Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANTARIA deruleaza multiple proiecte de investitii in vederea extinderii productiei in 2023
ANTARIA deruleaza multiple proiecte de investitii in vederea extinderii productiei in 2023
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 17 Mai 2023 06:00
Unul dintre principalele obiective de dezvoltare a companiei Antaria (din Brasov) este reprezentat de identificarea permanenta a unor noi colaboratori cu ajutorul carora sa se extinda aria de acoperire a tarii si sa se majoreze numarul de parteneriate. Tot in 2023 este planificat sa se deruleze un proiect de investitii care presupune majorarea suprafetei de productie si achizitia unui nou utilaj destinat executiei tamplariei din aluminiu, dupa cum precizeaza Radu Olteanu, directorul general al firmei.
- Ce alte obiective aveti in vedere pentru 2023?
- Dorim sa accesam fonduri europene, in principal pentru dezvoltarea spatiului de fabricatie in vederea cresterii capacitatii de productie si a eficientizarii procesului de productie. Vrem, de asemenea, sa ne mentinem trendul ascendent al cifrei de afaceri si in 2023, desi, datorita conditiilor dificile din piata, suntem ceva mai rezervati. Anul trecut a fost foarte bun din acest punct de vedere si ne-a permis inregistrarea unei cresteri majore a cifrei de afaceri, care a atins o cota de +60% in raport cu nivelul de 7,7 milioane de lei inregistrat in 2021. Desi in domeniul specific de activitate sunt tot felul de probleme, nu a fost cazul sa adoptam masuri speciale, mai ales ca in ultimul timp am observat o stabilizare a pietei si ne asteptam la un an bun. Totodata, 2023 prezinta semnale pozitive in ceea ce ne priveste, pentru ca avem solicitari de oferte pentru lucrari viitoare, astfel incat putem afirma cu incredere ca viitorul arata bine.
- Care este structura portofoliului propriu de produse?
- In prezent, fabricam tamplarie din aluminiu (care are o contributie de 35% la cifra totala de afaceri), pereti cortina (25%), tamplarie din PVC (25%) si ansambluri rezistente la foc (12%), producand in acelasi timp usi automate. Pe segmentul principal de activitate - cel al tamplariei din aluminiu -, lucram cu profile Schüco si geam termoizolant fabricat de firmele Olin si TDC Ro, ambele din Brasov, iar in ultima perioada, am accesat preponderent lucrari cu destinatie comerciala si rezidentiala. Ferestrele si usile din PVC din oferta proprie integreaza repere Salamander si feronerie Siegenia si sunt livrate in principal catre proiecte rezidentiale, unde am observat, in primul trimestru a.c., un regres al cererii. In ceea ce priveste usile automate, comercializam doua modele importate din Germania si vandute in Romania sub marca proprie Antaria X3 si Antaria X4. Modelul Antaria X4 este o varianta mai robusta, fiind destinat executiei de usi automate de mari dimensiuni.
- Cum asigurati distributia produselor specifice?
- Ne distribuim produsele in principal pe plan national atat direct catre proiecte, cat si prin intermediul colaborarii cu patru dealeri specializati, firme mai mici, specializate in activitati de distributie. Ocazional, produsele din portofoliul propriu sunt livrate pe pietele din Germania si Austria.
 
Camelia PANTEL 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left