Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 21 Septembrie 2019
PAGINA PERSONALIZATA

ADF PROD SRL

ADF PROD SRL
Adresa: Str. Dimitrie Leonida nr. 113 C, Piatra Neamt, Judet NEAMT
Telefon: 0233/227.048
Fax: 0233/227.049
E-mail: office@fereastra-adf.ro
Web site: www.fereastra-adf.ro
Domenii: Ferestre de mansarda, rulouri & sisteme de umbrire | Tamplarie din PVC | Usi de interior | Usi de garaj
Descriere activitate
Producator de tamplarie PVC si geam termoizolant.
Prezentare companie/institutie
ADF PROD: Investitii de un milion de euro in dezvoltare
Producatorul de tamplarie termoizolanta ADF Prod, din Piatra Neamt, vizeaza pentru 2015 o majorare de cel putin 10% a cifrei de afaceri, in raport cu nivelul de 4,6 milioane de euro inregistrat in 2014. De asemenea, pentru dezvoltarea activitatii, managementul firmei a alocat fonduri de 500.000 de euro pentru extinderea capacitatii de productie a geamului termoizolant si pentru cresterea productivitatii diviziei specifice. Acest program de investitii a fost demarat in 2014, prin achizitia de utilaje de ultima generatie, a caror valoare s-a situat la 500.000 de euro. Pe viitor, este vizata mutarea totala a productiei in alt amplasament, triplarea capacitatilor de productie, cresterea productivitatii si accesarea unor noi piete, atat din Romania, cat si din Europa. Actualmente, activitatea companiei presupune realizarea de tamplarie din PVC (in proportie de 80% din total) si geam termoizolant (livrat inclusiv pentru terti), precum si comercializarea de rulouri si usi de garaj marca MCA.

Florin Luca, director administrativ al ADF Prod:
„In 2014, potrivit rezultatelor unor studii specializate, piata autohtona de tamplarie termoizolanta a atins nivelul de cel mult 300 milioane de euro. Estimam ca aceasta valoare se va pastra si in 2015, intrucat se pare ca segmentul constructiilor - de care suntem dependenti in mod direct - va fi afectat in continuare de efectele negative ale recesiunii. Segmentul propriu de activitate a inregistrat un regres destul de semnificativ in ultimii ani. In 2014, a fost consemnata o ponderare a trendului descendent, aproape de stabilizare, insa o consideram ca o reluare a tendintei de crestere va putea fi remarcata de-abia din 2016, o situatie similara caracterizand de altfel si domeniul constructiilor. Un aspect particular al bransei specifice este reprezentat de faptul ca nivelul de informare a beneficiarilor a crescut semnificativ in raport cu anii precedenti, clientii avand cunostinte suplimentare cu privire la ferestre si fiind mult mai atenti la proprietatile termice si de durabilitate ale produselor solicitate”.

Ferestrele ADF sunt disponibile in trei variante constructive
Ferestrele si usile din PVC de la ADF integreaza profile Salamander (seriile Streamline si BluEvolution 92MD), feronerie Maco, geam termoizolant realizat cu sticla Saint-Gobain si distantier termic Swisspacer Ultimate, reprezentand unul dintre cele mai performante produse de profil din domeniu, preferat cu precadere pentru realizarea caselor pasive.
Ferestrele ADF - livrate in acesta configuratie atat in Romania, cat si la export - sunt disponibile in mai multe variante constructive, respectiv ADF Premium, ADF Premium Plus, ADF Premium Balkon, ADF Premium Alu si ADF Exclusiv, asigurand arhitectilor si proprietarilor o libertate nelimitata in ceea ce priveste creativitatea. Cele trei variante de personalizare pentru Fereastra ADF (Premium, Premium Plus si Exclusiv pentru a caror realizare se utilizeaza numai profile clasa A, conform standardului RAL 12608), caracterizate mai ales prin diversitate, incearca sa indeplineasca toate cerintele beneficiarilor, care sunt tot mai numeroase, atat din punct de vedere tehnic, estetic, cat si economic. Acestea includ profile cu 5, 6 sau 7 camere de izolare, cu o grosime a peretilor exteriori de minimum 3 mm si adancime constructiva de 76 mm sau 92 mm. In acelasi timp, ansamblurile sunt prevazute cu profile de rigidizare din otel zincat de 1,5 mm sau 2 mm (pentru ferestre) si de 2 mm (pentru usile de balcon si cele rezidentiale), care respecta cerintele de calitate impuse de furnizorul de sistem Salamander Industrie Produkte si sunt importate direct din Germania. De asemenea, integreaza geam termoizolant dublu sau triplu, cu grosimea pachetului de 24 mm, 32 mm, 40 mm, 48 mm, 52 mm sau 60 mm. Pentru ferestrele albe, garniturile sunt gri, iar pentru cele colorate, in tonuri de negru. In cazul gamei de ferestre placate cu aluminiu ADF Premium Alu, acestea sunt speciale si au contururi drepte pentru un design minimalist. In functie de fiecare model in parte, coeficientul de transfer termic poate atinge valori de Uw=0,83 W/mpK (pentru ADF Premium), Uw=0,80 W/mpK (ADF Premium Plus) sau Uw=0,73 W/mpK, iar ferestrele premium corespund normei europene DIN EN 12608 si integreaza profile din clasa A. Modelele din oferta ADF asigura un grad ridicat de functionalitate si pot contribui deopotriva la realizarea facila a modernizarilor, la renovarea cladirilor istorice si la conservarea monumentelor. In procesul de executie predomina realizarea ansamblurilor cu profile Streamline (in proportie de 75% din total), ferestrele comercializate preponderent fiind integrate in categoriile ADF Premium si ADF Exclusiv. Capacitatea de productie pentru tamplaria din PVC se situeaza la nivelul de 150 unitati/zi, fiind exploatata in 2014 la o cota de 70% din total. Utilajele folosite in procesul de executie sunt Rapid-Urban, Lisec si Intermac, fiind foarte performante si actioneaza cu o precizie de pana la 0,2 mm. Linia de productie este complet automatizata, fiecare operatie din fluxul de productie fiind monitorizata. In unitatea firmei sunt realizate inclusiv pachete de geam termoizolant cu grosimi de 60 mm.
Actualmente, activitatea companiei presupune realizarea de tamplarie din PVC (in proportie de 80% din total) si geam termoizolant (livrat inclusiv pentru terti), precum si comercializarea de rulouri si usi de garaj marca MCA.
Extindere a livrarilor pe plan intern si international
Livrarile firmei se efectueaza deopotriva la nivel national si international. Pe plan intern sunt operationale doua showroom-uri proprii in Piatra Neamt, pentru comenzile efectuate in cadrul acestora fiind asigurat si montaj. In acelasi timp, se realizeaza vanzari directe catre clienti, cu mijloacele proprii de transport si se asigura livrari prin intermediul unei retele de 40 de colaboratori, care este activa in teritoriu. Aproximativ 35% din productia totala se exporta in Italia, Franta, Belgia si Austria, unde, inca de la debutul implicarii in operatiuni de acest tip, au fost initiate parteneriate cu firme locale care se implica si in instalarea produselor. Managerii ADF au declarat ca, pe plan intern, au observat in ultimul timp o majorare semnificativa a cererii de produse cu un grad sporit de calitate, segment care reprezinta, de altfel, domeniul principal de activitate al firmei. In acelasi timp, la export, pe termen lung, este vizata o majorare a cotei de piata. Zonele cele mai reprezentative din punct de vedere al livrarilor sunt Moldova (la nivel national) si Italia (la export).
Avand o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu, producatorul din Piatra Neamt s-a impus pe aceasta piata si prin acordarea unei game complexe de servicii auxiliare, dintre care se disting: consultanta specializata acordata de consilieri tehnici si de vanzari temeinic pregatiti, livrare prompta (in maximum cinci zile), montaj de calitate, prin echipe profesioniste (se asigura inclusiv specializarea personalului partenerilor in acest domeniu), garantie de pana la zece ani pentru usile/ferestrele comercializate si asistenta tehnica adecvata, prin intermediul diviziei care activeaza in programul Service Rapid ADF. La acestea se adauga gradul sporit de calitate a produselor comercializate, care sunt realizate intr-un sistem de management integrat, ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001 (calitate - mediu - sanatate si securitate ocupationala) si detin certificarea cu marcajul CE, atat ferestrele, cat si usile sau geamul termoizolant. In acelasi timp, ansamblurile ADF au o durata mare de exploatare, care poate fi demonstrata si de rezultatele optime la testarile de durabilitate efectuate pentru mediul agresiv marin sau cel urban-industrial. Pe parcursul fiecarei etape a productiei este stabilit un termen de asigurare a calitatii (verificare pe flux), care este capabil sa raspunda unor cerinte superioare de calitate.
Particularitati specifice pentru piata interna si cea internationala
Potrivit declaratiilor managerilor firmei, pe segmentul autohton al tamplariei termoizolante nu au aparut modificari majore in ultimul timp, in raport cu anii precedenti. Astfel, acesta este marcat, in continuare, de lipsa de lichiditati, concurenta acerba, scaderea numarului de lucrari, promovarea de catre anumiti producatori a unor preturi foarte scazute, practicile de concurenta neloiala etc. Si ADF Prod, asemenea celorlalte companii din domeniu, asteapta, in continuare, crearea de catre organismele abilitate a unui cadru legislativ care sa stabileasca normele minime privind siguranta si eficienta energetica ale unui ansamblu termoizolant, avand in vedere zona climatica in care se afla Romania. De asemenea, ar fi de dorit ca lucrarile la obiectivele publice sa fie atribuite pe criterii de competenta si luandu-se in considerare aspecte precum performanta termica, durabilitatea si calitatea. Dintre aspectele pozitive au fost mentionate consolidarea parteneriatelor dintre producatorii de tamplarie si furnizorii principalelor materii prime si sisteme, precum si situatia relativ buna a fortei de munca. Oficialii societatii mai sustin ca, atunci cand au avut nevoie, au gasit angajati pentru segmentul direct productiv (atat deja specializati, cat si pe care i-au pregatit ulterior in cadrul firmei), dificultati fiind inregistrate doar pentru segmentele administrativ, tehnic si de vanzari, fiind foarte probabila mentinerea acestei situatii si pe termen scurt. Politica adoptata in cadrul firmei prevede derularea permanenta de investitii (in capitalul uman, in utilaje si software de ultima generatie), ceea ce a permis o evolutie optima pe plan intern si international.
In ceea ce priveste situatia exportului, managementul firmei indica faptul ca foarte multe companii romanesti efectueaza operatiuni de export, insa acestea comercializeaza produse mai mult sau mai putin adaptate nivelului de calitate solicitat pe pietele din Europa de Vest. Specialistii ADF considera astfel ca, pe termen mediu si lung, anumite societati puternice isi vor consolida si isi vor dezvolta pozitia pe pietele externe, iar cele care realizeaza in principal produse low-cost isi vor gasi mai degraba un segment de piata potrivit in Romania. Printre dificultatile pe care producatorul autohton le intampina in derularea operatiunilor de export, se afla neincrederea fata de produsele romanesti si sistemul de plata practicat de catre companie (in avans sau credit asigurat), respectiv greutatile legate de anumite norme si/sau certificari specifice unor tari precum Franta.
Ferestrele ADF integreaza sistemul inovator Swisspacer Ultimate
Compania ADF Prod dispune de unul dintre putinele utilaje din Romania care prelucreaza automat distantierul Swisspacer Ultimate, unul dintre cele mai performante produse de acest tip din lume. Testat oficial de institutul IFT Rosenheim, sistemul este deocamdata foarte putin folosit in Romania, potrivit declaratiilor conducerii producatorului, fiind insa solutia preferata la realizarea caselor eficiente energetic, peste 60% din fondul deja construit la nivel international utilizand acest tip de sistem.
Swisspacer Ultimate dispune de foarte buni parametri tehnici (Psi-value si Lambda-value), asigura calitate si estetica premium si confort sporit prin temperatura ridicata pe care o confera suprafetei sticlei si prin riscul minim de aparitie a condensului. Recomandata in acelasi timp si pentru imbunatatirea performantelor ferestrelor existente, doar prin inlocuirea pachetului de geam termoizolant, utilizarea acestei baghete - distantier confera un raport optim cost-beneficii si se afla permanent in stocul producatorului. In componenta acestei solutii, ce reprezinta o alternativa la distantierul clasic din aluminiu, intra fibra de sticla si folie antivapori high-tech, care actioneaza ca o bariera pentru vapori si gaz, eliminand total condensul si mucegaiul. Astfel, la o fereastra cu distantier de aluminiu, in conditiile unei temperaturi exterioare de -3°C, a uneia interioare de 22°C si a unei umiditati relative de 50%, exista un risc sporit de aparitie a condensului. Prin utilizarea distantierului Swisspacer, in conditii de temperatura exterioara de -20°C si interioara de 22°C, precum si a unei umiditati relative de 50%, riscul aparitiei condensului este total eliminat. Astfel, pentru o fereastra in doua canaturi, cu un cost foarte redus, se elimina problemele de acest tip si se realizeaza o importanta economie de energie, cu atat mai mult cu cat vitrajele asigura 80% din performantele unei ferestre, desi reprezinta doar 20% din costul acesteia.
ADF PROD: Investment of one million EUR in development
The thermal insulating joinery manufacturer ADF Prod from Piatra Neamt, aims at an increase of at least 10% in turnover in 2015, compared with the 4.6 million EUR recorded in 2014. In addition, for the business development, the management has allocated funds of 500.000 EUR in order to expand the production capacity and increase the productivity of the thermal insulating glass specific division. This investment program was started in 2014 by acquiring the latest equipment, whose value stood at 500.000 EUR. In the future, the company intends to complete the total relocation of production to another location, to triple the production capacity, to increase productivity and access new markets, both in Romania and in Europe. Currently, the company's work involves the production of PVC joinery (up to 80% of the total) and thermal insulated glass (delivered also for third parties), as well as the commercialization of rolls and garage doors under the MCA brand. The deliveries of the company are carried out both nationally and internationally. Nationally, there are two operational showrooms in Piatra Neamt, and for orders placed therein, assembly can be provided. At the same time, the company delivers directly to customers, with its own means of transport and ensures supplies through a network of 40 distributors, which are active in the territory. Approximately 35% of the total production is exported to Italy, France, Belgium and Austria, where, since the beginning of involvement in operations of this type, there were initiated partnerships with local companies which also provide the assembling of the products. The ADF managers said that, internally, they have lately noticed a significant increase in demand for products with a high degree of quality, a segment which represents, in fact, the main domain of the company. At the same time, through export, the long-term target is to increase the market share. Areas most representative in terms of deliveries are Moldova (nationally) and Italy (export). With over 20 years experience in this field, the manufacturer from Piatra Neamt has gained a strong position on this market also by providing a complex range of auxiliary services.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2015)

 

Pentru a consulta oferta completa a companiei, click aici.

 


Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ghid_montaj

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 145 (Septembrie 2019)
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
SIMONSWERK
23-25 sep 2019 EXPOAPA - Danube Easte... Bucuresti, RO
23-27 sep 2019 CERSAIE Bologna, IT
25 sep 2019 ROGBC: Cladirile Verzi... Bucuresti, RO
26-27 sep 2019 Building Health 2019: ... Bucharest, RO
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-06 oct 2019 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
09-11 oct 2019 ROSENHEIM Window & Fac... Rosenheim, DE
09-11 oct 2019 Conferinta Nationala d... Sinaia, RO
17 oct 2019 Romanian Retail Real E... Bucuresti, RO
17 oct 2019 PPTT: Specialistii fer... Iasi, RO
23 oct 2019 Smart Governance for S... Bucuresti, RO
23 oct 2019 SMART Cities of Romani... Bucuresti, RO
24 oct 2019 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
24 oct 2019 URBAN-INCERC - Conferi... Cluj Napoca, RO
25 oct 2019 DEVO - Large Developer... Bucuresti, RO
30-03 nov 2019 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
31 oct 2019 Industry Expo & B2B Me... Arad, RO
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR
05-08 nov 2019 DEMO Metal Brasov, RO
06-07 nov 2019 RoBuild - Conferences ... Bucuresti, RO
06-07 nov 2019 Architect@work Munich, DE
07 nov 2019 PREFBETON: Solutii pre... Bucuresti, RO
07 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Cluj-Napoca, RO
25-28 nov 2019 THE BIG 5 - Internatio... Dubai, SA
28-29 nov 2019 Conferinta EUROCONSTRU... Warsovia, PL
28-29 nov 2019 RENEXPO InterHydro Salzburg, AT
28 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Bucuresti, RO
04-05 dec 2019 Architect@work Düsseldorf, DE
14-18 ian 2020 SWISSBAU Basel, CH
15-17 ian 2020 POLYCLOSE - Ferestre s... Gent, BE
04-07 feb 2020 BUDMA - Construction a... Poznan, PL
06-09 feb 2020 BAUEN & Wohnen Salzburg, AT
11-13 feb 2020 digital BAU: Solutii d... Koln, GE
18-21 feb 2020 BAUTEC Berlin, DE
20-23 feb 2020 BAUEN & Energie Viena, AT
25-28 feb 2020 Bulgaria Building Week Sofia, BG
26-29 feb 2020 IBF - Targul Internati... Brno, CZ
29-08 mar 2020 BATIBOUW - Exhibition... Bruxelles, BE
04-07 mar 2020 PENCERE - Instanbul Wi... Instanbul, TR
04-07 mar 2020 DOOR EXPO Instanbul, TR
04-06 mar 2020 WORLD Sustainable Ener... Wels, AT
04-07 mar 2020 EURASIA Glass Fair Instanbul, TR
06-08 mar 2020 Energiesparmesse World... Wels, AT
08-13 mar 2020 LIGHT & BUILDING - Teh... Frankfurt, DE
17-20 mar 2020 MOSTRA CONVEGNO Expoco... Milano, IT
18-21 mar 2020 FENSTERBAU FRONTALE - ... Nürnberg, DE
20 mar 2020 15th Annual EuropaProp... Bucuresti, RO
01-05 apr 2020 CONSTRUMA - Echipament... Budapesta, HU
07-09 apr 2020 S-E European Exhibitio... Sofia, BG