Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - SILCAR: Primul fabricant local ce utilizeaza Super Spacer
SILCAR: Primul fabricant local ce utilizeaza Super Spacer
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Mai 2018 06:29
Oferta companiei Silcar Prod, parte a grupului Silcar, cu o experienta de peste 26 de ani in domeniul productiei de tamplarie din PVC, se adreseaza atat pietei locale, cat si celei de export, realizand livrari in state precum Austria, Franta, Italia, Germania, Elvetia si Irlanda. Una dintre cele mai recente investitii a vizat achizitia sistemului automat de aplicare a baghetei flexibile ART.TTB, de la Forel. In continuare, Ovidiu Caraba, manager general al Silcar Prod, ofera detalii despre acest subiect.
 
- Care sunt avantajele majore oferite de acest sistem?
- In acest moment, dispunem de cea mai avansata tehnologie disponibila pe piata geamului termoizolant, reprezentata de Super Spacer. Bagheta flexibila asigura o economie de circa 20% a costurilor de incalzire ale imobilului, contribuie la reducerea cu 70% a perimetrului de condensare si ofera importante beneficii din punct de vedere estetic. Banda autoadeziva impiedica penetrarea butilului in zona vizibila a panoului vitrat si elimina decalajul dintre foile de sticla, vizibil mai ales la modelele triplustratificate. In plus, gratie flexibilitatii sale, faciliteaza absorbtia socurilor termice cauzate de contractiile si dilatarile la care sunt supuse pachetele de geam termoizolant. Un alt avantaj il constituie o mai buna retentie a argonului, datorita aplicarii continue a baghetei, a butilului, precum si sigilarii suplimentare, aplicate in zona de colt.
 
- Ce ratiuni au stat la baza deciziei de achizitie a unui utilaj automat de aplicare a acestui sistem?
- Toti competitorii locali constientizeaza faptul ca este tot mai dificil de identificat personalul calificat care sa asigure extinderea operatiunilor. De aici, rezulta necesitatea orientarii spre tehnologiile avansate. Noua linie de la Forel duce la imbunatatirea productivitatii si garanteaza o calitate optima pentru produsul finit. Utilajul ne ofera increderea ca avem capacitatea de a oferi clientilor cele mai bune produse, cu o perioada de exploatare mult mai mare fata de modelele clasice.
 
- Cum credeti ca va primi piata locala aceasta oferta?
- Consideram ca eforturile noastre vor fi apreciate de clienti, cu atat mai mult cu cat utilizarea sistemului Super Spacer de la Forel constituie o premiera in zona Europei de Est. Am inceput deja demersurile de promovare in principalele orase din Transilvania, iar primele reactii venite atat din partea partenerilor, cat si a competitorilor sunt de real interes. Trebuie mentionat faptul ca noua tehnologie va fi folosita inclusiv pentru oferta externa.
 
- Precizati in mod succint obiectivele de dezvoltare pentru perioada urmatoare.
- Momentan dezvoltam si alte solutii unice in Romania, cum ar fi placarea cu aluminiu a ferestrelor din PVC, printr-o tehnologie complet automata, precum si ferestrele cu deschidere in exterior, destinate pietelor din Marea Britanie si Irlanda. Planul nostru de afaceri este construit pe termen lung, aflandu-ne in plin proces de identificare a unor noi metode care sa duca la consolidarea companiei. Intentionam completarea capacitatilor existente cu sisteme moderne de procesare automata, care sa asigure beneficiarilor produse de o calitate superioara.
 
2021-video-fer
SISECAM
rehau
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
VBH
trocal
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE