Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Previziuni optimiste pentru productia de tamplarie din lemn
ANALIZA: Previziuni optimiste pentru productia de tamplarie din lemn
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 20 Iul 2021 06:50
Dupa cum se cunoaste, in ultimul an s-a constatat un progres al pietei de constructii rezidentiale (reflectata printr-o crestere cu +17,8% a volumului lucrarilor specifice, ca serie bruta), iar trendul respectiv s-a mentinut in primele patru luni ale lui 2021 (cu o majorare de +18,1% tot pe seria bruta), astfel incat in continuare se previzioneaza o situatie asemanatoare, in pofida declansarii si extinderii foarte rapide a pandemiei de coronavirus. Totusi, contextul inca imprevizibil si impredictibil va avea ca efect o posibila destabilizare, pe plan intern, a vanzarilor de tamplarie termoizolanta, iar in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi scumpe si pretentioase din punct de vedere al intretinerii in exploatare) se consemneaza si in continuare unele dezechilibre ale cererii. Cei mai multi producatori din bransa sustin ca lucreaza in continuare doar punctual, la comanda, in conditiile in care o serie de probleme economice specifice perioadei anterioare pandemiei de coronavirus s-au mentinut, ba mai mult, au aparut si persista altele noi, cum ar fi cele care pot fi deja observate dupa traversarea intervalului de stare de urgenta (o premiera, in Romania ultimilor 32 de ani), continuata cu starea de alerta.
Insa, conturarea unei strategii - sustinute eventual de autoritatile statului - pe de-o parte, pentru mentinerea pachetului minim salarial in cadrul firmelor din bransa, iar pe de alta parte, pentru formarea profesionala si calificarea personalului care sa lucreze in unitatile de productie a tamplariei din lemn stratificat (unde specializarea riguroasa, inclusiv in digitalizare, constituie o necesitate obiectiva) reprezinta o premisa pozitiva care ar putea rezolva unele din actualele probleme ale bransei. Aceasta nu solutioneaza, insa, neregulile structurale (sau de fond), constituite si in continuare, mai ales pe fondul actualei crize sanitare prelungite, de politicile economice neunitare ale guvernantilor, respectiv de lipsa interesului autoritatilor centrale si locale pentru edificarea de locuinte finantate din fonduri publice sau pentru reabilitarea unor cladiri de patrimoniu aflate in proprietatea acestora etc. In contextul mentionat anterior, majoritatea fabricantilor din domeniu estimeaza, pentru 2021, cel mult o stabilizare a rulajului la valoarea anului trecut sau, mai probabil, recuperarea unor pierderi anterioare, indeosebi pe seama exportului.
Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Benati, Bucin Mob, Danprod, Dorafort General Group, Luca Global Group, Mark si Wooden Doors International.
***
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2021 poate fi citita in editia Iunie-Iulie a revistei Fereastra. Pentru a descarca gratuit revista, click aici!
 
2021-video-fer
rehau
ghid_montaj
SISECAM
athena_370px
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE