Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home
ZOG investeste in retehnologizarea productiei si in instalarea de panouri solare
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 11 Oct 2022 06:00
Compania Zog, producator de tamplarie termoizolanta ce detine o fabrica in orasul Seini, judetul Maramures, are in plan retehnologizarea partiala a liniei de utilaje destinate fabricarii tamplariei din PVC, precum si investitii in achizitia de panouri fotovoltaice, pentru obtinerea independentei energetice. In ceea ce priveste obiectivele de business, Traian Ticlea, administratorul firmei, mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri din 2022, dupa ce in anii anteriori, 2021 si 2020, aceasta s-a stabilizat in jurul valorii de 13 milioane de lei. "Activitatea proprie consta, in prezent, in fabricarea de tamplarie din PVC (cu o pondere de 50% din total), ansambluri din aluminiu (30%) si lemn stratificat, precum si diverse tipuri de usi, paneluri ornamentale si geam termoizolant. Pe segmentul usilor realizam modele din PVC, aluminiu si lemn masiv, precum si modele coplanare placate cu aluminiu. Usile si ferestrele din aluminiu integreaza profile Viva Aluminium sau Cortizo si vitraje fabricate cu sticla Saint-Gobain sau Trakya. La fabricarea ansamblurilor din PVC, lucram cu repere Gealan si sisteme de feronerie ARX. Vitrajele pe care le fabricam le oferim si altor producatori si la fel si panourile ornamentale destinate usilor coplanare. In ceea ce priveste domeniul tamplariei din aluminiu, in ultima perioada am inregistrat o crestere a cererii la nivel national si o mentinere a comenzilor pe pietele externe. Pe segmentul fatadelor cortina putem realiza orice tip de asemenea constructii speciale", a mai precizat Traian Ticlea.
Domeniile din care provine cea mai mare parte a cererii
Pe plan national, cele mai numeroase proiecte pe care le acceseaza compania sunt cele de tip comercial, sedii de firme si cladiri rezidentiale. Pe segmentul principal de activitate, respectiv cel al productiei de tamplarie din PVC, cele mai multe comenzi provin din sectorul rezidential, de locuinte colective, dar si individuale. O pondere importanta a productiei este livrata si pe pietele externe, in Franta, Belgia si Germania, unde ajung aproximativ 60% din ansamblurile termoizolante din PVC si aluminiu fabricate si circa 90% din cele din lemn stratificat. Cea mai importanta piata de export este Franta, unde se livreaza aproximativ 90% din exporturi, in timp ce Germania si Belgia genereaza cate 5% din livrarile externe.
Pentru traversarea perioadei dificile de pe piata de profil, desi ca volume se inregistreaza o mentinere la acelasi nivel, firma incearca sa creasca cifra de afaceri din diferentele de preturi de la materialele de constructii. Din pacate, nu prea exista alte tipuri de masuri ce pot fi adoptate in contextul majorarii preturilor la materiile prime. Conducerea firmei este, in continuare, in cautare de solutii si a decis inclusiv sa reduca din profit. Totodata, dupa cum precizeaza administratorul firmei, au tot fost asteptate, in aceasta perioada, o stabilizare si o scadere a preturilor la materiile prime, insa s-a ajuns la concluzia ca, din pacate, costurile vor continua sa creasca pe tot parcursul acestui an. 
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left