Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - FPSC solicita masuri compensatorii pentru exportatorii de tamplarie si vitraje
FPSC solicita masuri compensatorii pentru exportatorii de tamplarie si vitraje
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2020 14:52
Federatia Patronatelor Societatilor de Constructii (FPSC), ce include si PPTT, solicita Guvernului masuri compensatorii pentru firmele de tamplarie si vitraj izolant afectate de diminuarea drastica a exportului. Reprezentantii sectorului de constructii au adus in atentia Executivului problemele cu care se confrunta firmele, inclusiv cele din sectorul de ferestre, obiectivul fiind evitarea, pe cat posibil, a somajului tehnic, pe care o recomanda ca ultima solutie pentru intreaga industrie de constructii.
Printre masurile propuse se mai afla mentinerea si extinderea programului “Prima Casa” si pentru credite mai mari, avantaje fiscale pentru firmele care isi platesc taxele si impozitele la timp, precum si promovarea unei strategii de investitii pentru urmatorii 3-4 ani.
Reprezentantii PPTT fac apel la companiile carea activeaza pe piata de tamplarie si vitraj termoizolant pentru a nu abuza de solutia somajului tehnic, care nu trebuie privit ca o facilitate de care toate firmele “trebuie sa profite”, ci ca un sprijin pentru cele care, in mod real si demonstrabil, sunt fortate sa acceseze acest ajutor.
PPTT mai atrage atentia cu privire la declaratia pe propria raspundere la solicitarea somajului tehnic ca, dupa ce se va termina criza provocata de coronavirus, vor fi facute controale, efectuate prin sondaj, in cazul celor care vor solicita somajul tehnic.
"Aceste controale vor fi foarte severe in ceea ce priveste verificarea veridicitatii solicitarilor de somaj tehnic, avand in vedere ca la momentul de fata sumele sunt acordate pe baza declaratiei pe propria raspundere. Conform OUG 32/2020, art. XII, alin. (11) «Angajatorii isi asuma raspunderea pentru corectitudinea si pentru veridicitatea datelor inscrise in documentele prevazute la alin. (1)». Declaratia pe propria raspundere inseamna o semnatura pentru veridicitatea infromatiilor prezentate sub precizarea ca, in masura in care acestea sunt prezentate eronat, inseamna fals in declaratii si sanctionate de legislatia in vigoare", precizeaza reprezentantii PPTT.
 
rehau
2021-video-fer
SISECAM
ghid_montaj
athena_370px
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
ROTO
ALUPROF
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE