Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - FEREASTRA, 178: Perspective moderat-optimiste pe piata de tamplarie, la final de an
FEREASTRA, 178: Perspective moderat-optimiste pe piata de tamplarie, la final de an
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 20 Nov 2023 06:00
Editia Octombrie 2023 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii exportatorilor de sisteme si ansambluri de tamplarie termoizolanta, dar si a firmelor din bransa accesoriilor si organelor de asamblare specifice productiei de ferestre si usi, precum si a celor care livreaza software si aplicatii specifice proiectarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice. 
 
Revista Fereastra se deschide cu un follow up al Evenimentului intitulat "Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei”, organizat de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT). Aflata la cea de-a sasea experienta de acest fel, manifestarea s-a bucurat din nou de ecou in randul specialistilor din bransa, fapt dovedit inclusiv de prezenta celor peste 120 de experti prezenti. De reamintit ca reuniunea s-a derulat in cadrul evenimentului anual "MUST-ul de Arhitectura", organizat sub egida Filialei Teritoriale Iasi a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) si intitulat in acest an "Tomorrow MUST".
In paginile care urmeaza este publicat un Reportaj realizat in urma editiei din 2023 a celebrei conferinte tehnice Rosenheimer Fenstertage (RFT) - un etalon al pietei internationale de tamplarie termoizolanta pe segmentul comunicarilor stiintifice. La editia jubiliara a congresului international au fost prezenti 700 de participanti care au impartasit perspectiva optimista etalata de Dr. Jochen Peichl - director executiv al ift Rosehneim si de Oskar Anders - presedinte al Consiliului de Administratie al reputatului institut german. Diversitatea subiectelor abordate cu ocazia conferintei a contribuit, de asemenea, la consolidarea starii pozitive de spirit.
 
 
Revista continua cu un material de tip Cover Story, realizat cu prilejul inaugurarii noului centru logistic de la Cisnadie, al companiei REHAU, carui deschidere oficiala a fost marcata prin evenimentul "REHAU 360°: Windows REVOLUTION", ce a prilejuit participarea a numerosi oficiali ai grupului atat din Romania, cat si de la nivelul companiei-mama. Investitia se ridica la 10 milioane de euro, iar prin operationalizarea sa au fost create 63 de noi locuri de munca. Cover-ul include o prezentare pe larg a noului centru logistic, informatii despre noul sistem premium REHAU Artevo, precum si un interviu cu Paul Chipriean, managerul REHAU Window Solutions Romania, referitor la obiectivele grupului pe piata din Romania si perspectivele de dezvoltare.
In continuare, la rubrica de analiza este publicata o Analiza realizata de redactia Fereastra, avand in prim-plan realizarile si perspectivele companiilor care deruleaza activitati de export, in contextul in care se cunoaste faptul ca acestea au fost printre cele mai afectate de restrictiile de circulatie impuse in contextul pandemiei de Covid-19 si apoi de efectele razboiului din Ucraina si ale penuriei de materii prime. Analiza este realizata pe baza datelor Eurostat si PRODCOM selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu:
 • Florin Luca, director executiv al ADF Prod;
 • Andrei Crisan, administrator Akero Industry;
 • Dan Mironiuc, director general al Bucovrad;
 • Colu Raluca, manager al grupului Ecosfera Plast;
 • Ciprian Chelariu, administrator Izotec Group;
 • Nagy Levente, directorul executiv al Frontal Production Rumanien (FPR);
 • Floris Lazarescu, administrator Romserv Invest;
 • Gabriel Muntean, Chief Executive Officer in cadrul UNIKAT.
 
 
Cel de-al doilea articol inclus la sectiunea de Analiza abordeaza tematica sectorului de accesorii si organe de asamblare, domeniu a carui crestere viitoare va fi influentata major de cerintele tot mai exigente de termoizolare. Dupa o analiza a principalelor tendinte din domeniu, articolul continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, respectiv:
 • Pawel Lonca, Director General al Selena Romania;
 • Laura Popescu, administrator Ally-Met Technology;
 • Mihai Mitrea, director general al Bitt-Bau;
 • Andrei Szasz, director de vanzari al Cesrom;
 • Radu Sirbu, Area Sales Manager, Noegel Befestigungstechnik;
 • Nemes Pal, directorul general Novobond;
 • Simona Urs, manager general al grupului PM;
 • Fatma-Deniz Solak, administrator PMS International;
 • Eren Koc, administrator Romtera Product;
 • Lorincz Mihai, director al Team Consult;
 • Ana Maria Donosa, Marketing Manager in cadrul Temad;
 • Doru Ianculescu, director general al Textor Industrial Project;
 • Marius Furtuna, Technical Area Manager South Balkan Area Tyman PLC pentru Romania, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord si Kosovo;
 • Daniel Gavris, General Manager al VBH Romcom;
 • Dumitru Oancea, reprezentant Vexal;
 • Radu Badea, responsabil Iso Chemie in cadrul Urban C&O.
   
 
In urmatoarele pagini, revista Fereastra publica un Articol referitor la obiectivele de sustenabilitate ale grupului belgian Deceuninck, un promotor al conceptului de economie circulara. Compania a fost gazda unei intruniri speciale cu presa de profil din intreaga Europa, care s-a desfasurat la unitatea proprie de reciclare, amplasata in localitatea Diksmuide, din Belgia. La eveniment au participat peste 50 de invitati, care au beneficiat de o informare comprehensibila asupra abordarii pe care grupul belgian o are in ceea ce priveste obiectivele de sustenabilitate si economie circulara. Cu aceasta ocazie, oficialii Deceuninck au anuntat finalizarea, in luna septembrie a acestui an, a procesului deosebit de complex de evaluare a societatii conform initiativei SBTi (The Science Based Targets). 
In continuare, este publicat o alta analiza marca Fereastra, intitulata "Implementare tot mai rapida a digitalizarii, intr-un context instabil". Articolul subliniaza, inca de la inceput, faptul ca perspectivele de evolutie se mentin ridicate, dar aproape exclusiv prin intermediul digitalizarii. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum:
 • Vladimir Peta, managerul Dualsoft;
 • Raoul Iovanut, Product Manager Digital Building Solutions;
 • Cosmin Zaharia, director de vanzari, Orgadata Romania;
 • Catalin Tuca, director general Ceneco;
 • Dragos Stoca, directorul general al fi rmei Window & Façade Technology.
 
 
Interviurile editiei
 • MOLDOGLASS deruleaza un program de investitii de 15 milioane de euro
 • ECLISSE mizeaza pe o crestere de peste 12% a vanzarilor
 • BILAMA planifica extinderea distributiei la nivel national
 • FEROPLAST estimeaza o majorare de 50% a cifrei de afaceri din 2023
 • YTP FENETRE: Investitii de 1,5 milioane de euro pentru retehnologizare
 • AGB: Majorare a cifrei de afaceri, inregistrata in primul semestru din 2023
 
La sectiunea Produse de Top este publicat un articol ce prezinta proiectul The Sphere, din Las Vegas, recunoscut drept cea mai mare structura construita in forma sferica, existenta pe plan global. Indeplinind functia de centru de evenimente al orasului-cazinou Las Vegas, din SUA, proiectul atrage atentia in special prin anvelopanta sa senzationala, drapata cu LED-uri. Structura ascunde, de asemenea, unitati de geam termoizolant sub forma de paralelograme. Panourile IGU sunt echipate cu un sistem de bagheta-distantier de tip Warm Edge Kodispace 4SG, foarte robust si extraordinar de durabil, furnizat de producatorul de etansanti si adezivi H.B. Fuller | KÖMMERLING. 
Rubrica de Consultanta prezinta un articol pe tema renovarii termice a cladirilor de patrimoniu cu sticla vidata, realizat pe baza comunicarilor stiintifice prezentate cu ocazia congresului Rosenheimer Fenstertage.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania (2023), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile despre care s-a scris in revista.

Editia Octombrie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati, click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024, click aici 

 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left