Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VELUX: 79% din beneficiari si-ar renova locuintele cu fonduri subventionate de stat
VELUX: 79% din beneficiari si-ar renova locuintele cu fonduri subventionate de stat
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2024 11:25
Velux Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ferestre de mansarda, a realizat anul acesta un studiu national in randul proprietarilor de locuinte pentru a sonda motivele si constrangerile vizavi de renovarea eficienta energetic a caselor. Potrivit sondajului, realizat pe un esantion de peste 1000 de persoane la nivel national, 69% dintre respondenti au afirmat ca  principalul obstacol care ii impiedica sa isi renoveze casa sunt constrangerile financiare, in timp ce 79% dintre ei au sustinut ca si-ar renova locuintele daca ar putea accesa fonduri subventionate de catre autoritati. 
Cercetarea realizata de Velux, pe un esantion de 1.008 persoane, arata ca 64% dintre romani au in vedere renovarea locuintei, principalele motive fiind imbunatatirea esteticii si functionalitatii, 59%, respectiv, 38%, urmate de  diminuarea costurilor, 36%. De asemenea, zugravirea casei – 40%, imbunatatirea izolatiei – 32% si renovarea bucatariei – 23%, sunt principalele schimbari pe care si le doresc respondentii chestionarului, 45% dintre acestia afirmand ca ultima renovare a casei s-a intamplat in urma cu peste 3 ani.
Potrivit studiului Velux Romania, cele mai mari obstacole care impiedica romanii sa inceapa un proiect de renovare sunt 69% - constrangerile financiare, 36% - posibilele depasiri de costuri (preturi ascunse) si 25% - lipsa de profesionisti, 84% dintre respondenti aratandu-se, de asemenea, foarte ingrijorati de cheltuielile suplimentare, iar 72% de timpul in plus pe care trebuie sa il aloce modernizarii.
In ceea ce priveste motivele pentru care ar apela la programe nationale de subventii, 78% dintre romani au indicat cresterea confortului locuintei, in timp ce 43% vor crearea unui mediu mai sanatos, iar 35% scaderea preturilor la utilitati. Mai mult, 98% dintre respondenti considera eficienta energetica ca fiind importanta atunci cand incep un proiect de modernizare. 
Totodata, 1 din 3 romani considera mansarda o solutie pentru eficientizarea spatiului, conform studiului Velux Romania, insa constrangerile bugetare - 34% si preocuparile legate de modificarile structurale – 16%, sunt principalele motive care ii impiedica sa avanseze cu proiectul. 
Pe de alta parte, desi 79% dintre romani considera ca subventiile guvernamentale le-ar creste semnificativ dorinta de a-si renova locuinta, tot 79% sunt foarte ingrijorati de posibilele dificultati care vor aparea in procesul de obtinere al acestora. Cu toate acestea, 76% dintre respondenti sunt de parere ca o posibila consultanta sau sfaturile profesionale gratuite i-ar incuraja sa inceapa un proiect de renovare, chit ca vor aparea obstacole in timpul procesului.
"La Velux Romania, credem cu tarie in importanta sustinerii eforturilor pentru case eficiente energetic. Romanii au nevoie si isi doresc case mai bune, mai sanatoase, care sa le asigure confort si costuri rezonabile de energie. Ne dorim sa fim un partener de incredere pentru toti cei care vor sa isi imbunatateasca confortul locuintelor, pentru ca nu oferim doar ferestre de mansarda si accesorii conexe, dar suntem si un promotor al locuitului sustenabil, in general. Consideram ca Romania are nevoie de cladiri durabile, eficiente, iar in acest context, renovrea energetica este esentiala pentru tara noastra”, a declarat Noemi Ritea, Director de Piata Velux Romania, Ungaria si Moldova.
Velux ofera solutii inovatoare pentru locuinte de peste 80 de ani. Astfel, ferestrele de mansarda, pentru acoperisul inclinat, acoperisuri tip terasa, produsele pentru protectie solara si accesoriile inteligente sunt o solutie simpla si rentabila pentru o casa eficienta energetic.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left