Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - BSTDB acorda imprumut de 40 milioane USD producatorului de aluminiu ALRO
BSTDB acorda imprumut de 40 milioane USD producatorului de aluminiu ALRO
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 24 Iun 2021 13:24
Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) acorda un imprumut de 40 de milioane de dolari producatorului roman de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul sau de investitii de capital. Facilitatea se intinde pe o perioada de 7 ani, fondurile urmand a fi utilizate pentru imbunatatirea performantei energetice a companiei si pentru dezvoltarea capacitatilor de produse cu valoare adaugata ridicata.
Costul total al proiectului se ridica la aproximativ 95 milioane USD, iar ALRO va beneficia de finantari si de la alte bancile comerciale romanesti si internationale.
"Sprijinirea investitiilor ESG responsabile este obiectivul nostru prioritar ca banca regionala de dezvoltare. Suntem incantati sa vedem clientul nostru pe termen lung introducand masuri de eficienta energetica si practici durabile din punct de vedere ecologic, care sunt in conformitate cu prioritatile politice ale Guvernului Romaniei. Avand in vedere perspectivele pozitive pentru economie, credem ca compania va putea raspunde cererii interne crescute si va aduce un impact substantial asupra dezvoltarii economiei romanesti, inclusiv crearea de locuri de munca, promovarea exporturilor si venituri sporite pentru bugetul de stat", a declarat Dmitry Pankin, presedintele BSTDB.
"ALRO este una dintre companiile de top din Romania, avand ca obiectiv specific indeplinirea obiectivelor de neutralitate climatica prin implementarea tehnologiilor de ultima generatie. Conducem o afacere responsabila si investitiile semnificative facute in proiecte care vizeaza protejarea mediului prin reducerea emisiilor, imbunatatirea eficientei energetice si optimizarea utilizarii resurselor sunt dovezi ale progresului nostru in aceasta directie. Acest nou acord reprezinta o recunoastere a eforturilor noastre si suntem incantati sa continuam parteneriatul cu BSTDB, un sustinator activ al proiectelor si afacerilor durabile", a precizat Marian Nastase, presedintele ALRO.
Acordul de imprumut marcheaza o noua faza in parteneriatul BSTDB cu ALRO, care a inceput in 2015. De atunci, Banca a alocalt, in total, 120 de milioane USD in sprijinul dezvoltarii grupului.
***
ALRO, fondata in 1961, este o filiala a Vimetco NV (Olanda), producator global de aluminiu primar si prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa, avand o capacitate de productie anuala instalata de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat si 335.000 de tone de aluminiu turnat. ALRO isi exporta produsele in peste 50 de tari din intreaga lume.
 
athena_370px
ghid_montaj
SISECAM
2021-video-fer
rehau
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

trocal
ALUPROF
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE