Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - MAGNICOM: Se impune alinierea pietei la standarde internationale
MAGNICOM: Se impune alinierea pietei la standarde internationale
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 27 Dec 2012 08:32
Reprezentantii firmei Magnicom sunt de parere ca orice responsabilizare legislativa a producatorilor de tamplarie este foarte importanta, cu atat mai mult cu cat la nivel national sunt foarte putine societati care depun eforturi pentru a respecta standardele europene in vigoare. Aceasta situatie este foarte neplacuta pentru restul companiilor care au investit sustinut in implementarea tuturor normelor specifice si care sunt nevoite sa asiste neputincioase la faptul ca organismele abilitate de stat nu iau nicio masura impotriva celor ce nu le respecta.
 
Claudiu Braic, coordonator al departamentului de marketing al Magnicom: ”Consideram ca orice verificare a modului de aplicare si implementare a standardelor europene este binevenita atat timp cat controalele sunt axate pe imbunatatirea modului de implementare a standardelor si nu pe aplicarea de amenzi sau chiar pe inchiderea unitatilor de productie. In acest sens, salutam controalele desfasurate in urma cu aproximativ sase luni de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), care au fost laudabile, iar in unele cazuri chiar au avut rezultate, insa, din pacate, cadrul de control a stopat aceste actiuni. Din punctul nostru de vedere, aceste demersuri ar trebui continuate, intrucat se poate constata cu stupoare ca marcajul CE nu este solicitat nici macar pentru achizitiile publice efectuate de stat. In aceste conditii, suntem de parere ca, pana in prezent, aplicarea marcajului CE s-a facut in mod deficitar. In ceea ce priveste evolutia firmei noastre, daca in 2011 am inregistrat o cifra de afaceri de 2,7 milioane de lei, pentru 2012 estimam o majorare de 10% a incasarilor. In conditiile in care situatia domeniului a fost si anul acesta destul de dificila, am decis, totusi, sa ne orientam catre cresterea vanzarilor, mentinerea cotei de piata pe segmentul geamului termoizolant si sporirea cotei realizarii de tamplarie din PVC la vanzarile totale cu pana la 35%. La inceputul lui 2012 aceasta se situa la 25%, diferenta constand in distributia de profile din PVC si accesorii (50% din incasari) si livrarea de sticla sau infolierea de profile PVC”.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left