Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - WAREMA: Crestere de 9% a vanzarilor din 2020, prin accelerarea digitalizarii
WAREMA: Crestere de 9% a vanzarilor din 2020, prin accelerarea digitalizarii
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 29 Iul 2021 06:17
Corporatia Warema (Warema Renkhoff SE) a dat publicitatii rezultatele financiare aferente anului 2020, managerii grupului specializat in furnizarea solutiilor din categoria tehnicii de umbrire subliniind faptul ca exercitiul financiar analizat a fost, din nou, unul al succesului, atat in domeniul sistemelor de umbrire (Sun & Living Spaces), care constituie principala arie de competenta a corporatiei (ce-si mentine structura unei afaceri de familie), cat si in ceea ce priveste divizia de inginerie a materialelor plastice si inginerie mecanica (Plastics & Engineering). Astfel, potrivit unui comunicat al grupului, Warema Group sfideaza efectele pandemiei de Covid-19 cu un an fiscal de succes, deoarece inregistreaza o crestere generalizata de peste 9%, concomitent cu o digitalizare accelerata de contextul crizei sanitare si cu finalizarea sau avansul unor proiecte importante
In anul fiscal 2020, Warema Group si cele doua divizii ale sale, Sun & Living Spaces si Plastics & Engineering, si-au continuat cresterea vanzarilor, in pofida provocarilor pandemiei. La nivel mondial, Warema a realizat vanzari de aproximativ 623 milioane de euro, reprezentand o crestere de peste noua procente fata de anul precedent.
Numarul de angajati si-a continuat, de asemenea, trendul ascendent, desi a fost afectat initial de o etapa temporara de reducere a programului de lucru, in timpul primului val al pandemiei, in primavara anului 2020, cand autoritatile din intreaga lume au impus masuri drastice de prevenire a numarului de infectari, mai ales prin restrictii privind deplasarea, transportul etc. Totusi, anul trecut, la nivelul intregului grup, numarul angajatilor a crescut cu aproximativ 300 de persoane, pana la un total de 4.800 de angajati. In plina pandemie, au fost finalizate unele proiecte importante, altele au consemnat un avans peste asteptari, iar criza sanitara a avut ca efect, oarecum neasteptat, accentuarea si accelerarea puternica a procesului de digitalizare.
„Dupa ce in 2019 am pus piatra de temelie la noul centru de distributie si productie din Wertheim Bettingen, lucrarile de constructie au continuat cu succes si in 2020. Noile birouri pentru aproximativ 300 de angajati sunt construite pe o suprafata de peste 28.000 mp. Cele mai recente standarde de sustenabilitate au fost luate in considerare in planurile de arhitectura, de exemplu, in ceea ce priveste modulele fotovoltaice instalate pe acoperis. Intr-o zi de lucru obisnuita, cele peste 2.000 de module fotovoltaice pot acoperi necesarul de energie electrica al intregii fabrici Warema, adica a centrului industrial Warema din localitate. Un nou magazin cu produse de nuantare, de ultima generatie, care indeplineste cele mai noi standarde pentru tehnologii ecologice, a fost, de asemenea, inaugurat la nivelul diviziei Plastics & Engineering. In acelasi timp, sectia de tehnologie medicala a aceleiasi divizii a dobandit un rol important in lupta impotriva Covid-19, piesele din material plastic ale sectiei fiind folosite pentru imbutelierea si livrarea vaccinului fabricat de o companie bine cunoscuta in domeniu”, a declarat Angelique Renkhoff-Mücke, CEO al Warema.
Nu in ultimul rand, Warema a inaugurat la sfarsitul anului 2020 un nou showroom de mari dimensiuni, Sun Forum, dedicat in special profesionistilor - comercianti specializati in vanzarea cu amanuntul a sistemelor de umbrire si arhitecti, respectiv toti cei care intra in contact direct cu clientii finali ai produselor Warema. Cu o suprafata de peste 1.600 mp, showroom-ul le permite vizitatorilor sa testeze produse din categoria tehnicii parasolare, functionale in incinte amenajate ca si cum ar fi locuite permanent, pentru a observa cum sunt utilizate produsele in situatiile zilnice. Sun Forum este completat de doua showroom-uri cu dimensiuni mai reduse, deschise in Berlin si Stuttgart, care sunt deja deschise tuturor, inclusiv beneficiarilor finali, pentru a le oferi nu numai puncte de contact locale, pe tema sistemelor de umbrire, ci mai ales servicii de top.
„Criza sanitara, provocata de virusul ce declanseaza maladia de Covid-19, a impus accelerarea digitalizarii, mai ales, prin lucrul la distanta (telemunca) si raspunsul instantaneu la cerintele in schimbare ale beneficiarilor – aspecte care erau doar la un nivel conceptual si oarecum teoretic inainte de pandemie. Warema a fost pregatita insa in acest sens, deoarece a initiat proiecte legate de digitalizarea afacerilor inca dinainte de inceperea crizei sanitare. Succesul noilor tehnici digitale, aplicate la nivelul Warema, a fost vizibil in 2020, prin utilizarea pe scara larga a solutiilor de lucru la distanta si a formatelor virtuale, dar mai ales prin organizarea unui adevarat congres online, pe tema digitalizarii si controlului inovator al produselor din categoria tehnicii parasolare, cu acest prilej fiind prezentate inovatiile de ultima ora propuse de Warema. Aceasta actiune a continuat si in 2021 cu «expozitia virtuala de primavara», care a favorizat mult interactiunea digitala cu clientii si partenerii institutionali de afaceri si a permis companiei sa participe la versiunile online ale targurilor comerciale de anvergura mondiala, precum BAU, organizand totodata propria expozitie virtuala. La fel ca tuturor celorlalte companii din domeniu, pandemia reprezinta o provocare pentru noi, dar am ales cele mai bune solutii disponibile pentru continuarea afacerilor, folosindu-le in mod flexibil si creativ. In acelasi timp, am fost suficient de curajosi pentru a explora noi cai de comunicare si de cercetare-dezvoltare, iar feedback-ul pozitiv pe care il primim permanent ne confirma ca am luat deciziile corecte”, a concluzionat Angelique Renkhoff-Mücke. Informatii suplimentare, la www.warema.com
 
SISECAM
2021-video-fer
ghid_montaj
rehau
athena_370px
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
trocal
ROTO
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE