Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GUVERN: Componente multiple pentru reabilitarea termica
GUVERN: Componente multiple pentru reabilitarea termica
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 06 Iul 2016 06:07
Prin intermediul unui proiect ambitios supus deocamdata dezbaterii publice si intitulat „Strategia de Dezvoltare Teritoriala a Romaniei (SDTR) - Romania policentrica 2035 - coeziune si competitivitate teritoriala, dezvoltare si sanse egale pentru oameni”, oficialii Guvernului, prin intermediul specialistilor din ministerul de resort (MDRAP), propun componente multiple pentru a stimula lucrarile de reabilitare termica a imobilelor, mai ales a celor multietajate (colective), amplasate in orasele cu peste 50% din locuinte situate in blocuri. Potrivit strategiei, in afara municipiului Bucuresti, se urmareste un plan bine definit privind „reabilitarea structurala si cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, inclusiv promovarea utilizarii resurselor regenerabile de energie pentru alimentarea acestora” in peste 116 de municipii si orase situate in toata tara. Nu se neglijeaza nici „reabilitarea structurala si cresterea eficientei energetice a cladirilor publice din mediul urban, inclusiv promovarea utilizarii resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie”, ceea ce va insemna de fapt ca, in cazul in care SDTR va fi aprobata in Parlament, promulgata de Presedintie si aplicata, vanzarile de tamplarie termoizolanta performanta vor creste exponential.
Nou instrument de coordonare a investitiilor
Autoritatile centrale au elaborat, in cadrul SDTR, inclusiv un model de instrument de coordonare a investitiilor, cu prioritati finantate din fonduri europene in intervalul extins de programare 2014-2023 si propuneri de alocari bugetare din alte surse. Astfel, reabilitarea termica poate fi eligibila in cadrul Programului Operational Regional (POR), Axa Prioritara 3 - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon. Practic, Executivul are in vedere cofinantarea din fonduri structurale, cu 184 milioane de euro, a „investitiilor private pentru reabilitarea termica a blocurilor si reabilitarea spatiilor interstitiale”, in timp ce, in vederea cresterii eficientei energetice a cladirilor publice, rezidentiale (inclusiv investitii in iluminatul public), ar fi necesare peste 1,18 miliarde euro. In fine, dar nu in ultimul rand, pentru a incuraja reabilitarea termica a fondului construit existent si/sau edificarea de cladiri eficiente energetic, se urmareste adoptarea si implementarea unor scheme locale de minimis la imobilele cu un consum redus de energie. Pentru a consulta proiectul Guvernului, click aici!
 
2021-video-fer
SISECAM
athena_370px
rehau
ghid_montaj
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

ROTO
VBH
ALUPROF
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE