Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Situatie dificila pentru fabricantii de tamplarie din aluminiu, in pandemie
ANALIZA: Situatie dificila pentru fabricantii de tamplarie din aluminiu, in pandemie
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2021 06:58
Dupa ce si in intervalul 2018-2019 au continuat sa-si restructureze activitatea, inregistrand o crestere indelung asteptata, in 2020, managerii firmelor ce activeaza in bransa producatorilor de tamplarie din aluminiu/ otel si/sau pereti cortina, luminatoare si alte constructii speciale au fost nevoiti sa se confrunte cu efectele neasteptate ale pandemiei de Covid-19, inregistrand in cel mai bun caz rezultate eterogene, desi afacerile le-au fost afectate intr-o masura ceva mai redusa, comparativ cu alte domenii economice. Trebuie insa afirmat si ca societatile din domeniu au avut un punct de referinta optim, reusind anterior sa-si consolideze succesiv afacerile, pe fondul finalizarii recesiunii din constructii. Astfel, inca din 2019 (spre deosebire de precedentele 24 de luni), pe plan national au existat mai multe oportunitati in sectorul de constructii nerezidentiale, deoarece s-a constatat un progres de +49,5% a volumului lucrarilor pentru seria bruta (dupa o crestere nesemnificativa, de +1,1%, in 2016, o diminuare puternica, de -12,6%, in 2017 si un regres de -3,2%, in 2018), iar in 2020 s-a constatat o crestere de +10,9% a acestui indicator.
De asemenea, a fost bine ca, inclusiv in 2020, planurile de afaceri au ramas caracterizate de prudenta, astfel incat, pentru a-si utiliza capacitatile in conditii de profitabilitate, s-a remarcat o accentuare a trendului ultimilor ani, ce presupune orientarea vizibila a firmelor specializate din tara noastra spre proiectele de mari dimensiuni. Insa, orice fel de planuri anterioare, constituite pe termen mediu sau lung, au fost infirmate odata cu declansarea pandemiei mondiale de coronavirus, declarata ca atare de OMS, care a cuprins si tara noastra. Astfel, in momentul redactarii acestui articol, in Romania s-a prelungit starea de alerta, prin decizie guvernamentala, iar numarul total al cazurilor confirmate de infectie cu virusul SARS Covid-19 este de 907.007 pe plan national, din pacate, existand 22.442 de persoane decedate ca urmare a efectelor acestei maladii. Totodata, peste 65.912 persoane confirmate cu infectie cu noul coronavirus sunt in izolare la domiciliu, iar 15.871 de persoane se afla in izolare institutionalizata. De asemenea, 53.987 de persoane se afla in carantina la domiciliu, iar in carantina institutionalizata se afla 90 de persoane. Principalele focare ale infectiei sunt in Municipiul Bucuresti, precum si in judetele Ilfov, Timis, Brasov si Hunedoara. In acest context, data fiind si situatia din alte state ale UE, cel putin la fel de grava, care ar putea limita din nou exportul (ca urmare a restrictiilor de transport), precum si previziunile referitoare la impactul efectelor crizei sanitare, in ultima instanta, asupra pietei nationale de constructii, orice previziune actuala, de crestere sau stabilizare, este mult prea hazardata. Abia pentru anul 2023 se estimeaza ca pe piata de profil, in absenta unor derapaje de natura macroeconomica (si fara tulburarile actuale extrem de grave, de natura politico-sociala, amplificate de pandemie), ascensiunea ar putea fi reluata in mod sustinut.
***
Analiza dedicata fabricantilor de tamplarie termoizolanta include date statistice privind evolutia sectorului si niste prime evaluari ale impactului pandemiei de coronavirus asupra companiilor din domeniu dupa un an de la declansarea crizei, precum si opiniile managerilor unor companii reprezentative, precum Alcon Plus, Frontal Production Rumänien, Invest Prod, Feva, Metalplast Construct, Nacon Invest, Prima Glass, Snoopy Impex, Systembau SPS, Tehnic Clima Aluminium si Zet Plast.
Analiza este disponibila in editia Martie-Aprilie 2021 a revistei Fereastra, care poate fi descarcata gratuit de aici!
 
athena_370px
rehau
SISECAM
ghid_montaj
2021-video-fer
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
VBH
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE