Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 14 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - NHDP: Linie tehnologica de pretratare pentru vopsirea suprafetelor din aluminiu
NHDP: Linie tehnologica de pretratare pentru vopsirea suprafetelor din aluminiu
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 02 Feb 2023 06:16
Procedeul de pretratament al profilelor din aluminiu presupune, in principal, pregatirea prin imersie in bazine preparate cu produse chimice specifice, in vederea curatarii, dezoxidarii si, ulterior, depunerii unui strat de protectie pe suprafata ce urmeaza a fi vopsita.
Modul de functionare a liniei este complet automat, sistemul integrat de management facand ca toate operatiunile necesare sa fie mentinute in parametrii prestabiliti, de la miscarea podurilor rulante la programul uscatorului si de la corectia de chimicale pana la neutralizarea apelor uzate.
 
ETAPE TEHNOLOGICE
  • Incarcare
  • Degresare chimica incalzita
  • Spalare cu apa curgatoare la temperatura ambientala
  • Dezoxidare chimica incalzita
  • Clatire cu apa curgatoare la temperatura ambientala
  • Clatire cu apa demineralizata
  • Pasivare incalzita
  • Clatire cu apa demineralizata
  • Uscare
  • Descarcare.
Pentru incalzirea bailor, linia a fost echipata cu o instalatie de incalzire formata dintr-un cazan de 372 kW, dotat cu schimbatoare de caldura in placi - sistem ce face ca incalzirea substantelor din bazine sa fie facuta la un raport optim de transfer, fara a afecta proprietatile acestora.
Absorbtia gazelor nocive este facuta prin intermediul unei instalatii de ventilatie, dotata cu cuve de aspiratie, aflate la partea superioara a bazinelor, ventilator AntiEx, epurator de gaze Scrubber si cos de evacuare dotat cu unitate de masura a emisiilor.
Atat producerea de apa demineralizata, cat si neutralizarea apelor industriale se realizeaza, de asemenea, in-house, prin intermediul unei instalatii capabile sa reimprospateze si sa reutilizeze apa industriala pana la 10 cicluri, facand astfel consumul de apa si, implicit, apa deversata in sistemul de canalizare sa scada semnificativ. Intreg sistemul este automatizat si controlat prin intermediul panoului principal de comanda, fapt ce face ca acesta sa poata fi monitorizat permanent, de la verificarea conductivitatilor si a concentratiilor produselor chimice, pana la masurarea nivelului de poluanti aflati in apa in momentul deversarii acesteia.
Intregul proces de pretratament a fost conceput avand in vedere noile standardele internationale de calitate si din dorinta acreditarii vopsitoriei in camp electrostatic conform standardelor Qualicoat si GSB.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left