Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


LIPOPLAST SRL

LIPOPLAST SRL

Adresa: Calea Sagului nr. 140, Timisoara, Judet Timis
Telefon: 0356/434.003
Fax: 0256/192.874
E-mail: office@lipoplast.ro
Web site: www.lipoplast.ro
Domenii: Tamplarie din PVC | Geam termoizolant
Descriere activitate
Producator de tamplarie din PVC si geam termoizolant.
Prezentare companie/institutie
LIPOPLAST se axeaza pe dezvoltarea de infrastructuri tehnologice complete
 
 
 
 
 
 
Valeriu Cirpanu (62 de ani)
Functia/Firma: fondator, Lipoplast;
Experienta profesionala: 28 de ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Compania Lipoplast este o prezenta importanta atat pe piata nationala, cat si internationala a tamplariei termoizolante. Activand de peste 27 de ani in Romania, firma este recunoscuta in prezent, la nivel national, ca unul dintre cei mai importanti procesatori autohtoni de sticla termoizolanta. Operatiunile de acest tip au o contributie de aproximativ 35% la activitatea firmei, diferenta revenind productiei tamplariei din PVC, realizata, in principal, cu profile Profine, precum si productiei tamplariei din aluminiu, cu profile Aliplast. Dupa cum precizeaza Valeriu Cirpanu, fondatorul Lipoplast, aceasta activitate a avut o evolutie foarte buna in ultimul an, ca parte a unor lucrari de constructii de referinta din Timisoara. O alta noutate este aceea ca, incepand cu primul bloc de 20 de etaje ISHO din Timisoara, Lipoplast furnizeaza servicii complete de instalare a ferestrelor, respectiv de izolare termica (cu vata minerala) si executie a unor lucrari decorative.
Tot ce inseamna proiecte de anvergura se contracteaza direct, prin activitatea departamentului propriu de vanzari, iar in ceea ce priveste exportul, Lipoplast este unul dintre initiatorii si promotorii nationali ai acestuia, fiind prezent in tari precum Belgia, Italia, Germania si Canada. Daca pe pietele europene firma are un istoric bogat, cu peste 20 de ani de activitate in zona Benelux, in ultimii ani s-a remarcat o crestere semnificativa a pietei nord-americane. Un procent de aproape 30% din totalul vanzarilor externe ale producatorului roman este aferent exporturilor in aceste tari.
 
- Detaliati oferta de produse si servicii Lipoplast.
- Pe segmentul executiei geamului termoizolant, putem realiza vitraje duble sau triple, cu distantier din aluminiu sau bagheta "calda”, sticla securizata prin metoda "tempered” cu diverse grade de emisivitate, geamuri laminate sau "calite”, cu serigrafie si cu o dimensiune de pana la 8,5 metri patrati. Dispunem de o capacitate de productie de 400.000 de unitati/an, pe care nu o exploatam in totalitate in acest moment, colaborand cu trei dintre cei mai importanti producatori mondiali de sticla - Trakya Cam, Guardian si AGC. Anul acesta vom lansa produsul revolutionar Luxor, care este un geam termoizolant de exceptie ce are capacitatea de a reduce cu 70% riscul de aparitie a condensului, de a creste gradul de izolare termica cu 0,2 W/mpK si nivelul de fonoizolare cu 2 dB. Si tot in 2021, in domeniul prelucrarii sticlei, vom pune in functiune o imprimanta digitala cu sase culori ceramice, care va putea configura imagini inglobate in masa sticlei si disponibile/vizibile pe toata durata de exploatare a acesteia.
Pentru distributia produselor proprii, am selectat de-a lungul timpului un numar redus de colaboratori in sistem de franciza, ce reprezinta parteneri pe termen lung. I-am ales pe cei care stiu sa explice clientului final cat conteaza calitatea produsului comercializat si care au inteles cat de important este acest lucru. Din pacate, pentru sume nesemnificative, de 200 - 300 de euro, de multe ori, clientul roman prefera sa aiba ca prioritate cel mai mic pret, chiar daca vorbim de investitii pe minimum 20 de ani. In acest moment relatia cu partenerii din sistemul de franciza este de succes, acestia castigand mai multi bani, pe fondul unui flux de clienti multumiti de produsele marca Lipoplast. De asemenea, am remarcat ca o parte dintre clientii finali isi doresc solutii personalizate si eficiente energetic, noile produse lansate in cursul acestui an fiind raspunsul nostru la aceste tendinte ale pietei.
- Prezentati succint strategia de dezvoltare a companiei si principalele investitii planificate in ultima perioada.
- In 2021 am ales sa ne axam cu precadere pe dezvoltarea capitalului uman. Ultimele 16 luni au evidentiat, daca mai era nevoie, ca dinamica dintre angajati si angajatori se afla intr-o faza de schimbare. Angajatii sunt atenti tot mai mult la alte aspecte ale vietii lor in cadrul unei companii (comparativ cu cele salariale), cautand beneficii extra-monetare care, pe de-o parte, sa le permita sa evolueze in cariera, iar pe de alta parte, sa le asigure o calitate superioara a traiului de zi cu zi. Totodata, angajatorii au putut constientiza in aceasta perioada care sunt vulnerabilitatile la nivelul personalului. Avand in vedere aceste observatii si experiente, am ales sa punem accentul pe investitii in echipa Lipoplast. Astfel, am elaborat un plan strategic care sa armonizeze toate procesele interne privind remunerarea si dezvoltarea personalului, prin investitii in "know-how”, platforme si unelte de colaborare digitala.
Cel de-al doilea proiect de investitii al acestui an, in valoare de 1,2 milioane de euro, a fost reprezentat de inlocuirea catorva utilaje cheie din procesul de productie. Scopul acestui proiect este acela de a elimina anumite vulnerabilitati de natura tehnica si de a creste eficienta productiei. Acestia sunt doar primii pasi dintr-un proiect mai amplu, care se va derula timp de trei ani si care are in vedere inlocuirea utilajelor care au o uzura ridicata.
Lipoplast a pus intotdeauna accent pe dezvoltarea unei infrastructuri tehnologice complete, apeland la solutii IT personalizate pentru particularitatile afacerii. Integrarea acestora cu sistemele externe s-a aflat in centrul unui proiect amplu, derulat in ultimii ani, declansarea pandemiei intervenind intr-o faza de functionalitate aproape completa si foarte avansata in ceea ce priveste sistemul ERP. Prin urmare, munca de acasa a fost posibila cu usurinta pentru o mare parte din angajatii Lipoplast. Am permis derularea activitatii in aceste conditii mai ales pentru persoanele vulnerabile, minimizand expunerea la riscurile cauzate de criza sanitara pe care o traversam. Infrastructura digitala se afla insa intr-o dezvoltare continua, iar pana la finalul acestui an, vom implementa un sistem complet automatizat pentru managementul performantei, ca parte a strategiei de dezvoltare a personalului. In continuare, cautam sa dezvoltam componenta informationala din cadrul companiei, fiind planificate un audit complet al acesteia, precum si formarea unei echipe dedicate implementarii strategiei tehnologice.
- Cum credeti ca vor evolua rezultatele financiare ale firmei in contextul actual al pietei de profil?
- Consideram anul 2021 unul de tranzitie din punct de vedere financiar, insa gratie gestiunii precaute din ultimele 16 luni si a proiectelor de constructii incepute, am realizat deja o crestere de 30% a veniturilor fata de intervalul similar din 2020, siutandu-ne astfel la acelasi nivel de dinaintea pandemiei. Cifra de afaceri a anului 2020 a suferit insa o scadere de 10% fata de anul anterior, depasind totusi in ansamblu pragul de 53 de milioane de lei. Anul 2020 a fost profund afectat de pandemia de Covid-19. Piata merge insa inainte si inevitabil se adapteaza, cu procente mai mici sau mai mari de daune, suportate in special de cei care au avut curajul sa se arunce in valurile asa-numitei economii de piata din Romania. Va fi nevoie de ani de munca asidua si de eforturi ale proprietarilor si angajatilor din cele peste 1.000 de companii inregistrate in domeniul nostru de activitate, pe plan national, pentru a putea reveni la situatia de stabilitate de dinaintea pandemiei.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Septembrie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left