Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SISECAM: Crestere a cifrei semestriale de afaceri si a potentialului de investitii
SISECAM: Crestere a cifrei semestriale de afaceri si a potentialului de investitii
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 06 Sep 2021 06:50
Managerii Sisecam au afirmat, printr-o serie de comunicate date recent publicitatii, ca, la nivel de grup, in semestrul I din 2021, procesul de dezvoltare a continuat, astfel incat corporatia din Turcia reprezinta actualmente „un operator global, cu activitati de productie derulate in 14 tari de pe patru continente si cu vanzari care se desfasoara in peste 150 de state din toata lumea”. Chiar si in conditiile continuarii crizei sanitare mondiale, vanzarile nete consolidate ale Sisecam au atins din nou o valoare record, mai precis 13 miliarde lire turcesti - TL in ianuarie-martie 2021. In perioada de referinta, ponderea vanzarilor internationale ale Sisecam (exportul) a ajuns la 64% din total (fata de 60%, cat a fost in 2020), iar investitiile sale la sfarsitul intervalului au fost de aproximativ 838 milioane TL, cu un export efectiv de aproximativ 327 milioane dolari.
„In ciuda atmosferei de incertitudine din cauza epidemiei globale, Sisecam a inregistrat o performanta financiara deosebita in prima jumatate a anului in curs, mult peste aceeasi perioada a anului precedent. Corporatia a continuat sa creeze valoare pentru partile interesate cu deciziile si practicile sale previzibile, care creeaza valoare pentru intregul sau ecosistem. In perioada urmatoare, ne vom continua drumul spre tinta finala a cresterii sustenabile, cu proiectele noastre de transformare, planurile de investitii si capacitatile puternice de guvernanta, care vor conduce Sisecam in siguranta spre viitor si ne vom indrepta atentia spre toate obiectivele noastre globale”, a declarat directorul general al Sisecam, Görkem Elverici. In detaliu, oficialul corporatiei a mai explicat ca „fiind preocupati in a crea valoare, ne-am continuat investitiile fara intrerupere, in pofida temerilor legate de pandemie. Am reusit si vom reusi sa cream valoare durabila pentru partile interesate, extinzand in acelasi timp amprenta globala a companiei noastre, prin intermediul strategiilor pe care le vom aplica in zonele noastre de interes, continuandu-ne investitiile prin aceeasi abordare in perioada urmatoare. In acest context, anuntam ca vom face prima noastra investitie in Europa in domeniul ambalajelor din sticla, mai precis in Ungaria. Ne propunem ca aceasta investitie in instalatii ecologice, cu o capacitate de 330.000 tone, sa permita inceperea productiei in 2023, astfel incat sa se atinga capacitatea maxima pana la sfarsitul anului 2025. De asemenea, planificam investitii care vor creste cu 25% capacitatea noastra de productie a sticlei arhitecturale in Turcia, aceasta fiind actualmente de doua milioane de tone. Vom realiza acest deziderat atat prin lucrari de imbunatatire a liniilor noastre existente, cat si prin investitii in doua noi linii de fabricare a sticlei float”.
 
Sisecam continua sa creeze valoare pentru toti factorii interesati
Intr-un comunicat anterior, presedintele-director general al Consiliului de Administratie al Sisecam, prof. dr. Ahmet Kirman, a declarat ca, prin politica sustinuta, indiferent de contextul epidemiologic, Sisecam a continuat si continua sa creeze valoare pentru toti factorii interesati si in 2021, cand efectele pandemiei au continuat sa fie resimtite in toate domeniile si au predominat conditiile exceptionale, impredictibile, dar mai ales ca, fara a ignora riscurile, s-a decis efectuarea de investitii pentru dezvoltare durabila inclusiv intr-un context intern si international care este actualmente mai putin propice investitiilor. Reamintind ca, inca de la infiintare, aproape imediat dupa finalizarea marii crize economice mondiale din 1929-1933, mai precis din anul 1935, Sisecam si-a asumat misiunea de a fi fondatorul industriei de sticla din Turcia si trebuie sa-si mentina/ dezvolte acest standard, de aceasta data ca operator mondial, prof. dr. Ahmet Kirman a subliniat ca „Sisecam isi continua investitiile in conformitate cu viziunea sa de a fi unul dintre primii trei operatori din principalele sale domenii de activitate”. „Sisecam, singura companie globala care opereaza in toate domeniile de baza ale sticlei, a decis sa creeze o unitate de ambalare a sticlei, cu doua cuptoare in Ungaria, reprezentand o investitie de 255 milioane de euro, pentru a-si consolida pozitia de jucator in liga globala a sticlei. In acelasi timp, Sisecam intentioneaza sa investeasca in doua linii de productie a sticlei float, pentru a sprijini cresterea partenerilor sai de afaceri din Turcia si isi propune sa-si sporeasca intreaga capacitate de productie a sticlei arhitecturale din Turcia cu 25%, pentru a putea furniza peste 2,5 milioane tone pana la sfarsitul anului 2024. Dar, in general, ne consolidam operatiunile globale din domeniul sticlei arhitecturale, care reprezinta 30% din cifra de afaceri si 35% din profitul nostru operational, aspect reflectat de noile capacitati care au devenit operationale pana in prezent, de activitatile noastre intense de cercetare si dezvoltare si de noile produse cu valoare adaugata mare, pe care le-am introdus pe piata”, a subliniat prof. dr. Ahmet Kirman.
***
Situat printre cele mai consacrate corporatii din Turcia, grupul Sisecam, specializat in productia de sticla plana, sticlarie, ambalaje din sticla, fibre de sticla etc., precum si in comercializarea acestor materiale in toate industriile-cheie, inclusiv soda si compusi pe baza de crom, este un operator global al pietei de profil. Sisecam, care se afla astazi printre cei trei mai mari producatori de articole din sticla si primii cinci producatori de ambalaje din sticla si sticla plana, este al optulea producator mondial de soda, al patrulea fabricant global de acid cromic, precum si liderul mondial in produse chimice pe baza de crom.
Implicandu-se si in domeniul energiei, Sisecam este si un pionier in industria reciclarii, deruland activitati complexe in Turcia, precum si in Germania, Italia, Bulgaria, Romania, Slovacia, Ungaria, Bosnia si Hertegovina. De asemenea, mai desfasoara activitati de productie in Federatia Rusa, Georgia, Ucraina, Egipt, India si SUA.
Sisecam, cu cei 85 de ani de experienta, 22.000 de angajati, activitati de productie pe 14 tari de pe patru continente si vanzari catre beneficiarii din mai mult de 150 de state ale lumii, isi continua drumul cu scopul de a deveni unul dintre primii trei producatori din toate domeniile sale de activitate, pe plan mondial. Informatii suplimentare, la www.sisecam.com.tr 
 
rehau
athena_370px
2021-video-fer
ghid_montaj
SISECAM
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE