Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 27 Noiembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Probleme cu materia prima pentru producatorii si furnizorii de usi
ANALIZA: Probleme cu materia prima pentru producatorii si furnizorii de usi
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 30 Sep 2021 06:36
Pe fondul intensificarii graduale a pandemiei de Covid-19, care nu a avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare a pierderilor din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/distribuitorilor de usi de interior/exterior s-a inscris pe un trend asemanator celui specific pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat un trend ascendent in 2020). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare, ce a consemnat o dinamica relativ pozitiva anul trecut si o crestere destul de puternica in primul semestru a.c. Cu toate acestea, exista mai multi factori de risc, precum si o serie de probleme greu de solutionat, cum ar fi sincopele de aprovizionare a materiei prime, scumpirea excesiva a cotatiilor, destabilizarea cursului de schimb valutar, lipsa fortei de munca, blocajul exportului si derularea cu dificultate a livrarilor pe pietele externe etc. Un aspect benefic este faptul ca, spre deosebire de anul trecut, cand a avut loc o scadere punctuala, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri a crescut puternic, insa, in acest caz, evolutia cererii se va remarca pe termen mediu.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi, precum cresterea cu peste 33% a numarului de autorizatii de construire emise in primele sapte luni ale acestui an. In concluzie, chiar si in conditiile in care piata de constructii in ansamblul sau va fi caracterizata si in 2022 de anumite probleme in ceea ce priveste parcursul si stabilitatea afacerilor, comparativ cu ceea ce se intampla la nivelul anului in curs, recuperarea graduala a pierderilor in domeniul rezidential continua sa se observe si este posibil ca, incepand chiar din semestrul al doilea a.c., o mare parte dintre cele 29.342 de proiecte de locuinte sa fie lansate in executie. Nu trebuie uitat, bineinteles, ca la toate acestea este nevoie de ansambluri de usi, insa, numarul mai mare de proiecte comparativ cu anul trecut va duce la cresterea competitiei si, avand in vedere structura proiectelor (cele mai multe autorizatii sunt eliberate pentru mediul rural), la practicarea "celui mai mic pret”.
O analiza a pietei locale a fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior/ exterior poate fi citita in editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra. Pentru a descarca gratuit revista, click aici!
 
rehau
SISECAM
ghid_montaj
athena_370px
2021-video-fer
A aparut editia
OCTOMBRIE 2021!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
ALUPROF
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE