Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Afaceri fluctuante pentru producatorii si furnizorii de usi in anul 2022
ANALIZA: Afaceri fluctuante pentru producatorii si furnizorii de usi in anul 2022
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2022 06:08
Pe fondul intensificarii graduale a efectelor conflictului militar din Ucraina (in continuarea pandemiei de Covid-19), dar care nu au avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior/exterior a urmat si continua sa parcurga o tendinta asemanatoare celei specifice pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat inca o ascensiune in 2021). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare, ce a consemnat o dinamica relativ optima anul trecut (cu unele fluctuatii) si o crestere destul de puternica in primul trimestru a.c. Cu toate acestea, exista mai multi factori de risc, precum si o serie de probleme greu de solutionat, cum ar fi sincopele de aprovizionare a materiei prime, scumpirea excesiva a cotatiilor (mai ales la energie), destabilizarea cursului de schimb valutar (moneda americana a ajuns la paritate sau chiar peste euro), lipsa fortei de munca, blocajul exportului si derularea cu dificultate a livrarilor pe pietele externe, posibila criza energetica din Europa, destabilizarea industriei din Germania si Franta etc. Un aspect benefic, insa, este faptul ca numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri a scazut nesemnificativ deocamdata, insa, in acest caz, o eventuala sincopa a cererii se va remarca pe termen mediu.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/ exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi. In intervalul ianuarie-iulie a.c. s-au eliberat 26.577 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu -9,4% fata de aceeasi perioada din 2021, anuntand o perioada de scadere a comenzilor de usi rezidentiale.
Analiza pietei de usi de interior si exterior este inclusa in editia Septembrie 2022 a revistei Fereastra. Pentru a citi gratuit publicatia, click aici!
 
2021-video-fer
SISECAM
Meesenburg
rehau
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza