Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATANACON INVEST

Adresa: Str. A. D. Xenopol 8, Constanta, Judet Constanta
Telefon: 0241 543 991
Fax: 0241 543 991
E-mail: office@nacon.ro
Web site: www.nacon.ro
Domenii: Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu
Descriere activitate
Producator de tamplarie din PVC si aluminiu
Prezentare companie/institutie
NACON INVEST investeste in dezvoltarea activitatilor de productie
 
In 2022, compania Nacon Invest (Constanta) prospecteaza piata in vederea achizitiei de noi utilaje, pentru optimizarea productiei sistemelor de tip «panoramic design». Potrivit reprezentantilor producatorului de tamplarie termoizolanta, firma a mai fost implicata in astfel de activitati si in trecut in parteneriat cu Schüco, insa isi doreste sa le optimizeze pentru obtinerea unui randament mai ridicat. De exemplu, acolo unde rama este minimalista, este nevoie de operatiuni suplimentare in procesul de productie. Totodata, se doreste o reorganizare a productiei de pereti cortina, pentru modele de tip "stick" si de montant traversa.
In prezent, activitatea firmei consta in fabricarea de pereti cortina, ferestre si usi din aluminiu (comercializarea acestora are o contributie de aproximativ 80% la incasarile totale), in realizarea de ansambluri termoizolante din otel sau din PVC, precum si in derularea de operatiuni specifice pe segmentul fatadelor ventilate. Pentru fabricarea ansamblurilor termoizolante din aluminiu, Nacon Invest colaboreaza pentru achizitia de profile si vitraje cu mai multi furnizori, internationali si autohtoni. Dintre acestia, principalul furnizor de profile (atat pentru ansamblurile din PVC, cat si pentru cele din aluminiu) este Schüco, iar pe segmentul vitrajelor, producatorul local Almaglass (inclusiv pentru operatiuni de securizare). In ceea ce priveste executia ansamblurilor din aluminiu, compania dispune de o capacitate de productie de 1.500 mp/luna.
Pe segmentul tamplariei din PVC, in perioada pandemiei, comenzile au inregistrat un nivel foarte scazut, aproape de 0, dar apoi a fost consemnata o crestere a cererii, conform reprezentantilor producatorului.
Intensificare a operatiunilor de export
Nacon Invest estimeaza ca anul acesta ar putea consemna o usoara majorare a cifrei de afaceri, in functie de evolutia pietei si de profitabilitatea proiectelor, dupa ce a incheiat anul 2021 cu o crestere de 10% in raport cu nivelul de 7,5 milioane de lei obtinut in precedentele 12 luni. Distributia produselor se realizeaza pe plan national, dar si la export, pe pietele din Franta si Belgia. In 2021, activitatile de export au stagnat pe fondul complicatiilor din piata, dar, pe viitor conducerea companiei doreste intensificarea acestor operatiuni.
Cresterile de preturi vor continua spre finalul anului
Portofoliul firmei include proiecte rezidentiale multietajate, realizate integral de dezvoltatori specializati. Proiectele premium nu mai sunt asa profitabile, insa Nacon Invest incearca sa le reia, lucru ce va fi posibil doar in functie de piata si de evolutia acesteia. "Conditiile de piata sunt anul acesta foarte dificile, atat in privinta combustibililor, a taxelor sau a cresterii preturilor la materiile prime. Desi furnizorul principal anunta schimbarile cu doua luni inainte fata de ceilalti colaboratori, este foarte greu sa facem fata celor 4-5 valuri de scumpiri pe an, inregistrate in ultima perioada. Observam ca aceste majorari continua intr-un ritm accelerat, iar contextul mondial este, in continuare, nefavorabil. Din pacate, in acest moment, nu se observa semnale pozitive pe piata", au precizat reprezentantii Nacon Invest.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Septembrie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left