Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Sistemele din PVC continua sa domine cererea, in pofida inflatiei persistente
ANALIZA: Sistemele din PVC continua sa domine cererea, in pofida inflatiei persistente
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 08 Mar 2024 06:10
Intr-un context socio-economic influentat de tensiunile social-politice, mai ales de ordin strategic si problemele economice din 2023, a devenit inca o data evident faptul ca o analiza realizata in circumstante care raman momentan neclare prefigureaza cu un grad scazut de acuratete evolutia bransei furnizorilor de sisteme din PVC pe termen scurt sau mediu. In urma rectificarii mai multor date - ce indica insa o usoara scadere a VAB in constructii, la nivelul lui 2024, urmata de o crestere substantiala in 2025 -, exista doar o certitudine, si anume aceea ca, pana in anul 2027 (cel putin), ansamblurile din PVC vor ramane in topul preferintelor beneficiarilor, indiferent de pretul acestora, iar comenzile de produse performante se vor majora substantial.
In ceea ce priveste importul de sisteme de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, respectiv exportul de tamplarie din PVC, aluminiu si lemn, din intervalul ianuarie-septembrie 2023, aceste informatii - care contureaza cu acuratete posibila evolutie a pietei - au putut fi elaborate doar prin raportare la cele mai recente date disponibile (mai precis, cele din aceeasi perioada a anului 2022). Desi confirma o anumita "rezilienta" a consumului de tamplarie specific pietei in ansamblul sau (chiar si cu o usoara diminuare, in premiera, a exportului de ferestre din PVC - care ramane deocamdata principalul factor-motor al pietei, scadere cuantificata la -1,73% in perioada ianuarie-septembrie 2023, dar dupa o majorare substantiala in anul anterior, de +59,13%), actualele date statistice reflecta o scadere usoara, asimilata unei stabilizari, a consumului de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta, dar mai ales o diminuare valorica pe toate segmentele analizate ale importului
O analiza pe larg asupra pietei furnizorilor de sisteme din PVC este disponibila in editia Ianuarie-Februarie 2024 a revistei Fereastra. Analiza include si date referitoare la operatiunile de import/ export, precum si opinii ale managerilor unor furnizori reprezentativi de sisteme din PVC, precum:
 • Ovidiu Cilibiu, Sales Manager, DECEUNINCK Romania;
 • Nicu Craciun, General Manager, GEALAN Romania;
 • Dan Ionescu, director general PROFINE Romania;
 • Paul Chipriean, director al diviziei Window Solutions din cadrul REHAU Romania;
 • Alexandru Oancea, Marketing & Market Development Manager, VEKA Romania;
 • Colu Raluca, manager al grupului de firme ce include companiile Alfa Best Real Line si Ecosfera Plast;
 • Cosmin Pencu, director general al Feroplast;
 • Catalin Ciocoiu, director general al Kom-Acar Impex;
 • Marian Marinca, fondatorul Marynk Ideea;
 • Deniz Fatma Solak, administratorul P.M.S. International;
 • Dumitru Oancea, reprezentant al Vexal;
 • Mehmet Hyusein, director executiv al Weiss Profil;
 • Cristina Maria Andrei, director comercial al Wintec.
NOTA! Analiza este disponibila GRATUIT pentru abonatii revistelor Agenda Constructiilor & Fereastra. Click aici pentru abonare!
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left