Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - METROPOLIS: Fonduri de 4 milioane de lei pentru dezvoltarea activitatii
METROPOLIS: Fonduri de 4 milioane de lei pentru dezvoltarea activitatii
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 01 Nov 2012 10:06

Evolutia financiara a companiei Metropolis, din Roman, a fost optima in primul semestru al acestui an fata de primele sase luni din 2011, pe fondul majorarii puternice a cererii de export. In urma acestei evolutii, conducerea firmei estimeaza pentru acest an o crestere de 25% a incasarilor, comparativ cu suma de 5,1 milioane de lei din 2011. Vanzarile s-au inscris pe un trend ascendent inclusiv in perioada de maxima intensitate a recesiunii, prin efectuarea de investitii in dezvoltare si initierea unor parteneriate solide.
 
-Ce strategie manageriala ati aplicat in ultima perioada?
-Anul acesta, am finalizat constructia celei de-a doua hale de productie, cu o suprafata de 3.050 mp. De asemenea, am achizitionat o linie de fabricatie cu tehnologie complet automata, care include doua centre Rotox (de debitare si prelucrare), o linie de sudura la patru capete si debavurare cu patru axe Sturtz etc. Valoarea totala a investitiei s-a situat la aproximativ 4 milioane de lei, o parte din fondurile alocate pentru utilaje fiind obtinute prin proiectul de cofinantare nerambursabila “Tamplarie competitiva in regiunea de Nord-Est”. Pe termen scurt, ne-am propus sa ne extindem la nivel national reteaua de dealeri, obiectiv pe care intentionam sa-l indeplinim prin majorarea avantajelor concurentiale. Un alt obiectiv inclus in strategia pentru dezvoltare consta in diversificarea gamei de produse.
 
-Detaliati operatiunile de productie si distributie.
-Efectuam livrari atat la nivel local (in judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vrancea, Botosani, Suceava si Vaslui), cat si international (in Austria, Italia si Belgia), cota exportului situandu-se la 20% din productia totala. Gama sortimentala proprie include exclusiv tamplarie din PVC, realizata cu profile Salamander (Germania), feronerie Roto NT sau Maco MM si geam termoizolant din sticla Saint-Gobain. Pentru realizarea ansamblurilor termoizolante si a obloanelor din PVC (categorii ce contribuie cu 82% la realizarea vanzarilor totale), utilizam toata gama de profile Salamander – respectiv Design 2D, Streamline (cu 5 si 7 camere de izolare), Design 3D, bluEvolution, modele glisante etc. Capacitatea de productie se situeaza la 150 unitati de ferestre pe schimb si se exploateaza in acest moment in proportie de 87%. Clientii nostri beneficiaza de o gama completa de servicii auxiliare, dintre care se disting consultanta specializata, service, garantie si post-garantie, software de ofertare, mostre si materiale publicitare. In 2012, produsul cel mai bine comercializat din oferta a fost Design 3D, iar cele mai multe vanzari s-au inregistrat in Piatra Neamt. Proiectele pentru care livram produse sunt in principal finantate din fonduri private, au dimensiuni medii si intra in categoria cladirilor rezidentiale. Numarul acestora a fost in 2012 in cresterecomparativ cu 2011, iar pentru 2013 estimam o evolutie marcata de sporirea cererii de pe piata externa.
 
-Cum a evoluat piata de profil in ultimul timp, la nivel national?
-Segmentul de piata in care activam a prezentat in 2012 caracteristici, precum: contractarea cererii in ceea ce priveste proiectele mari, retentia fondurilor publice, prejudicierea imaginii producatorilor din bransa (datorita unor firme intrate in incapacitatea de a-si onora obligatiile contractuale), cresterea preturilor materiilor prime si ale combustibililor, instabilitatea politica si sociala. Pentru 2013 si intervalul urmator speram ca macar o parte dintre probleme sa se rezolve prin eliminarea concurentei neloiale.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left