Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PLUS CONFORT efectueaza Investitii de 250.000 de euro in retehnologizare
PLUS CONFORT efectueaza Investitii de 250.000 de euro in retehnologizare
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 23 Sep 2019 07:10
Domeniul de activitate a companiei Plus Confort include, in prezent, executia de tamplarie din PVC (in proportie de 50% din total), a ansamblurilor termoizolante din aluminiu (20%) si a peretilor cortina (20%), precum si efectuarea de lucrari de placare cu materiale compozite (10%). Anul acesta, oferta producatorului bucurestean a fost extinsa, dupa cum declara Andrei Ramba, CEO in cadrul Plus Confort, cu activitati de placare a fatadelor cu materiale compozite tip Corten si glisante HiFinity. Prezenta pe piata din Romania din anul 2003, firma are, actualmente, o echipa formata din 75 de angajati.
- Detaliati activitatile de productie derulate in cadrul firmei.
- In procesul de executie a tamplariei din PVC utilizam profile Gealan si feronerie Roto, iar pentru fabricarea ansamblurilor din aluminiu folosim repere Alumil, Etem si Reynaers, geamul termoizolant fiind, pentru ambele categorii, marca Delta Glass. Detinem o capacitate de productie de 2.500 mp/luna pentru tamplaria din PVC si de 1.000 mp/luna pentru cea din aluminiu, nivel pe care, in prezent, il exploatam in proportie de circa 90%.
- Cum asigurati distributia produselor?
- Livrarile se fac in principal (in proportie de 80% din total) in calitate de subantreprenor de specialitate pentru antreprenorii nationali de constructii. Diferenta (20%) este reprezentata de proiecte accesate in nume propriu. Totodata, recent, am decis sa sistam operatiunile de export, deoarece acestea devenisera neprofitabile in actualul context economic si datorita costurilor sporite cu forta de munca.
- Ce proiecte de dezvoltare ati derulat in ultimul timp?
- Cel mai important proiect de investitii pe care l-am derulat in ultimul timp este reprezentat de innoirea echipamentelor de productie cu utilaje moderne si performante, in valoare de 250.000 de euro, achizitionate din fonduri proprii. De asemenea, anul trecut, am creat centre de profit independente pentru activitatile de executie si montaj si am externalizat catre terti producatori sau montatori o  parte din activitate, in cazul in care aceasta devenea, astfel, mai profitabila. Este vorba, de exemplu, despre montajele realizate in provincie sau despre productia de ansambluri din PVC glisante cu ridicare.
- Care a fost evolutia financiara a firmei? Dar a pietei de profil?
- Rezultatele financiare au atins in 2018 valoarea de 25,5 milioane de lei, in scadere cu -20% raportat la 2017, in principal datorita renuntarii la activitatile de export de ferestre pe care le derulam in alte tari din Uniunea Europeana. Pe piata nationala de profil, am observat, in ultimul timp, o usoara crestere atat pe segmentul dezvoltarilor imobiliare private, cat si pe cel al lucrarilor de reabilitare termica. Si tot in crestere este si nivelul de informare a clientilor fata de anii anteriori, acestia fiind, in acelasi timp, reticenti la majorarea preturilor, generata, in principal, de sporirea costurilor salariale. O alta problema majora care a obstructionat buna desfasurare a afacerilor firmelor de profil a fost reprezentata de incasarea dificila a creantelor. 
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left