Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home
LIPOPLAST analizeaza posibilitatea contractarii unui credit pentru noile investitii
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 06 Feb 2024 06:15
Semnalele de contractie a pietei de tamplarie termoizolanta din 2023 au avut urmari imediate asupra cifrei de afaceri obtinute de producatorul Lipoplast din vanzarea tamplariei din PVC, aceasta inregistrand o scadere de 20% fata de nivelul din 2022. Valeriu Cirpanu, fondatorul companiei, estimeaza ca tendinta descrescatoare se va mentine si in 2023, avand in vedere scaderea cu peste 20% a numarului autorizatiilor de construire emise anul trecut, diminuarea apetitului de investitii in imobiliare al dezvoltatorilor privati, ingreunarea conditiilor de obtinere a creditelor bancare si, nu in ultimul rand, modificarea conditiilor fiscale.
"Lipoplast a avut dintotdeauna o orientare activa catre pietele de export, care ne-au oferit, de-a lungul timpului, numeroase oportunitati. In aceasta perioada insa, exista semne de contractare pe toate pietele europene si in mod special in Italia, unde s-a redus substantial subventia acordata de stat. Masurile luate de noi vizeaza cresterea numarului de clienti pe aceste piete, cu negocieri initiate inca de anul trecut, o parte dintre ele si finalizate in noi acorduri comerciale.
In 2023, am achizitionat o noua linie de sudura care ridica nivelul calitativ al produselor din PVC, cu o estetica corespunzatoare, imbunatatind totodata calitatea muncii. Evaluam oportunitatea contractarii unui credit de investitii, deoarece intotdeauna am avut in vedere perspectivele pe termen lung in abordarea strategica a pietei.
Ca in fiecare an, echipele noastre comerciale si tehnice vor fi prezente la expozitia Fensterbau/ Frontale. Consideram ca este o buna oportunitate pentru a lua pulsul pietei europene si a noutatilor din domeniu. Urmarim cu interes dezvoltarile in planul inteligentei artificiale care sa fie aplicabile in domeniul nostru de activitate.
In ciuda progreselor facute, Europa are in continuare mult de recuperat in ceea ce priveste eficientizarea energetica pentru a-si indeplini tintele propuse. Ne asteptam sa vedem o pondere mai ridicata a geamurilor termoizolante cu control solar pe piata, corelata cu bagheta marca inregistrata Lipoplast, comercializata sub brandul «Luxor»", a declarat Dr. Valeriu Cirpanu, fondatorul Lipoplast.
Informatii suplimentare, la www.lipoplast.ro 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left