Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 27 Noiembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Noi reglementari pe piata de vitraje, prin adoptarea normativ C47
FEREASTRA: Noi reglementari pe piata de vitraje, prin adoptarea normativ C47
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2021 06:27
Editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa producatorilor, furnizorilor si importatorilor de usi rezidentiale, automate si de garaj, dar si paneluri pentru usi. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de usi si sisteme specifice. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
Revista Fereastra se deschide cu un material realizat in colaborare cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), pe tema adoptarii indelug disputatului normativ C47, ce include reglementari si instructiuni tehnice pentru folosirea si montajul vitrajelor si altor produse din sticla in domeniul constructiilor. Articolul include informatii referitoare la normativul C47, considerat un pas urias pentru reglementarea sectorului autohton de sticla arhitecturala, precum si opinii pe subiect ale unor promotori ai acestui demers, precum Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Leon Buzatu (Technical Support Manager - Saint-Gobain Glass Romania) si Dragos Matei (Country Manager - AGC Flat Glass Romania).
O prima Analiza a editiei, inclusa la rubrica dedicata, trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior si exterior. Materialul porneste de la o analiza a acestui sector de activitate in 2020, perioada in care s-a inscris pe un trend crescator in pofida crizei de Covid-19, datorat evolutiei foarte bune a pietei de constructii, in general. Sectorul continua sa depinda de dezvoltarea pietei rezidentiale, care si-a mentinut traiectoria ascendenta si in 2021. Perspectivele pentru prioada urmatoare sunt date de numarul autorizatiilor de construire centralizate de INS, care indica o crestere de 33,4% a acestora in primele sapte luni ale anului 2021. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Alpa Prest, Benati, Bucin Mob, Danprod, Dorafort General Group, Luca Global Group, Bradul Ezüstfenyö si Wooden Doors International.
 
Editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra include si un material tip Cover Story, realizat cu sprijinul PM Technic, care a lansat recent noul brand TranSillVania (TSV) - un sistem complet de glafuri, 100% romanesc. Materialul include o prezentare generala a companiei, precum si o conturare a obiectivelor si planurilor companiei. In cele patru pagini dedicate, articolul mai cuprinde o opinie a lui Sergiu Terec, specialist marketing, referitoare la marca TSV si sigla atent si minutios conceputa, caracteristicile tehnice ale profilelor si accesoriilor comercializate sub marca TSV, precum si un interviu cu Stefan Pop, PM Technic head of sales.
Tot in zona Interviurilor, revista se continua cu opinii ale lui Gyula Takács (Director national de vanzari VEKA pentru Romania si Ungaria), Clemens Mörs (Managing Director, Winkhaus Austria GmbH), Valeriu Cirpanu (fondator, Lipoplast), Leonard Ghinet (manager, TDC RO) si Radu Ciulei (director de vanzari, Alumni), care prezinta noile oportunitati si planuri de afaceri ale companiilor pe care le reprezinta.
 
Revista continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul de paneluri si accesorii pentru usi, sector aflat pe o traiectorie pozitiva in aceasta perioada. Analiza este bazata pe o lista de 430 de companii specializate in furnizarea de sisteme, materiale si accesorii utilizate la executia de tamplarie termoizolanta, precum si pe datele Eurostat si PRODCOM specifice, si este actualizata cu opiniile managerilor din domeniu referitoare la evolutia acestui sector de activitate. Printre companiile ai caror manageri au raspuns cercetarii revistei Fereastra se afla: Simonswerk Romania, AGB Romania, Assa Abloy, Bitt-Bau, Marynk Ideea, PM Technic Elements, Siegenia Romania, Triton, VBH si DOM Romania.
Cel de-al treilea articol inclus la sectiunea de Analiza vizeaza sectorul de usi de garaj/ automate, dedicate preponderent constructiilor comerciale si industriale. Criza generata de noul coronavirus a afectat mai profund comenzile din acest sector, ca urmare a sistarii mai multor proiecte, dar situatia a revenit in ultimele luni, pe fondul intensificarii exportului. Totusi, perspectivele pentru acest domeniu raman incerte. Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: dormakaba, Geze Romania, G-U Romania, grupul de firme Dena Asis si Stil Market, Hamat Impex, Kom Doors, MCA Grup, Somfy Romania & Moldova si Swing Trade.
 
La sectiunea dedicata producatorilor si furnizorilor de materiale si componente pentru ferestre si usi - Producatori & Furnizori - sunt incluse noutati ale unor companii precum Axa Plus, Inkema East, Nicomi si Zack Com Impex. Revista continua cu patru materiale de Consultanta avand ca tematici materialele compozite din lemn-beton-sticla pentru fatade ecologice, digitalizarea proceselor de analiza a sistemelor de anvelopare, metodele analitice pentru calculul incarcarilor din geamul termoizolant si fatadele ventilate cu panouri din beton pe baza de agregate reciclate. Articolele sunt realizate pe baza comunicarilor stiintifice de la TU Wien si a studiilor publicate in Jurnalul European al Ingineriei si Proiectarii Fatadelor.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania (2021), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile despre care s-a scris in revista.
Pentru a descarca gratuit editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra, click aici!
 
ghid_montaj
athena_370px
rehau
SISECAM
2021-video-fer
A aparut editia
OCTOMBRIE 2021!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE