediu sigur si sanatos. Inca din 2002, am implementat un sistem de management al mediului inconjurator si un certificat de mediu conform EN ISO 14001. Mai mult, din ianuarie 2020 aplicam standardul international ISO 50001, care ajuta la diminuarea consumului, minimizeaza amprenta de carbon si reduce costurile, prin incurajarea utilizarii energiei regenerabile.
 
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie/Aprilie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left