Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - MELCRET isi reorganizeaza activitatile si tinteste o crestere pentru anul 2021
MELCRET isi reorganizeaza activitatile si tinteste o crestere pentru anul 2021
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 25 Mai 2021 06:10
Grupul de firme Melcret, din Iasi, a trecut recent printr-un proces de reorganizare, care a presupus mutarea tuturor activitatilor de productie in cadrul unei noi firme, denumite Pravalia de Ferestre. Dupa cum precizeaza Catalin Veliscu, managerul grupului de firme, in acest moment, grupul Melcret include companiile Melcret (activa in domeniul distributiei), Melcret Fonoterm, Termocolor (specializata in activitati de vopsire) si Pravalia de Ferestre.
- Detaliati cum se deruleaza, dupa restructurare, activitatile din cadrul grupului.
- Compania Melcret este in acest moment un centru de profit in cadrul grupului, respectiv beneficiarul final al activitatii tuturor celorlalte companii. La Termocolor, realizam activitati de vopsire in camp electrostatic a profilelor si tablei din aluminiu, dar si operatiuni de vopsire prin sublicromie in diverse nuante ce imita lemnul. Asa cum s-a stabilit prin planul de reorganizare, firma Pravalia de Ferestre a preluat toate activitatile de productie a tamplariei din aluminiu si a peretilor cortina (cu o contributie de aproximativ 60% la incasarile totale), a ansamblurilor din PVC (20%) si a celor rezistente la foc (10%), a compartimentarilor din sticla si a geamului termoizolant. De asemenea, realizam lucrari de montaj al materialelor compozite. Incepand cu 2021, am decis sa intensificam activitatea pe segmentul productiei geamului termoizolant, intrucat am sesizat o crestere considerabila a cererii si ne-am extins aria de distributie in toate judetele din Moldova. Pe segmentul tamplariei din PVC ne-am diversificat, de asemenea, optiunile, fiind in prezent atat producator partener al marcii Teraplast (aflata sub egida Dynamic Selling Group), cat si distribuitor pentru alte sisteme din gama premium. Pe termen scurt, ne-am propus sa initiem activitati de colaborare cu mari producatori de ansambluri termoizolante din PVC din gama premium. De asemenea, in domeniul principal de activitate, am decis sa ne axam pe cresterea proportiei peretilor cortina in totalul productiei. In aceasta zona, valoarea pe care o putem aduce pe piata nu este deloc de neglijat, datorita experientei de peste 30 de ani pe care o avem in domeniu. Nu in ultimul rand, incepand din toamna anului 2020, am dezvoltat un segment nou de activitate, respectiv cel al gardurilor din aluminiu, si am reusit sa construim o retea puternica de distributie la nivel national.
- Descrieti planurile de dezvoltare pe termen scurt.
- In perioada urmatoare, am decis sa derulam investitii majore in resursa umana, la toate nivelurile si in toate departamentele (productie, vanzari, proiectare etc.). Consider ca angajatii profesionisti reprezinta cele mai importante resurse din cadrul unei firme, pe care le putem accesa, astfel incat ne vom axa pe organizarea unor cursuri de pregatire profesionala si atragerea de personal nou.
- Care sunt estimarile financiare pentru 2021, tinand cont de contextul actual?
- Pentru 2021, in pofida posibilelor efecte negative ale actualei crize sanitare, ne asteptam, totusi, la o crestere a rezultatelor financiare, ca urmare a reorganizarii activitatii si structurii grupului.
 
rehau
SISECAM
athena_370px
ghid_montaj
2021-video-fer
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
trocal
ALUPROF
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE