Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - ATERM SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ATERM SRL

ATERM SRL

Adresa: Str. Gãrii f.n., Medias, Judet Sibiu
Telefon: 0754-042.042
Fax: 0269/833.118
E-mail: office@aterm.ro
Web site: www.aterm.ro
Domenii: Producatori de tamplarie
Descriere activitate
Producator de tamplarie termoizolanta cu profile PVC si aluminiu.
Prezentare companie/institutie
ATERM va investi in dezvoltarea segmentului tamplariei din aluminiu
 
 
 
 
 
 
Razvan Banceu (42 de ani)
Functia/Firma: administrator, Aterm;
Experienta profesionala: 18 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
In vederea dezvoltarii operatiunilor specifice, compania Aterm, ce isi desfasoara activitatile de productie in judetul Sibiu, intentioneaza sa se axeze, anul acesta, mai ales pe segmentul executiei tamplariei din aluminiu, sa-si intensifice exportul si sa adopte masuri de digitalizare si sustenabilitate. De asemenea, dupa cum precizeaza Razvan Banceu, administratorul firmei, se are in vedere obtinerea unei cresteri de 15% a cifrei de afaceri, dupa ce anul 2023 a fost incheiat tot cu o majorare (de 23%) in raport cu valoarea de 56,9 milioane de lei inregistrata in 2022.
 
- Cum vi se par conditiile de piata in acest an si care sunt perspectivele de dezvoltare pentru perioada urmatoare?
- Domeniul specific de activitate este caracterizat, in continuare, de instabilitate, impiedicandu-ne sa prognozam contexte, situatii sau sa elaboram planuri de afaceri pe termen scurt/ mediu. Mai exact, mi se pare ca nu putem avea predictibilitate pentru nimic. Exista in continuare probleme cu furnizorii, chiar daca nu la acelasi nivel ca in pandemie. Un impact negativ l-a avut cresterea taxelor CASS, care ne-a fortat sa marim salariile. De asemenea, identificarea cu dificultate a fortei de munca, mai ales specializate, continua sa fie o provocare si anul acesta.
- Detaliati cum se deruleaza activitatile proprii de productie si care sunt materialele pe care le utilizati in procesul de fabricatie a ansamblurilor termoizolante comercializate.
- Producem in principal (in proportie de 94% din totalul activitatii) tamplarie din PVC, diferenta revenind operatiunilor de fabricare a ansamblurilor din aluminiu. In domeniul executiei ferestrelor si usilor din PVC, detinem o capacitate de productie de 550 de piese/ zi si lucram cu feronerie Maco, sticla Saint-Gobain si profile Salamander (seriile bE73 si bE82) si Rehau (Euro 70, Synego, Geneo, Artevo etc.). Anul acesta, intentionam sa investim in dezvoltarea productiei tamplariei din aluminiu, urmand sa achizitionam un centru de prelucrare si debitare si sa ne dezvoltam echipa.
- Mentionati cum se desfasoara activitatile proprii de distributie, atat la nivel intern, cat si pe plan international.
- Activitatile proprii de distributie se realizeaza, in principal, in zonele Transilvania, Banat, Bucuresti si, mai nou, in Moldova. Totodata, in 2023, aproximativ 10% din totalul ansamblurilor fabricate a ajuns la export, pe pietele din Germania si Italia. Pentru anul 2024, ne-am propus sa ne mentinem ritmul de crestere pe care l-am inregistrat in 2023. Colaboram cu peste 200 de parteneri din Romania si cu o serie de companii importante din Italia si Germania. In 2024, avem in vedere sa ne dezvoltam activitatile de export. Mai exact, dorim sa identificam oportunitati de noi parteneriate si sa elaboram strategii de piata adecvate, pentru a ne extinde prezenta si a castiga increderea clientilor de peste granite.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Mai 2024)
 

 
 
ATERM - calitatea ferestrelor executate cu sisteme germane
 
Investitii masive pentru relocarea pe o platforma cu o arie de 80.000 mp, unde vor fi realizate zilnic peste 550 de unitati de ferestre
 
Aterm este unul dintre cei mai importanti producatori de tamplarie termoizolanta ce activeaza in zona centrala a Romaniei. De peste un deceniu, firma cu sediul central in Medias ofera clientilor sai solutii de o calitate superioara, executand ferestre si usi pentru beneficiarii care doresc un produs durabil si sigur. Pentru a dezvolta ansambluri competitive de tamplarie termoizolanta, firma colaboreaza cu unii dintre cei mai buni furnizori din Europa, procesand profile Rehau si Salamander - Germania, feronerie Maco Multi-Matic - Austria, sticla Saint-Gobain Glass - Franta, distantier termic WarmEdge si insertie de argon (pentru geamul termoizolant triplustratificat, ce echipeaza cea mai mare parte a ferestrelor comercializate). In productia de tamplarie din aluminiu, compania colaboreaza cu Alumil, Profilco si Alukönigstahl (Schüco).
Sase linii de productie de ultima generatie pentru ansamblurile din PVC si utilaje noi de debitare si prelucrare pe segmentul de aluminiu
Activitatea Aterm a demarat in 2006, intr-un spatiu inchiriat cu o suprafata de numai 200 mp, avand doar doi angajati. In numai doi ani, firma a reusit o dezvoltare accelerata si s-a mutat intr-o hala proprie, cu o arie de 500 mp. Progresul a fost asigurat de cererea pentru solutii performante de termoizolare, astfel incat in 2015 a fost luata decizia de relocare intr-un spatiu de trei ori mai mare, ce a creat premisele unei cresteri semnificative a capacitatilor de productie, in scopul unui raspuns mai eficient la exigentele beneficiarilor. In 2018, compania a realizat un pas important in modernizarea si optimizarea productiei, reusind sa achizitioneze primele doua utilaje de sudura a profilelor din PVC, de la Graf Synergy. Insa, cea mai importanta etapa din istoria firmei a fost parcursa in 2023, cand Aterm s-a relocat pe o platforma de aproximativ 80.000 mp, unde a fost construita o noua hala de productie de 7.500 mp. Din aceasta, cea mai mare parte (6.000 mp) este rezervata productiei de tamplarie din PVC, asigurand o capacitate de fabricatie de peste 550 de unitati pe ferestre pe zi. Noua unitate a fost dotata cu echipamente de ultima generatie, ajungandu-se in acest moment la sase linii de productie, ceea ce consolideaza pozitia competitiva a Aterm, ca fiind unul dintre principalii jucatori din industria de profil. Tot in acest an, a fost luata decizia de majorare a capacitatii de procesare a sistemelor din aluminiu. Pentru a face acest pas, au fost alocate fonduri importante pentru o serie de utilaje, cum ar fi un utilaj pentru debitat si un centru de prelucrare.
 
"Lucram cu peste 200 de parteneri din Romania si de pe piata externa pe segmentul B2B"
"Dupa cum se observa, principalele borne de dezvoltare ale Aterm sunt legate de expansiunea spatiului de productie, investitiile constante in tehnologie si echipamente avansate, colaborarea cu furnizori de renume pentru a oferi produse de calitate superioara, adaptarea la cerintele pietei si consolidarea prezentei pe pietele externe. Parteneriatele cu furnizorii de incredere sunt esentiale pentru a asigura calitatea si performanta produselor noastre si pentru a satisface cerintele si asteptarile clientilor lor atat pe piata interna, cat si pe cea internationala. Calculele noastre arata ca aproximativ 90% din tamplaria realizata se comercializeaza pe canale business-to-business. In prezent, pe acest segment colaboram cu peste 200 de parteneri in Romania si o serie de companii importante in Italia, Belgia si Germania. Prezenta pe piata externa ne motiveaza in demersul nostru de promovare a calitatii si ne propunem sa extindem acest tip de operatiuni, fara a neglija insa piata nationala, care are un potential urias de dezvoltare mai ales in perioada urmatoare, cand se va pune un accent puternic pe eficienta energetica a anvelopantelor, in efortul de atingere a tintelor climatice cuprinse in Green Deal", au subliniat oficialii societatii.
Crestere prognozata de minimum 25% a vanzarilor, ca urmare a investitiilor recente, pentru anul 2024
Procesul de productie este certificat in conformitate cu prevederile standardelor de management al calitatii ISO 9001, mediului ISO 14001 si normei OHSAS ISO 18001, pentru securitate si sanatate operationala. Conform estimarilor curente, investitiile recente vor permite diversificarea portofoliului de produse si a gamei de servicii oferite partenerilor, in paralel solutionand o parte dintre dificultatile legate de penuria fortei calificate de munca. Toate aceste procese se vor reflecta in viitor in consolidarea performantei financiare. Astfel, daca in 2022 Aterm a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, anul 2023 fiind un an dedicat reorganizarii, cifra de afaceri este aproximativ similara cu cea de anul trecut, iar pentru 2024, ca urmare a cresterii capacitatilor, tinta de management prevede o crestere de minimum 25%. Cuvantul de ordine in viitor ramane "dezvoltarea", ce va fi sustinuta inclusiv prin diversificarea pietelor de desfacere atat in Romania, cat si pe plan international. Daca pana recent compania se adresa in principal clientilor din Transilvania, Banat si zona Capitalei, in perioada urmatoare regiunea Moldovei va reprezenta un obiectiv major in cadrul planului de extindere a distributiei. Aceeasi strategie va viza, de asemenea, si pietele externe, cu atat mai mult cu cat portofoliul de produse include ansambluri de tamplarie conforme celor mai inalte standarde de design, calitate si functionalitate.
 
Cristina Anghel, Manager al Calitatii in cadrul Aterm:
„M-am alaturat recent echipei Aterm, care a dovedit, de-a lungul anilor, ca totul este posibil. Cu experienta si curaj, implicare si incredere, aceasta echipa a reusit sa-si mareasca capacitatea de productie, transferand activitatea intr-un amplasament nou si modern. In prezent, mi-am asumat misiunea de a ajuta la atingerea urmatorului obiectiv, care consta in modernizarea Sistemului de Management al Calitatii. Practic, ne dorim implementarea unui sistem prin care sa obtinem satisfactia clientului, a angajatului si a partilor interesate de activitatea noastra (parteneri, colaboratori, autoritati, furnizori etc.). Acest lucru devine posibil prin imbunatatirea continua a produselor, proceselor si a sistemului nostru. Cum reusim?
1. Nu cautam vinovatii, cautam cauzele si le eliminam;
2. Tratam problemele aparute ca pe oportunitati de imbunatatire;
3. Implicam angajatii in analiza si identificarea solutiilor;
4. Comunicam si oferim suport;
5. Ne fixam obiective realiste, pe care le monitorizam si analizam cu o frecventa zilnica, saptamanala, lunara si anuala.
6. Suntem orientati spre rezultat, iar pentru noi nu exista "Nu se poate", ci doar "Cum se poate?", iar raspunsul l-am gasit. Se poate prin Angajament, Tehnologie, Evolutie, Responsabilitate si Munca in echipa". (ATERM) ”.
 

 
Ferestre ultraperformante de la Aterm,
executate cu profile REHAU ARTEVO
Vizionar ● Unic ● Inovator ● Durabil
ARTEVO = Arta + Arhitectura + Tehnologie + Evolutie
AR bazat pe Arhitectura, TE pentru TEhnologie de inalta performanta, EVO pentru EVOlutie.
Polimeri armati cu fibra in constructia ferestrelor!
Materialul RAU-FIPRO X in structura profilului;
Strat de acoperire exterior din PVC.
Design si estetica
Design modern, contemporan si ingust pentru cele mai inalte cerinte estetice;
Margini extrem de subtiri la exterior, cu raze mici si unghiuri de inclinare reduse;
Baghete cu aceeasi forma la partea dinspre interior;
Margine subtire la interior si astfel un spatiu liber optim;
Realizare coplanara pentru un aspect uniform si inchis.
Tehnologia de etansare:
Forta scazuta de inchidere, si prin urmare, usurinta ridicata de utilizare, datorita geometriei complexe si a unui spatiu mare de etansare.
Tehnologia feroneriei:
Piese de inchidere adaptate la forma faltului si rezistenta sporita la torsiune!
Potentialul de performanta
Elemente de ferestre in noile dimensiuni sunt posibile atat cu, cat si fara armare!
Grosimea maxima a pachetului de sticla pentru canat standard si rama: 56 mm.
Grosimea maxima a pachetului de sticla pentru canat coplanar: 72 mm.
Productivitate si functionalitate
Elementele mari pot fi realizate fara utilizarea unei armaturi.
Depozitare:
Mai putina armatura necesara!
Mai putin spatiu si efort necesar la prelucrarea armaturilor!
Nu este necesara prelucrarea armaturii!
Productie:
Fara acumulare de span de otel;
Timp de productie mai mic;
Mai putina uzura si, prin urmare, durata de exploatare mai lunga a sculelor de prelucrare;
Geometrie optimizata a profilului pentru tehnologia de lipire a sticlei!

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left