Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - TERMOPLAST: Afaceri de peste 18 milioane euro in 2023 si noi prognoze de crestere
TERMOPLAST: Afaceri de peste 18 milioane euro in 2023 si noi prognoze de crestere
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 05 Feb 2024 06:15
Compania Termoplast a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 18,3 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 15% fata de nivelul realizat in 2022, aceasta evolutie reflectand continuarea strategiei de vanzari si investitii a firmei pentru urmatorii 5 ani, potrivit conducerii companiei.
"In primele doua trimestre din 2024, ne propunem sa mentinem acest ritm ascendent, avand ca obiectiv o crestere de 15%-20% fata de aceeasi perioada din 2023. Aceasta va fi posibila prin consolidarea si extinderea echipei actuale si continuarea eforturilor sustinute pentru dezvoltarea afacerii. Ne dorim sa obtinem in acest an o crestere sanatoasa atat pe plan extern, unde livram peste 80% din produsele noastre, cat si intern, unde exista o cerere substantiala pentru produsele de calitate. Evaluam si analizam pietele cu potential, iar pasul de a «cuceri noi teritorii» este parte integranta din strategia noastra de scalare. In acest moment, avem experienta si solutii adaptate pentru pietele din Italia, Germania, Franta si Belgia. Suntem in cautare de parteneriate si in Marea Britanie, Olanda si Statele Unite ale Americii, ca si parte a strategiei pe care o avem in vedere pentru urmatorii opt ani. Cautam parteneriate, inclusiv in sistem franciza, in toata Europa si dorim sa ne extindem reteaua actuala de parteneri, constructori si arhitecti, proiectanti si meseriasi din domeniul amenajarilor interioare. De asemenea, suntem in cautare de intermediari si reprezentanti de vanzari atat in Romania, cat si in tarile catre care exportam. Lucram mult in sistem «remote» cu forta de vanzari si ceea ce conteaza, la final, sunt, bineinteles, rezultatele", a declarat Daniela Neculai, directorul executiv al firmei.
Fabrica noua, depozite si investitii in digitalizare, in urmatorii 2 ani
Anul trecut, printre cele mai importante investitii derulate s-a numarat inaugurarea unei noi hale de productie a sticlei cu linie tehnologica Lisec GmBH Austria, investitie in valoare de aproximativ 4 milioane de euro. In ianuarie 2024, Termoplast implementeaza o noua linie de productie ce include un Shirmmer de inalta capacitate pentru debitarea si prelucrarea profilelor din PVC, utilaje de sudura etc.
"Continuam planul de investitii stabilit pentru urmatorii doi ani, ce prevede construirea unei noi facilitati de productie de 7.000 mp, amenajarea unei noi platforme de depozitare de minim 8.000 mp, punerea in functiune a unor noi linii de utilaje pentru productia tamplariei din PVC/ aluminiu, precum si foliere, si nu in ultimul rand, achizitia unui nou software de tip ERP. Participam cu interes la fiecare editie a targului Fensterbau/Frontale, de unde ne inspiram si preluam inovatiile de interes din industria ferestrelor, usilor si a tehnologiilor conexe. Ce ne-ar placea noua sa descoperim in cadrul expozitiei sunt aspecte legate de tehnologii noi, materiale inovatoare si solutii de automatizare de ultima generatie care sa contribuie la eficienta energetica a cladirilor, in conformitate cu tendintele actuale de sustenabilitate. Cautam noutatea si in elementele de design si estetica pentru ca suntem un producator ce doreste sa se evidentieze in primul rand prin calitate, dar si prin solutiile de design, culori speciale, conform cu motto-ul companiei noastre - «Ferestre frumoase, solutii inovative»", a precizat reprezentanta Termoplast.
Piata va accelera catre eficienta energetica si tehnologii inteligente
"In primele trei trimestre din 2023, principalele probleme cu care ne-am confruntat au fost cele legate de recrutarea in echipa a oamenilor potriviti. In aceeasi perioada, nu am inregistrat derapaje majore din partea furnizorilor, insa, in ultimul trimestru, pe fondul unei majorari substantiale de comenzi la nivelul pietei externe, am inregistrat o crestere majora a volumului de vanzari, crestere pentru care unii furnizori nu au fost pregatiti. Ne-am redresat destul de repede, am cautat si am gasit solutii alternative, pe care dorim sa le includem in strategia de achizitii a urmatorilor ani.
In perioada urmatoare, la nivelul pietei de profil, o prioritate semnificativa va continua sa fie acordata eficientei energetice in constructii. Cerintele pentru ferestre si usi cu performante energetice ridicate vor creste, in conformitate cu obiectivele de reducere a consumului de energie si de combatere a schimbarilor climatice, iar consumatorii si constructorii vor cauta tot mai mult ferestre si usi fabricate din materiale sustenabile si reciclabile. Tehnologii precum sticlele inteligente, materialele avansate pentru izolare si sistemele de ferestre si usi automatizate vor deveni comune, oferind solutii inovatoare si inteligente pentru eficienta energetica si confortul utilizatorului. O crestere a constientizarii privind impactul asupra mediului si un accent sporit pe estetica vor stimula cererea pentru ferestre si usi care nu numai ca sunt eficiente energetic, dar si se integreaza in designul arhitectural sustenabil", a adaugat Daniela Neculai, directorul executiv al Termoplast.
Informatii suplimentare, la www.termoplast.ro
    
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left