Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 04 Octombrie 2022
SISECAM
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Marian Nastase, ALRO: Piata de energie, ca in Vestul Salbatic, nu exista serif
Marian Nastase, ALRO: Piata de energie, ca in Vestul Salbatic, nu exista serif
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 02 Feb 2022 12:24
Piata de energie din Romania este ca in Vestul Salbatic, nu exista niciun serif in oras, iar principalii castigatori sunt intermediarii care au cumparat toata energia si o revand acum consumatorilor la preturi foarte mari, a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro, intr-un interviu acordat AGERPRES.
Producatorul de aluminiu, care este si cel mai mare consumator de energie din Romania, a inchis trei din cele cinci hale de productie din cauza preturilor mari la electricitate si estimeaza ca in actualul context inca exista "toate riscurile pe masa" ca Alro sa se inchida de tot.
"In situatia in care la preturile de final de an pe piata energiei costul cu energia ar fi insemnat aproximativ 3,5 miliarde de lei, in conditiile in care noi am avut o cifra de afaceri de 3 miliarde de lei, evident ca nu se putea continua activitatea fara masuri adaptate situatiei de criza de pe piata energiei. E un nonsens economic (...).Si atunci am decis sa oprim temporar trei hale din cele cinci pe care le avem, ceea ce evident duce la o reducere substantiala a cheltuielilor cu energia, in conditiile in care substituim metalul electrolitic cu metal primar rece, adica cumparam din piata lingouri, cumparam din piata T-Bars, astfel incat cifra de afaceri sa ramana neafectata", a declarat Marian Nastase.
Managerul Alro estimeaza ca de la 1 ianuarie 2023 sa reia productia la capacitate maxima, costurile pentru deschidere a celor trei hale fiind estimate la 34-36 milioane de dolari. "Din perspectiva asta, in planul nostru este luata in considerare aceasta suma, astfel incat din 2023 sa revenim la normalul capacitatii de productie", a spus reprezentantul Alro.
In prezent, Alro are 3.500 de angajati, pe care managerul spune ca isi doreste sa ii pastreze. "Halele noastre sunt in mare parte automatizate si ne dorim sa pastram personalul, pentru ca se formeaza foarte greu in industria noastra profesionisti. Nu se formeaza in trei luni, sunt niste ani care trebuie sa treaca pentru a ajunge la performanta la care sunt colegii mei si evident nu vrem sa risipim aceasta acumulare de experienta", a precizat Marian Nastase.
Haosul din piata de energie a fost cauzat, in principal, de lipsa unor reguli clare si de amenzile foarte mici, pe care companiile prefera sa le plateasca, intrucat castiga mult mai mult continuand comportamentul abuziv fata de consumatori. Preturile uriase de acum sunt cauzate in principal de intermediarii care speculeaza deficitul din piata, considera reprezentantul Alro.
Marian Nastase a vorbit, in interviul pentru Agerpres, si despre masurile pe care ar trebui sa le ia autoritatile pentru reducerea preturilor si pentru evitarea unor situatii asemanatoare pe viitor. Articolul integral poate fi citit aici.
 
Meesenburg
RT
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza