Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 06 August 2020
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - SITUATIE dificila, pe fondul Covid-19, pentru fabricantii de tamplarie din aluminiu
SITUATIE dificila, pe fondul Covid-19, pentru fabricantii de tamplarie din aluminiu
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 31 Mar 2020 09:30
Dupa ce si in 2018 au continuat sa-si restructureze activitatea, inregistrand o crestere indelung asteptata, anul trecut, managerii firmelor ce activeaza in bransa producatorilor de tamplarie din aluminiu/ otel si/sau pereti cortina, luminatoare si alte constructii speciale au reusit din nou sa-si consolideze afacerile, pe fondul finalizarii recesiunii din constructii, profitand inclusiv de sporirea comenzilor pe plan intern. intrucat marile proiecte nerezidentiale au reinceput sa se relanseze, iar segmentul de piata vizat s-a caracterizat printr-o crestere a volumului lucrarilor specifice. Astfel, in 2019 (spre deosebire de precedentele 24 de luni), pe plan national au existat mai multe oportunitati in sectorul de constructii nerezidentiale, deoarece s-a constatat un progres de +49,5% a volumului lucrarilor pentru seria bruta (dupa o crestere nesemnificativa, de +1,1%, in 2016, o diminuare puternica, de -12,6%, in 2017 si un regres de -3,2%, in 2018). Totusi, planurile de afaceri au ramas caracterizate de prudenta, astfel incat, pentru a-si utiliza capacitatile in conditii de profitabilitate, s-a remarcat o accentuare a trendului ultimilor ani, ce presupune orientarea vizibila a firmelor specializate din tara noastra spre proiectele derulate in alte state ale UE.
Totul s-a terminat odata cu declansarea pandemiei mondiale de coronavirus, declarata ca atare de OMS, care a cuprins si tara noastra. In acest context, data fiind si situatia din alte state ale UE, mult mai grava, care va limita cu siguranta exportul de tamplarie, precum si previziunile referitoare la reintrarea pietei nationale de constructii in recesiune tehnica, urmand sa aiba loc o scadere de -50% in acest an, orice alta previziune, de crestere sau stabilizare, este mult prea hazardata. Abia pentru anul 2021 se estimeaza ca pe piata de profil, in absenta unor derapaje de natura, ascensiunea ar putea fi reluata macar in termeni modesti.
Analiza dedicata fabricantilor de tamplarie termoizolanta include date statistice privind evolutia sectorului, niste prime estimari privind impactul pandemiei de coronavirus asupra companiilor din domeniu, strategii recomandate in aceasta perioada dificila, precum si opiniile managerilor unor companii reprezentative, precum Alcon Plus, Alu Tamplar, Bac Delphi SA, CRM Siker Group, Extrem Aluminiu, Frontal Production Rumanien, Scudo Serv si Unikat Grup.
 
ghid_montaj
athena_370px
rehau
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
deceuninck_belgium
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
2020_bife-sim
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE