Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - DRUTEX obtine un record al vanzarilor si 75% export, in pofida crizei sanitare
DRUTEX obtine un record al vanzarilor si 75% export, in pofida crizei sanitare
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 26 Apr 2021 06:08
Chiar si in contextul unui mediu economic nefavorabil in intreaga Uniune Europeana – si nu numai (ca urmare a pandemiei de SARS-Cov-2), insa pe fondul consolidarii marcii si al extinderii spatiilor de productie, fabricantul polonez de ferestre Drutex a anuntat o crestere fara precedent a cifrei de afaceri in 2020, comparativ cu precedentele 12 luni, ceea ce a reprezentat, totodata, un nivel valoric record, de la infiiintarea companiei si pana in prezent. Avand in vedere aceasta situatie pozitiva, managerii companiei continua sa investeasca masiv in dezvoltarea activitatii, primind astfel diverse distinctii si confirmand ca strategia de expansiune din Polonia si, mai ales, pe pietele internationale este cea mai potrivita pentru o companie cu asemenea dimensiuni, indiferent de contextul in care ne aflam.
Astfel, potrivit unui comunicat dat recent publicitatii, s-a anuntat ca, in martie 2021, Leszek Gierszewski, fondator si presedinte al Drutex - unul dintre liderii din industria tamplariei termoizolante din Europa - a primit un premiu special pentru „Extindere internationala”, la cea de-a 18-a editie a concursului Antreprenorul EY al anului, organizat de EY Polska. Premiul acordat presedintelui Drutex, Leszek Gierszewski, reprezinta punctul culminant al unui an cu rezultate record pentru compania poloneza. Drutex a inregistrat, pentru prima data de la infiintarea sa, vanzari de peste un miliard de zloti – PLN si, prin implementarea unei strategii care tine cont de actualele cerinte ale pietei, si-a consolidat semnificativ pozitia pe plan mondial, inregistrand, in unele tari, cresteri mai mari de 10% ale incasarilor. In prezent, peste 75% din productie reprezinta cota exportului, iar ferestrele, usile si rulourile fabricate in unitatea de la Bytów se regasesc pe toate continentele. Acestea sunt instalate la multe proiecte reprezentative, de prestigiu, cum ar fi hotelurile Hyatt, Holiday Inn, Sheraton, Marriott din New York (SUA) sau la cea mai mare fabrica LEGO de pe plan mondial, din Mexic. Compania coopereaza in prezent cu cateva mii de parteneri comerciali, care se asigura ca produsele de la Bytów ajung in cele mai indepartate tari ale lumii.
Antreprenorul EY al anului este o initiativa internationala independenta, care promoveaza cele mai bune companii, in functie de rezultatele acestora si de alte criterii specifice. Competitia a fost organizata de EY din 1986, iar in fiecare an participa diverse companii din aproape 60 de tari ale lumii.
Leszek Gierszewski, nominalizat ca finalist la categoria „Productie si servicii”, la gala desfasurata pe 4 martie 2021, la Varsovia, a primit un premiu special pentru „Extindere internationala”. Premiul EY fost acordat in cooperare cu Fondul polonez de dezvoltare, pentru „crearea unui campion recunoscut la nivel mondial, rezistent la crize”.
„In prezent, lucram cu 3.850 de angajati, toti cu norma intreaga, carora le multumesc, pentru ca nu as fi primit acest premiu fara aportul consistent al personalului Drutex. Sunt fondatorul companiei, coproprietar si presedinte, rolul meu fiind sa stabilesc o strategie, cu directii de actiune, sa fiu alaturi de oameni bine pregatiti si sa aprob sau nu, in cele din urma, planurile de afaceri. Succesul este dat de puterea de a te reinventa, de fiecare data, in raport cu provocarile pietei, aceasta fiind, de fapt, o caracteristica primordiala a activitatii Drutex. Singura piedica din prezent este data de spatiul restrans al centrului industrial, dar lucram impreuna la extinderea acestuia. Acest premiu este un omagiu adus tuturor angajatilor dedicati ai Drutex, carora le multumesc”, a declarat Leszek Gierszewski, presedinte si fondator al Drutex, la ceremonia de premiere.
Juriul concursului Antreprenorul EY al anului decide asupra selectiei celor mai buni antreprenori, luand in considerare aspecte precum managementul, strategia, activitatea internationala, inovatia, relatiile cu angajatii si protectia mediului inconjurator. In final, doar antreprenorii care se remarca prin viziune, gandire inovatoare si succes in afaceri sunt premiati.
Drutex implementeaza anual investitii in valoare de mai multe milioane de zloti. In 2020, compania a instalat cel mai modern atelier de vopsire din Polonia si a inceput constructia unei noi cladiri de birouri si a unui centru logistic modern, robotizat. In plus, si-a extins propria flota de transport la peste 400 de autovehicule. Planurile pentru 2021 includ, printre altele, extinderea celei mai mari dintre halele de productie existente, cu o suprafata de 7,5 hectare. In prezent, intregul centru industrial al Drutex ocupa o suprafata de 11 hectare.
Drutex – considerat unul din cei mai buni angajatori din Polonia
Ca urmare a expansiunii sale pe piata locala si pe plan international, Drutex este considerat a fi unul dintre cei mai buni angajatori din Polonia. Acest lucru este confirmat de clasamentul elaborat de Forbes, unde Drutex s-a clasat pe locul 77 din 1.800 de companii cu peste 250 de angajati, iar la categoria „Constructii”, s-a plasat pe locul 5.
Aproximativ 1.800 de companii operationale in Polonia au fost incluse in studiu, iar cele 300 de entitati care apar in lista finala reprezinta topul absolut, cei mai bun dintre cei buni. Acestea sunt companii care aplica doar strategiile si solutiile optime pentru angajati - si nu numai.
In topul Forbes, se arata ca, in prezent, Drutex are 3.850 de angajati in Bytów - Polonia, un oras cu o populatie de 17.000 de locuitori. Merita subliniat faptul ca, dupa declansarea pandemiei de SARS-CoV-2, care provoaca maladia de Covid-19, cu efecte drastice pentru economie, in care multe companii se confrunta cu probleme enorme si cu nevoia de a restructura personalul, incepand cu luna mai 2020, Drutex a angajat inca 550 de lucratori. Si in prezent, sunt active anunturi privind ocuparea fortei de munca, producatorul polonez de tamplarie termoizolanta urmarind sa recruteze cu precadere specialisti IT si in domeniul automatizarii, programatori, ingineri, persoane care cunosc mai multe limbi straine, de circulatie internationala. Compania ofera conditii de angajare foarte bune, precum si un pachet social consistent, inclusiv subventii acordate pentru copiii angajatilor (in vederea inscrierii la crese si gradinite), carduri ce permit accesul la sali de sport, un program de pensii pentru angajati etc. Pentru a spori confortul muncii, Drutex implementeaza in prezent o investitie in valoare de peste 50 milioane PLN, care vizeaza constructia unei cladiri moderne de birouri, lucrarile urmand sa se definitiveze in luna septembrie a acestui an.
„Angajatii sunt si au fost intotdeauna cel mai mare atu al companiei noastre. Am respectat intotdeauna principiul orientarii atentiei spre bunastarea personalului si sunt convinsa ca acesta este principalul motiv pentru care Drutex se dezvolta atat de dinamic si reprezinta astazi un brand recunoscut in Polonia si in toata lumea. Obiectivele pe care ni le-am asumat fata de personalul Drutex reprezinta o obligatie nu numai in legatura cu angajatii, cat si cu familiile acestora. Pachetul stabil si atractiv de angajare, sustinut de beneficii sociale extinse, este un standard pe care il respectam inca de la infiintarea companiei”, subliniaza Kamila Newlin-Łukowicz, vicepresedinte al Drutex SA.
Partenerul de continut care a realizat sondajul pentru topul Forbes, in care a fost inclusa si compania Drutex, este reprezentat de Statista – o platforma care contribuie nemijlocit la crearea celor mai faimoase clasamente „Best Employers” din intreaga lume.
***
In fiecare an, Drutex efectueaza investitii in valoare de mai multe milioane de zloti in cele mai noi tehnologii, echipamente si dispozitive inovatoare, urmarind cu atentie si extinderea propriei flota de transport, precum si crearea unor spatii moderne de productie si birouri. Datorita acestui fapt, odata cu majorarea potentialului productiv al companiei si cu diversificarea ofertei de produse, confortul, siguranta si sanatatea in munca sporesc la nivelul tuturor angajatilor. In 2020, in pofida pandemiei provocate de noul coronavirus, Drutex a inaugurat cea mai moderna unitate de vopsire pentru tamplaria din aluminiu din Polonia si a inceput constructia unei cladiri de birouri (care va fi definitivata in 2021) si a noului centru logistic, care va beneficia de aportul unor echipamente automate. Extinderea celei mai mari din halele de productie existente urmeaza sa inceapa in acest an, astfel incat, dupa finalizare, intregul complex industrial va avea o suprafata de 7,5 hectare.
In 2020, Drutex, pentru prima data in istoria sa de aproape 36 de ani, a depasit pragul psihologic al vanzarilor, cu o cifra de afaceri situata peste 1 miliard PLN. Produsele sale ajung in tari situate pe toate continentele lumii, iar in acest scop, compania coopereaza cu o retea de cateva mii de parteneri comerciali. In oferta Drutex, in afara de tamplaria din PVC (a carei productie reprezinta, de altfel, activitatea traditionala), se regasesc inclusiv ferestre si usi din lemn si aluminiu, precum si fatade, sere, usi speciale (de protectie la incendiu), jaluzele, rulouri si obloane exterioare pentru fatade. Informatii suplimentare, la www.drutex.pl
 
athena_370px
rehau
SISECAM
2021-video-fer
ghid_montaj
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
ROTO
trocal
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE