Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - W&D: Preturile au ramas stabile, insa continua sa urce accelerat fata de anul 2022
W&D: Preturile au ramas stabile, insa continua sa urce accelerat fata de anul 2022
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Feb 2024 06:00
Cel mai recent indice al preturilor de productie (PPI) de la Biroul de Statistica a Muncii din SUA (BLS) arata ca preturile pentru materialele utilizate in productia de usi si ferestre incep sa se stabilizeze de la o luna la alta, dar raman in mare parte in crestere fata de anul precedent, se arata intr-un document al Window & Door Market. In luna decembrie, PPI lunar pentru sticla plata  a continuat sa creasca, fiind mai mare cu 0,7% fata de luna precedenta si cu 2,1% fata de 2022. Indicele pentru fabricarea sticlei float in clasificare industriala ce masoara productia neta s-a stabilizat fata de noiembrie 2023, dar a scazut cu 5,8% de la un an la altul. PPI pentru ferestrele metalice a stagnat, de asemenea si a fost cu 0,5% mai mic in raport cu decembrie 2022. In ceea ce priveste usile metalice, cotatiile au fost similare in comparatie secventiala si s-au imbunatatit cu 2,1% comparativ cu anul precedent. Preturile pentru unitatile de ferestre din lemn au continuat cursul de stabilizare deja instalat si au avut o tendinta de crestere de 4,5% in raport cu luna corespunzatoare din 2022. Preturile pentru usile din lemn pentru aplicatii interioare si exterioare au sporit in decembrie 2023 cu 0,1% fata de noiembrie si cu 1,5% fata de decembrie 2022. Pretul la rasini termoplastice si materiale plastice a scazut cu 0,2% fata, respectiv 5,4%, in vreme masele plastice armate cu fibra de sticla au fost cotate cu 0,8% peste luna precedenta si cu 8,9% peste luna decembrie 2022. Costul feroneriei pentru constructori, care include feroneria utilizata la usi si ferestre, a ramas stabil din noiembrie pana in decembrie, scazand cu 1,7% fata de anul anterior.
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left