Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - R+T digital 2021, o alternativa viabila, derulat in paralel cu ziua arhitecturii Archikon
R+T digital 2021, o alternativa viabila, derulat in paralel cu ziua arhitecturii Archikon
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Apr 2021 06:50
Desfasurat in intervalul 22 – 25 februarie 2021, traditionalul targ international de la Stuttgart, R+T Rolladen plus Toren, a avut loc in acest an in sistem online, tinand cont de restrictiile impuse de necesitatea limitarii efectelor negative ale celui de-al treilea val al pandemiei Covid-19. Dupa cum era de asteptat, organizatorii au exploatat la maximum oportunitatile oferite de noile tehnologii digitale, reusind sa estompeze in buna masura lipsa contactelor directe si sa compenseze frustrarea normala a expozantilor si vizitatorilor, care erau obisnuiti cu alte modalitati de stabilire a contactelor de afaceri, de intrare in contact cu noutatile, de testare a acestora si, mai mult decat orice, de socializare cu expertii din bransa. Din pacate, in aceasta perioada nimic din toate acestea nu s-a putut materializa, astfel incat alternativa digitala a ramas singura optiune viabila.
 
Trendsetter pe segmentul rulourilor, usilor, portilor si sistemelor de protectie solara
In contextul dat, reprezentantii Stuttgart Messe s-au intrecut pe ei insisi, reusind sa creeze un cadru optim pentru un targ de o asemenea anvergura, care de-a lungul anilor si-a castigat binemeritata faima de trendsetter in domeniul rulourilor, usilor de diverse tipuri, portilor etc. Sustinut de parteneri industriali consacrati, daca ar fi amintiti doar Somfy, Warema, Hunter Douglas, Aluprof, Heroal, Teleco, Sommer, Renson etc. si beneficiind de suportul presei comerciale din Germania si de pe plan mondial, evenimentul a beneficiat de toate ingredientele pentru a se constitui intr-o reteta de succes, bineinteles masurat in conditiile speciale ale crizei sanitare actuale. De-a lungul celor patru zile, cei prezenti au avut ocazia sa participe, in sistem online, la o serie de spectacole speciale, cum ar fi ziua gastrononiei (unde au fost prezentate tehnologii dezvoltate pentru domeniul HoReCa), ziua inovatiei (prilejuind lansarea de noutati si recompensarea cu premii a castigatorilor premiului R+T pentru inovatii), ziua montatorilor (care a dat ocazia celor prezenti sa vizualizeze tehnicile de instalare corecta a sistemelor), respectiv ziua arhitecturii (ce a gazduit congresul de arhitectura si urbanism Archikon 2021, unde au fost prezentate idei si programe pentru inspirarea designerilor din intreaga lume). 
 
Concepte deja familiare de prezentare, transpuse in sistem digital
Referindu-se la acest eveniment cu totul special, Sebastian Schmid, director departament Tehnologie la Messe Stuttgart, a afirmat ca prin ”R+T digital, am dorit sa oferim expozantilor si partenerilor nostri traditionali un acces digital facil la reteaua noastra mondiala de vizitatori, astfel incat in acest cadru sa poata fi prezentate, in detaliu, toate noutatile in materie de produse, concepute pentru 2021 de departamentele de cercetare-dezvoltare ale companiilor din domeniu. Acesta a fost obiectivul nostru principal, pe care credem ca l-am indeplinit in totalitate. In contextul respectiv, prezentarea in direct a ceremoniile de premiere pentru inovare R+T a constituit punctul central al evenimentului. Desigur, formatele digitale ale targurilor nu vor inlocui manifestarile comerciale live si nici nu au capacitatea de a face asta. R+T va ramane evenimentul cel mai important al sectorului de rulouri, usi si porti, precum si al sistemelor de protectie solara. Prin aceasta editie digitala, doar am dezvoltat un nou format, complementar intalnirii fizice de la ce va avea loc in anul urmator la centrul expozitional din Stuttgart si care speram ca se va derula in cele mai bune conditii, asa cum s-a intamplat la toate editiile precedente”. Platforma digitala propusa de expertii germani a fost fundamentata pe trei „stalpi”, aducand conceptele cu care participatii erau deja familiarizati in noua paradigma tehnica – foarte diferita din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, conceptul de organizare, in special in ceea ce priveste prezentarea noutatilor, a ramas neschimbat, in sensul ca expozantii au prezentat specialistilor virtuali inovatiile lor si au asigurat transferul de know-how prin intermediul unui program complex transmitere a informatiilor tehnice. In mod suplimentar, participatii au avut posibilitatea de a face schimb de idei si opinii, in reteaua online pusa la dispozitia lor. 
 
Informatii comprehensibile despre starea pietei de profil
In zona propriu-zisa destinata expozitiei a fost construit un showroom  virtual, organizat pe diverse categorii de produse. In salile tematice respective, vizitatorii si-au putut forma o imagine de ansamblu asupra diverselor noutati din sector, vizitand pe rand standurile digitale ale companiilor, unde au fost disponibile pentru descarcare diferite materiale informative, videoclipuri detaliate despre produse. O alternativa a fost constituita de participarea vizitatorilor la sedintele premium, reprezentate de ateliere speciale sau spectacole in direct. Un punct forte al targului a fost, de asemenea, acela de asigurare a contatului direct intre expozanti si vizitarori in sisteme de chat text sau video. Platforma dezvoltata pentru R+T a inclus suplimentar un forum destinat companiilor participante, unde reprezentantii acestora au organizat sesiuni web de cate 15 minute, in care au oferit celor interesati informatii complete despre solutiile prezentate, precum si despre situatia actuala a pietei mondiale de profil. 
 
Conferinte si ceremonii de premiere pentru cele mai inovatoare sisteme
Pe segmentul de conferinte, derulat pe intreaga perioada a evenimentului, au fost transmise in direct prezentari referitoare la subiecte de actualitate din sector (aferente celor patru domenii mentionate anterior) si care au fost implementate sub forma de evenimente hibride. In conditiile respective, participantii, indiferent de locul unde s-au aflat, au putut experimenta in intregime programul congreselor, ulterior intreaga platforma R+T digital fiind popularizata in mod gratuit pe internet, pentru a face informatiile incluse disponibile pentru intregul an, pana la R+T 2022. In prima zi a conferintelor, sub deviza „R + T intalneste Intergastra”, participantii au avut posibilitatea sa se familiarizeze cu problematica din domeniul industriei ospitalitatii. Intr-o ampla discutie ce a avut loc pe podiumul virtual, reprezentanti renumiti din sectorul hotelier au oferit o imagine de ansamblu asupra temelor si tendintelor actuale legate de produsele de pe segmentul protectiei solare. Ulterior, au fost prezentate diverse proiecte adaptate la cerintele specifice din domeniu, fiind oferite exemple concrete de sisteme inovatoare, special proiectate pentru instalarea la hoteluri, restaurante, cafenele, cofetarii sau terase. 
 
In cea de-a doua zi, a avut loc ceremonia de premiere R+T Innovation Award, juriul acordand premiile pentru fiecare categorie in cadrul unui eveniment exclusiv, transmis in direct. Pe segmentul de rulouri, castigatoare a fost compania Winsol NV cu sistemul SolarBox, pe cel al jaluzelelor venetiene Reflexawerke Albrecht cu RF Spacer, in domeniul sistemelor de exterior compania Corradi cu produsul Imago, in ceea ce priveste solutiile de umbrire de interior firma Kadeco Sonnenschutzsystem, iar pe segmentul dispozitivelor de control Acomax, care a propus o noua generatie de motoare tubulare cu receptor integrat radio si WiFi. De asemenea, au mai fost premiate companiile MHZ la categoria de sisteme textile, Meißner la cea de porti, Warema la cea de solutii speciale etc. Ziua a treia a evenimentului a fost dedicata montatorilor, cu aceasta ocazie fiind organizate de catre asociatiile profesionale de profil (Patronatul Federal al Producatorilor de Rulouri si Sisteme de Protectie Solara - BVRS, Federatia Nationala a Producatorilor de Usi si Porti - BVT, Asociatia Industriala pentru Textile Tehnice, Rulouri si Protectie Solara - ITRS etc.) ateliere in cadrul carora vizitatorii au putut sa isi dezvolte si sa isi extinda cunostintele de specialitate in domeniile protectiei solare interne si externe, a usilor/portilor, precum si a caselor inteligente. In cea de-a patra si ultima zi a conferintelor s-a derulat congresul pentru arhitectura si planificare urbana Archikon 2021, care s-a bucurat inclusiv de o prezenta directa a celor mai importanti experti din domeniu, care au oferit un veritabil spectacol tehnic participantilor ce au urmarit evenimentul in sistem live stream.
 
athena_370px
SISECAM
rehau
ghid_montaj
2021-video-fer
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
VBH
ROTO
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE