Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - COVESTRO: Crestere de 1,6% a volumelor prin majorarea robusta a cererii
COVESTRO: Crestere de 1,6% a volumelor prin majorarea robusta a cererii
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 18 Mar 2019 07:19
Cu prilejul celei mai recente intalniri cu investitorii institutionali, conducerea companiei Covestro (fosta divizie MaterialScience a corporatiei Bayer) a dat publicitatii rezultatele financiare aferente anului 2018, subliniind, pe de-o parte, ca, in cele 12 luni analizate, volumul de baza a continuat sa se majoreze (+1,6%), iar pe de alta parte, ca, pe fondul cresterii cheltuielilor specifice, operatiunile derulate au dus la o diminuare a indicatorului EBITDA (-6,8%).
„Astfel, datele cuantificate pentru ianuarie-decembrie 2018 indica o sporire de +1,6% a volumelor de baza, ca urmare a majorarii robuste a cererii pentru toate cele trei segmente, dar in special la nivelul sectiei de policarbonat (+3%), insa, cu toate acestea, EBITDA s-a plasat la aproape 3,2 miliarde euro (-6,8%), iar castigul net a ajuns la putin peste 1,82 miliarde euro (-9,3%), dar trebuie luat in considerare si faptul ca, in 2017, baza de raportare a fost solida. Una dintre cele mai semnificative realizari este aceea ca, in perioada de referinta, fluxul liber operational de lichiditati (FOCF) a depasit 1,67 miliarde euro, marcand un aspect optim in acest sens. Ca structura, vanzarile, ce au insumat 14,616 miliarde euro in ianuarie-decembrie 2018 (in crestere cu +3,4% fata de 2017, cand s-au raportat 14,138 miliarde euro – date recalculate), continua sa se deruleze preponderent in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina (EMLA), cu 6,284 miliarde euro (din care 1,783 miliarde euro numai in Germania), dupa care sunt evidentiate cele din China (3,106 miliarde euro), respectiv tarile din Asia-Pacific (APAC, inclusiv China), cu 4,863 miliarde euro, precum si cele din SUA (2,85 miliarde euro), Canada si Mexic (NAFTA), in total, cu 3,469 miliarde euro. Pe segmente de activitate, in domeniul poliuretanilor (MDI/TDI, respectiv divizia PUR) s-a consemnat o crestere modesta a cererii mondiale, ce a dus la o majorare de +0,8% a volumului de baza (cu precadere, pe fondul disponibilitatii limitate a unor produse), in cazul policarbonatului (PCS) s-au consemnat beneficii ca urmare a promovarii unor solutii cu valoare adaugata mare, aspect ce a facut ca 2018 sa fie al cincilea an consecutiv de castigare a unor cote de piata (cu o crestere de +3% a volumului de baza), iar pentru divizia CAS/Polioli au inceput sa se inregistreze rezultate relativ bune, chiar si prin prisma unui mediu competitiv si provocator de afaceri, astfel incat volumele de baza si vanzarile au crescut cu +2,5%, respectiv +1,5%”, se precizeaza in cel mai recent raport adresat investitorilor, semnat si asumat de dr. Markus Steilemann, noul CEO al corporatiei, numit in aceasta functie la data de 1 iunie 2018, dupa ce Patrick Thomas a renuntat prematur la aceasta pozitie de conducere.
Anul in curs ramane unul al provocarilor
In ceea ce priveste previziunile pentru exercitiul financiar in curs, conducerea Covestro, in acord cu managementul Bayer, arata in principal ca, intr-un context economic provocator, acestea se bazeaza pe o crestere extrem de modesta a cererii in principalele industrii-tinta, cum ar fi piata auto, a mobilierului, domeniul constructiilor si sectorul de aparatura electrica/electronica.
„In 2019, un an marcat de nesiguranta, economia mondiala este proiectata sa se majoreze intr-un ritm mai lent decat cel din precedentele 12 luni (respectiv, +2,8%, fata de +3,1%), pe fondul implementarii unor politici protectioniste care cauzeaza efecte adverse asupra lantului global de aprovizionare, dar si din cauza incetinirii cresterii din China, riscului geopolitic in Orientul Mijlociu si nesigurantei ce marcheaza zona euro.  In Uniunea Europeana se anticipeaza o crestere modesta (+1,3%, comparativ cu +1,9%, cat se preconizeaza pentru 2018), din care in Germania se va consemna, probabil, cel mult +1%. In pofida cererii care va ramane solida pe plan european, gratie unui declin al somajului si aplicarii unor politici fiscale nerestrictive, factorii exogeni de natura comertului exterior cu SUA (marcat de un conflict comercial) si negocierile aflate in curs cu Marea Britanie privind Brexit vor avea efecte negative. Acesti factori vor afecta mai ales afacerile orientate spre export din Germania, motiv pentru care cresterea celei mai puternice economii din UE va fi modesta. In SUA, performanta economica in general pozitiva se va observa si in 2019 (respectiv, +2,5% ), determinata de mai multi factori, cum ar fi reducerea unor taxe corporatiste/pe venituri. Totusi, cresterile salariale si anumite restrictii asupra importurilor induc riscul cresterii inflatiei pe termen mediu, fiind posibila si initierea unei perioade de scadere economica. In fine, dar nu in ultimul rand, economia Chinei ar trebui sa se remarce printr-o crestere relativ robusta (+6,3%), la o rata asemanatoare celei din 2018, dar este imperioasa rezolvarea unor aspecte privind dezechilibrul anumitor indicatori macroeconomici, precum si referitoare la aspectele negative ale disputei comerciale cu SUA”, a declarat dr. Markus Steilemann, CEO al Covestro.
Tinand cont de cifrele anuntate anterior, precum si de impactul unor factori macroeconomici, cum ar fi cererea in principalele industrii-tinta (pentru care se estimeaza majorari relativ modeste, si anume +1% in sectorul auto, +2% in domeniul constructiilor – cu o continuare a trendului de recuperare in Europa de Est si America Latina, un climat investitional stabil in America de Nord si performante in Asia, subminate de o depreciere majora in Europa de Vest – respectiv cu un salt de +2% in industria electrocasnica si o majorare de +3% in sectorul de mobilier), pentru 2019 concernul si-a propus o crestere de pana la 5% a volumului de baza, cu un indice FOCF mai redus fata de media din ultimii trei ani (cel mult 700 milioane de euro) si un indicator EBITDA care sa ramana in marje pozitive. Totodata, in ceea ce priveste returnarea capitalului investit (ROCE), estimarile actuale indica o diminuare a ratei respective, de la +29,5% in 2018 la cel mult +13% in 2019.
***
Potrivit managerilor sai, Covestro se remarca pe plan international prin inovatie si prin faptul ca este lider de necontestat in domeniul solutiilor materialelor high-tech, cum ar fi cele pe baza de policarbonat si poliuretan. Cele opt mari centre de productie (din 33 de unitati productive), amplasate in trei regiuni importante de pe mapamond (Europa, America si Asia), functioneaza la scara globala, dispunand de o capacitate de 1.280 kt, din cea totala, de 4.800 kt, iar de la sediul central, din Leverkusen – Germania, este administrata activitatea a mai mult de 16.770 de angajati. Vanzarile aferente anului 2018 au insumat 14,62 miliarde euro, in acest sens evidentiindu-se cele din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina (EMLA), cu o valoare de aproape 6,3 miliarde euro, precum si cele din SUA, Canada si Mexic (NAFTA), cu 3,47 miliarde euro, respectiv tarile din Asia-Pacific (APAC, inclusiv China), cu 4,86 miliarde euro. Totodata, in 2017, vanzarile au fost de aproape 14,14 miliarde euro, iar pe regiuni cele mai bune rezultate s-au remarcat in EMLA (cu o pondere de 42% din total), APAC (34%) si NAFTA (24%). In Romania, produsele Bayer MaterialScience – actualmente Covestro (inclusiv sortimentele inovatoare Bayer, pentru montajul ferestrelor) sunt livrate de o serie de companii, ale caror importuri sunt coordonate de biroul regional Covestro International SA, cu sediul in Fribourg – Elvetia. Informatii suplimentare, la www.bayer.com si www.covestro.com
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left