Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Managerii din domeniu sunt optimisti privind activitatea din 2021
FEREASTRA: Managerii din domeniu sunt optimisti privind activitatea din 2021
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2021 06:30
Editia August 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa importatorilor/ distribuitorilor de sticla arhitecturala, a fabricantilor de geam termoizolant, a celor din domeniul utilajelor destinate executiei de ferestre sau industriei sticlei si a celor producatoare de elemente din categoria sistemelor de umbrire. Analiza este conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de elemente vitrate. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
Primul material al revistei prezinta, pe scurt, demersurile pe care liderii din industria de tamplarie termoizolanta le considera necesare pentru imbunatatirea legislatiei de protectie la foc. Articolul este realizat in colaborare cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) si face referire atat la situatia actuala din domeniu, caracterizata de compromisuri care nu ar mai trebui facute si acceptate, cat si la cea ce ar trebui sa se intample pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie favorabila, precum armonizarea normativelor europene in domeniu, dar si recomandari ale specialistilor legate de testele de rezistenta a materialelor. Prin intermediul articolului, PPTT isi reafirma disponibilitatea implicarii active in remodelarea legislatiei de siguranta la incendiu.
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul vitrajelor pentru aplicatii arhitecturale. Analiza este realizata pe baza datelor selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGC Flat Glass Romania, Valras Prod, Transparent Design, Delta Glass, Lipoplast, Primer Electro, Euro Glass, Giba, Ro Grup Glass, TDC RO si Tiberiu Glass.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul utilajelor utilizate la fabricarea tamplariei termoizolante, sector pentru care vanzarile sunt periclitate de amanarea avizarii PNRR, dar si de amanarea investitiilor in contextul pandemiei de Covid-19. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Urban C&O, Cherubini, Alumni, FOM Romania, Wintec, Wood Expert Industry, W-Tech, dar si cu CEO-ul grupului Biesse.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de sisteme de umbrire, care este impulsionat de criza sanitara. Si in acest caz, materialul se deschide cu o analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare si continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum Warema, Euro-Dan, Kronlux FM, MCA Grup, Smart Fenster, Somfy Romania & Moldova si Vanvest International.
 
Interviurile editiei
Editia din luna august a revistei Fereastra include si un material de tip Cover Story, realizat cu prilejul aniversarii a 25 de ani de activitate in Romania a companiei Alukönigstahl. Materialul prezinta, pe scurt, istoria si rezultatele financiare ale grupului la nivel international, dar si in Romania, lucrari de referinta realizate cu sisteme livrate de companie, prezentarea sistemului de ferestre acustice Schüco AWS 90 AC.SI, precum si un interviu cu Attila Beer, administratorul Alukönigstahl Romania.
La rubrica opinii, Adriana Rus (director general Showroom Usi & Ferestre, Benati), Lajos Szonda (reprezentantul in Romania al grupului Siegenia), Marian Marinca (manager, Marynk Ideea), Ovidiu Pascutiu (CEO Saint-Gobain Romania), Vladimir Peta (manager, Dualsoft), Dan Panaete (administrator, Elvimar Glass) si Florin Croitoru (director general, Feroneria Prod) prezinta, pe rand, evolutia companiilor pe care le conduc in noul context, precum si planurile de viitor si obiectivele pe care acestea le au in noua realitate economica.
Sectiunea Producatori & Furnizori prezinta date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante, a caror activitate in 2021 a fost numai marginal afectata de pandemia de Covid-19, respectiv: Alconf, Ideal SFN Concept, Power Architectural Glass, Prodfenster 2000, Simetric Servprod, Swing Trade si Systal Construct.
Editia include si patru materiale de consultanta, ce fac referire, pe rand, la algoritmii informatici pentru proiectarea fatadelor-cortina, la potentialul climatic major pe care il au sistemele de ventilatii naturale prin anvelopele cladirilor, sticla de siguranta in Europa si abordarile specifice pe pietele dezvoltate, dar si la potentialul higrotermic major al fatadelor ecranate prin pereti vegetali. Cele patru materiale sunt realizate pe baza documentatiilor prezentate in Journal of Façade Design and Engineering, dar si a comunicarilor stiintifice de la Rosenheimer Fenstertage.
La rubrica de Produse de Top sunt prezentate cateva produse inovatoare lansate in ultima perioada de companii, precum noul sistem de control al accesului pentru Roto Safe E - ZKS ENEO 4in1, profilele performante cu bariera termica ALBIO 127C Super Thermo, de la Exalco, dar si Motorul TRONIC RX si telecomanda GIRO, de la Cherubini, pentru actionarea automata a rulourilor.
 
2021-video-fer
rehau
ghid_montaj
SISECAM
athena_370px
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE