Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - UNIKAT continua dezvoltarea si deruleaza in 2024 investitii de peste un milion de euro
UNIKAT continua dezvoltarea si deruleaza in 2024 investitii de peste un milion de euro
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 02 Feb 2024 06:15
Pronosticurile financiare pentru 2024 ale companiei Productie Prestari Servicii Comert Ager, detinatoarea marcii de tamplarie termoizolanta din PVC marca UNIKAT, sunt optimiste, fiind estimata o crestere considerabila a cifrei de afaceri, datorata, in mare parte, exportului, altor canale strategice de vanzare si cresterii capacitatii de productie.
"In 2022 si 2023 am mizat pe anumite canale de vanzare, care au avut o contributie semnificativa la cifra de afaceri, asigurandu-ne, anul trecut, o crestere de aproximativ +10% a veniturilor. In 2024, majorarea capacitatii de productie este unul din cele mai importante obiective pe care ni le-am propus. Valoarea acestui proiect de investitii se ridica la peste un milion de euro si presupune achizitia de utilaje performante, de ultima generatie.
Unul dintre cei mai importanti factori care au afectat activitatea in anul 2023, si care inca persista, este reprezentat de intreruperile lantului de aprovizionare cu unele materii prime, ceea ce afecteaza in mod direct procesul de productie si logistica. Totodata, acest lucru a dus si la cresteri de preturi. Din cauza intreruperilor lantului valoric si a sporirii costurilor cu energia care au generat majorarea costurilor de productie, in 2024 ne asteptam si la alte scumpiri. In acelasi timp, variatiile de preturi ale materialelor au pus sub presiune volumele de profit ale companiei, intrucat duc cu usurinta la proiecte cu marje mai mici, profiturile fiind, in acest moment, foarte mici in sectorul constructiilor.
In continuare, mizam pe o usoara crestere a pietei de tamplarie termoizolanta, datorita cresterii cererii pentru produsele cu performante tehnice ridicate si politicilor europene de protectie climatica. Dincolo de variatiile de preturi in cascada, 2024 va fi un an de business plin de provocari, cu multiple necunoscute, cum ar fi scaderea consumului, accentuarea blocajelor financiare, fluctuatiile cursului euro, scumpirea si limitarea accesului la credite, precum si continuarea crizei fortei de munca", a declarat Gabriel Muntean, Chief Executive Officer in cadrul UNIKAT.
***
Activitatea firmei consta, in prezent, in executia tamplariei termoizolante din PVC (in proportie de 80% din total) si aluminiu (15%), geam termoizolant dublu/ triplu, alte produse din sticla (balustrade, sisteme pentru compartimentari etc.), precum si in acordarea de servicii de sablare a sticlei. Ferestrele din PVC sunt incluse in cinci game distincte, respectiv Colosseum, Elba, Eiffel, Alpina si Mont Blanc by UNIKAT, capacitatea de productie pentru realizarea acestora fiind de peste 250 unitati de ferestre/ schimb.
Produsele sunt distribuite pe plan national atat direct (catre proiecte rezidentiale si non-rezidentiale), cat si indirect (printr-o retea de dealeri). Totodata, aproximativ 50% dintre acestea au fost distribuite si la export, pe pietele din Italia, Franta, Belgia, Elvetia, Germania, Spania si Irlanda.
Informatii suplimentare, la www.unikat-grup.ro
    
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left