Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


EUROPLAST SRL

EUROPLAST SRL

Adresa: Str. Armatei nr. 3, Falticeni, Judet Suceava
Telefon: +40 758 223 568
Fax: +40 758 223 568
E-mail: office@termopane-europlast.ro
Web site: www.termopane-europlast.ro
Domenii: Tamplarie din PVC
Descriere activitate
Producător de tâmplărie PVC cu geam termoizolant pentru zonele Fălticeni, Târgu Neamț, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc
Prezentare companie/institutie
EUROPLAST intentioneaza sa acceseze, pe termen lung, piata europeana
 
 
 
 
 
 
Vasile Chirila (56 de ani)
Functia/Firma: administrator, Europlast;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Producatorul de tamplarie din PVC Europlast - Suceava a incheiat anul 2022 cu o mentinere a cifrei de afaceri, in raport cu valoarea de 11,5 milioane de lei inregistrata in 2021. Pentru 2023, Vasile Chirila, administratorul firmei, subliniaza ca si-a propus o mentinere a nivelului de activitate, in conditiile in care contextul in care se desfasoara activitatea firmei continua sa fie foarte dificil. Totodata, principalul proiect de investitii pe care managementul firmei il are in vedere pentru 2023 este reprezentat de inlocuirea, din fonduri proprii, a utilajelor din atelierul de productie cu unele mai performante.
 
- Cum sunt structurate, in prezent, activitatile de productie specifice companiei?
- Suntem activi exclusiv pe segmentul executiei tamplariei din PVC, unde detinem o capacitate de productie de 1.000 de unitati/luna, pe care, in 2022, am reusit sa o exploatam in proportie de 85% din total. In procesul de fabricatie, lucram cu utilaje marcile Murat si Rotox si utilizam profile Ramplast (cu 5 si 6 camere de izolare, in diverse configuratii si nuante), furnizate de producatorul roman Dynamic Selling Group SA, feronerie G-U si geam termoizolant realizat de o societate din zona. Unul dintre principalele obiective de dezvoltare ale acestui an este reprezentat si de integrarea in productie a unei game de profile de calitate superioara.
- In ce zone este activa aria de distributie a firmei?
- Aria de distributie proprie este activa, in principal, la nivel local, preponderent in localitatile Falticeni, Gura Humorului si Targu Neamt. Cele mai numeroase tipuri de proiecte pe care le-am accesat in ultimul timp au fost reprezentate de imobilele de locuinte unifamiliale, intrucat in zona noastra nu prea se dezvolta ansambluri rezidentiale. Pe termen lung, ne-am propus sa accesam piata europeana.
- Ce estimari aveti in ceea ce priveste evolutia pietei de tamplarie din PVC?
- In zona in care ne derulam activitatea, am remarcat, in ultima perioada, o restrangere a pietei de tamplarie si in 2022, iar in ceea ce ne priveste, am inregistrat un usor regres al cererii. Majorarile de preturi la materiile prime au determinat o crestere a costurilor la ansamblurile comercializate, insa am reusit sa sustinem o parte din aceasta diferenta de pret, prin practicarea unor adaosuri comerciale mai mici. Scumpirile la materiale au fost exagerat de mari in 2022, asa cum s-a intamplat, de exemplu, la sticla, insa, din fericire, la inceputul lui 2023, pentru celelalte materii prime am inregistrat usoare scaderi. La nivelul anului curent, din acest punct de vedere, speram intr-o mentinere a acestui trend, mai ales ca nu cred ca piata interna poate sa suporte alte cresteri de pret. Daca inainte de pandemie, principala problema careia a trebuit sa-i facem fata a fost reprezentata de asigurarea numarului necesar de angajati, la ora actuala, identificarea celor mai bune solutii de aprovizionare in ceea ce priveste preturile si fara a renunta la calitatea materialelor folosite constituie o provocare zilnica. Insa, calitatea tamplariei realizate a fost factorul care ne-a asigurat, pe parcursul atator ani, continuitatea activitatii si nu renuntam la principiul calitatii.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie/Aprilie 2023)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left