Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SAINT-GOBAIN retehnologizeaza cuptorul de sticla float de la fabrica din Calarasi
SAINT-GOBAIN retehnologizeaza cuptorul de sticla float de la fabrica din Calarasi
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Dec 2019 06:35
Saint-Gobain Romania a finalizat recent operatiunile de reabilitare a cuptorului de sticla float din cadrul unitatii de productie pe care grupul francez o detine la Calarasi, actiunea avand ca scop prelungirea duratei de exploatare a echipamentului si cresterea performantelor industriale pe care acesta le asigura. De asemenea, prin interventia respectiva se obtine o scadere semnificativa a consumului de energie - parametru de maxima importanta mai ales in cazul unei activitati energofage, cum este cea de productie a sticlei arhitecturale. Conform datelor oficiale, procesul de retehnologizare va duce la o crestere a capacitatii de productie si la o reducere a consumului de energie cu aproximativ 20%. Toate acestea au fost detaliate de conducerea Saint-Gobain in cadrul unei reuniuni care a avut loc la sediul fabricii din Calarasi si a prilejuit inclusiv prezentarea oficiala a noii echipe manageriale, care va coordona in perioada urmatoare operatiunile subsidiarei autohtone.
 
Consolidare a pozitiei de lider pe segmentul sticlei float in Europa de Sud-Est
Echipata cu cele mai inovatoare tehnologii pentru productia sticlei float si a celei cu acoperiri speciale, realizate prin metoda de sputerizare magnetronica, fabrica din Calarasi deserveste in prezent pietele din Romania si din Balcani, furnizand totodata produse unice in portofoliul Saint-Gobain. In aceste conditii, este de maxima importanta ca functionarea acestei unitati de productie sa fie atent monitorizata, pentru a asigura o performanta inalta atat din punct de vedere tehnic, cat si energetic cuptorului de sticla float, cu ajutorul caruia este fabricat materialul de baza pentru toate produsele promovate de Saint-Gobain Building Glass Romania, la momentul actual. Ceremonia de la Calarasi s-a bucurat de prezenta intregii echipe executive a grupului francez, precum si a unei pleiade de oficiali romani si francezi, care si-au exprimat, pe rand, aprecierea fata de strategiile implementate de grup, in special fata de cele ce vizeaza protectia mediului, in contextul mai general al principiilor sustenabilitatii si responsabilitatii corporative. Ocazia respectiva a fost folosita de directorul general al companiei, André Limon, pentru a sublinia ca „prin aceasta investitie, Saint-Gobain isi consolideaza pozitia de lider in regiunea Europei de Sud-Est pe piata sticlei arhitecturale, ramanand un competitor principal in sectorul materialelor de constructii”.
 
Proiecte majore cu sticla Saint-Gobain
Parte a grupului Saint-Gobain - cel mai important furnizor international activ pe piata mondiala a constructiilor, care are peste 180.000 de angajati la nivel mondial, activeaza in 68 de state de pe toate meridianele si a realizat, in 2018, o cifra de afaceri de aproape 42 miliarde euro, consemnand o crestere organica de 4,4% fata de exercitiul financiar precedent - divizia de sticla se plaseaza in topul furnizorilor mondiali, avand 30 de linii de fabricatie a sortimentelor float (din care 13 detinute in sistem joint venture) si o cifra de afaceri de 5,63 miliarde euro (+2,8%). In Romania, produsele sunt disponibile din 1992 (prin agentul Exprover), in 2005 fiind infiintata subsidiara autohtona Saint-Gobain Glass Romania. La inceputul anului 2006 a fost inaugurat la Calarasi un depozit cu o suprafata de 22.800 mp si o capacitate de stocare de 16.000 de tone de vitraje. A urmat o investitie care s-a concretizat prin constructia unei fabrici, cu o capacitate de 600 tone/zi (200.000 tone/an). Cererea crescuta a partenerilor locali pentru sortimente speciale de sticla a impus extinderea operatiunilor si darea in functiune a unei instalatii ultramoderne de sputerizare magnetronica, a carei capacitate de prelucrare se situeaza la 10 milioane mp/an. In anul 2013, a avut loc inaugurarea liniei de productie a sticlei laminate, utilizand tehnologia cu folie de polivinil butiral (PVB), aceasta reprezentand cea de-a treia componenta a activitatii productive derulate pe plan autohton. Instalatia are o capacitate de prelucrare de 5.000 mp/8 ore. De asemenea, in urma cu doi ani, prin realizarea unei investitii suplimentare ce a vizat linia de sputerizare magnetronica, a demarat la unitatea din Calarasi productia de sticla cu doua straturi de oxid de argint. Primele produse din aceasta clasa au fost Planistar Sun si Cool-Lite SKN 176. Investitiile totale ale grupului Saint-Gobain in Romania, in 2019, sunt estimate la peste 40 milioane de euro, care completeaza sumele alocate anterior, ce insumeaza aproape 400 milioane de euro. La fabrica din Calarasi activeaza 340 de angajati, dintr-un total de 1.800 de specialisti, care lucreaza in cadrul a 13 situri industriale. Dintre cele mai importante proiecte la care a fost utilizata sticla Saint-Gobain in ultimii ani se remarca, pe plan local, Orhideea Tower, The Mark, Coresi Brasov, Herastrau Charles de Gaulle si Herastrau Plaza, iar la nivel mondial Aeroportul International din Zagreb - Croatia, Casa Portului din Antwerp - Belgia, Centrul de Conferinte din Vancouver - Canada, Curtea Judecatoreasca din Paris - Franta, Aeroportul din Cracovia - Polonia etc.
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left